|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy proszę
Proszę pomóżcie jest mi tak źle. byłam z chlopakiem w związku 3 lata z początku niechciałam z nim chodzić ale mi mówił ze zycie bezemnie niema sensu i sobie cos zrobi , zgodziłam się i tego najbardziej załuje .z początku był cudowny.. ideał faceta a teraz mnie tak traktuje , to jest moja pierwsza miłośc co mam zrobić? jest niemiły chce ograniczyć ze mna kontakt, spotyka się ze swoimi kolegami a mnie ma gdzieś , czuję sie okropnie , zrezygnowałam z wszystkich znajomych dla niego bo mi zabronił sie z nimi kiedyś spotykać , niemam nikogo z kim mogłabym pogadać , a jak mam się po prostu nim nieprzjemować? jestem przewrażliwona bo boję sie że coś sobie zrobi albo będe pozniej załowała ze z nim zerwalam bo to moja pierwsza miłość. nie wiem czuję sie tak okropnie.. ;( pomocy
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy proszę
Cytat:
Egoista i szantażysta emocjonalny. Nie ma czego żałować. A takie poświęcanie się dla związku nigdy nie kończy się dobrze. Zerwij, odchoruj, odnów kontakty. Pomyśl o sobie. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłaś w związek wynikający z szantażu - już sam początek nie zapowiadał się dobrze. Co robić? Przejrzeć na oczy i zająć się własnym życiem - nie przyjmuj gróźb, że chłopak coś sobie zrobi - a jak będzie Cię w ten sposób szantażował - zgłoś to na policję (zwykle reagują w przypadku potencjalnych samobójców).
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Zwykły szantażysta emocjonalny i może wampir energetyczny . Odejdź od niego czym prędzej a to że sobie coś zrobi to raczej bujdy. Wszystko będzie ok tylko Ty musisz zrobić pierwszy krok
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Prowo.
|
|
|
|
|
#7 |
|
I'm your Wonderwall.
|
a tak z ciekawości - po czym poznajesz?
to znaczy, czy są jakieś elementy charakterystyczne, które na to wskazują, czy całokształt bierzesz?
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Nie siedź w tym "związku" ani minuty dłużej. Uwierz, że nic sobie nie zrobi. Jeżeli idzie sobie do kumpli nie myśląc o Tobie to soryy, ale nie zależy mu. W ogóle jak można zabronić kontaktowania się ze znajomymi ? MIałam tak z poprzednim facetem i o to też sie rozstaliśmy, bo jemu się to nie podoba, ze widuję sie tez z innymi, a nie leżę i czekam na niego i tylko myślę o nim.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. widać, że dziewczyna ma max. 14 lat 3. treść 4. post chaotyczny jak mało co 5. niewiarygodna historia i sposób jej opisania. mam wymieniać dalej. czuję po prostu. ciekawe, czy pociągnie dalej ten wątek, pojawi się jakaś odpowiedź autorki czy nie... No i jeden jedyny i pierwszy post. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
I'm your Wonderwall.
|
ja tak tylko z ciekawości czystej sie zastanawiałam, czy masz jakieś konkretne kryteria, czy intuicyjnie wyczuwasz ;p swoją drogą, po co ludzie robią takie rzeczy? z resztą to akurat dość nudna prowokacja
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Błędem bylo ze wogole weszlas w zwiazek z kims takim.... ale to juz wiesz a teraz uciekaj od niego , odetnij sie i poswiec sie swoim pasjom. wspolczuje , ze olalas swoich znajmoch i przyjaciol...... no coz moze jeszcze cos uratujesz ... a z nim juz niw chodz w glebsze relacje bo jeszcze wynikna jakies tragiczne historie takie jak nie chciana ciaza itp
facet od poczatku Toba manipuluje i nie zamierza przestac beszczelny.....uwiezil Cie a jemu do fruwac wolno masakra |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Kochana, nikt nie może Ci zabronić kontaktów z innymi ludźmi, ponieważ jest naturalną potrzebą człowieka mieć kontakty z wieloma ludźmi - to może Cię wpędzić w chorobę. Tracisz też w ten sposób naturalną naukę życia od innych i przechodzenie pewnych etapów zrozumienia życiowych spraw. A każdy przecież chce i ma do tego prawo, żeby zdrowo się rozwijać psychicznie. Twój chłopak potrafi postarać się, żeby samemu być szcześliwym. Musisz go uświadomić, że Ty też masz prawo do szczęścia - tak samo jak on.
Pamiętaj szczęście da Ci pomaganie innym ludziom, do których przecież jako trzeba wyjść... Może zrozumie, że pomaganie innym ludziom jest przecież takie ważne! Można przecież pomagać zwykłą rozmową. I pamiętaj nie daj się mu też namówić na żadne grzechy, żeby to nie zgubiło ani Twojej, ani jego duszyczki. Może porozmawiaj o tym z jakimś księdzem np. w konfensjonale (tam jest prywatnie). Może ksiądz powie Ci coś więcej o takim podejściu mężczyzny do kobiety i jak postawić sprawę przed tym chłopakiem, żebyś mogła wytrzymać w tym życiu. Moim zdaniem on chce tylko dla siebie. Niech się podzieli tym szczęściem z innymi
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Moja kuzynka miała podobny problem z chłopakiem. Na poczatku jak w bajce a po roku/dwóch... jakakolwiek wzmianka o tym, że chce wyjść z kolezankami konczyła sie kłótnią i wzajemnym obrażaniem się. On zaś co weekendy bawił się ze znajomymi na dyskotece, nastepnego dnias mowil jej ze siedzial w domu caly czas a ona o tym dowiadywala sie od osob trzecich.... najlepsze było to, że wszystkiemu zaprzeczał... Nie raz byłam świadkiem tego do czego jest on zdolny.... Zastanów sie powaznie nad tym jak bedzie wyglądało twoje życie jesli zdecydujesz sie z nim zostac... bedzie jeszcze gorzej.. a groźby typu cos sobie zrobie jak mnie zostawisz to czysta manipulacja twoich uczuć... Żyj dziewczyno swoim życiem :
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno bierz nogi za pas i uciekaj od niego. Zobacz co z Toba zrobił. Odizolował Cię od znajomych, tak że jesteś zkazana na niego, a jak już tego dokonał wie że Cie ujarzmił pokazał prawdziwe oblicze egoisty. Z czasem byłoby tylko gorzej. jeszcze raz proszę odejdź natychmiast od niego i w żadnym wypadku nie przyjmuj żadnych przeprosin bo tacy potrafią wybłagać powrót a po 2 miesiącach jest to samo.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu napisz jaką decyzję podjęłaś
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
mam 21 lat, ostatnio powiedział mi zę codziennie od 5 lat pali marichuane bo bez niej zyc nie może , żal mi go zostawiać wiem co piszecie to poniekąd prawda ale on naprawde po za mną niema nikogo i pewnie rzeczywiscie predzej czy pozniej cos se zrobi .ale wiem że muszę też myśleć o sobie . ciezko , nie wplątajcie sie nigdy w toksyczny związek .
to była porażka. Prawdą jest ze dziewczyna całe zycie kocha chłopaka z którym kochała się pierwszy raz? bo od wielu to słyszę.... załuje strasznie ze do ślubu nieczekałam . Edytowane przez kasia7772 Czas edycji: 2013-02-04 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.