ciezki okres... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 12:17   #1
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

ciezki okres...

Muszę sie komus wreszcie wyzalic. Tyle rzeczy we mnie siedzi, a ja nikomu nie moge o tym powiedziec...
Zaczne od tego, ze poznalam Go. Zabawny, uroczy, inteligentny, ale o trzy lata mlodszy.. .Myslalam, ze nie bedzie to problem, ale okazalo sie inaczej. Ja zostaje na studiach w miescie, w ktorym mieszkam. A on wyjezdza. Od poczatku bylam swiadoma, ze on chce sie dostac do innego miasta i ze prawdopodobnie wtedy sie rozstaniemy. Ale nie mialam pojecia, ze nastapi to tak szybko! Mialam tez nadzieje, ze mimo wszystko zostanie tutaj.
Stalo sie inaczej, w efekcie od kilku dni nie jestesmy razem. Pracujemy ze soba, prawie codziennie sie widujemy, nasze kontakty praktycznie nie ulegly zmianie. Ale swiadomosc ze on juz nie nalezy do mnie boli przeokrutnie.
Przepraszam, ze to takie nieskladne, ale nadal jestem roztrzesiona. Zwlaszcza, ze zerwal ze mna, poniewaz 'ide na studia, musze sobie poprzyminac wiele rzeczy na korkach i nie bedziemy mieli dla siebie czasu'.
Ponadto moja przyjaciolka, od dawna w zwiazku z kobieta, wyznala mi ostatnio, ze jest w ciazy. A ja ciesze sie i cholernie jej zazdroszcze.
Co jest ze mna nie tak?

Edytowane przez milionmalychkawalkow
Czas edycji: 2011-07-18 o 12:18
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 12:36   #2
Weronikapr
Wtajemniczenie

Dot.: ciezki okres...

Cytat:
Napisane przez milionmalychkawalkow Pokaż wiadomość
Muszę sie komus wreszcie wyzalic. Tyle rzeczy we mnie siedzi, a ja nikomu nie moge o tym powiedziec...
Zaczne od tego, ze poznalam Go. Zabawny, uroczy, inteligentny, ale o trzy lata mlodszy.. .Myslalam, ze nie bedzie to problem, ale okazalo sie inaczej. Ja zostaje na studiach w miescie, w ktorym mieszkam. A on wyjezdza. Od poczatku bylam swiadoma, ze on chce sie dostac do innego miasta i ze prawdopodobnie wtedy sie rozstaniemy. Ale nie mialam pojecia, ze nastapi to tak szybko! Mialam tez nadzieje, ze mimo wszystko zostanie tutaj.
Stalo sie inaczej, w efekcie od kilku dni nie jestesmy razem. Pracujemy ze soba, prawie codziennie sie widujemy, nasze kontakty praktycznie nie ulegly zmianie. Ale swiadomosc ze on juz nie nalezy do mnie boli przeokrutnie.
Przepraszam, ze to takie nieskladne, ale nadal jestem roztrzesiona. Zwlaszcza, ze zerwal ze mna, poniewaz 'ide na studia, musze sobie poprzyminac wiele rzeczy na korkach i nie bedziemy mieli dla siebie czasu'.
Ponadto moja przyjaciolka, od dawna w zwiazku z kobieta, wyznala mi ostatnio, ze jest w ciazy. A ja ciesze sie i cholernie jej zazdroszcze.
Co jest ze mna nie tak?
Co ma do tego ciąża przyjaciółki-lesbijki, bo nie rozumiem?

A nim nie zawracaj sobie głowy. Znalazł chłopak byle wymówkę. No i chyba nie liczyłaś na dziecko ze świeżo upieczonym studentem.
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 12:59   #3
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość

A nim nie zawracaj sobie głowy. Znalazł chłopak byle wymówkę. No i chyba nie liczyłaś na dziecko ze świeżo upieczonym studentem.
otóż to
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:13   #4
Lianca
Zadomowienie

A jakim cudem Twoja przyjaciółka zaszła w ciążę skoro jest lesbijką czyżby jakaś zdrada i jej partnerka się nie domyśliła?
Niestety obawiam się, że dziewczyna Twojej przyjaciółki ma większy problem niż Ty

Ty się jeszcze zakochasz w fajnym facecie, wyjdziesz za mąż i będziesz miała dziecko.. nie martw się

dawidowskaśka Śledzisz mnie Gdzie ja tam i Ty:p

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:19   #5
tobiaszowa
Zadomowienie

Hm,ciężka sprawa. Będzie bolało,pocierpisz ale to minie...I tak pewnie nic by z tego nie było,chłopak będzie chciał zaznać nowego życia,imprezy,studia...je szcze jakby w tym samym mieście był co Ty a tak to...

Co do osoby,która pisała,że może ta przyjaciółka-lesbijka zdradziła dziewczynę,hm-wydaje mi się,że mają 'razem' to dziecko,zatrudnili pana i tyle jestem absolutnie tolerancyjna wobec gejów i lesbijek ale jak w grę wchodzą dzieci,które później będą cierpieć (tak mi się wydaje) to jestem już na nie taki mały offtop
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:23   #6
Lianca
Zadomowienie

Ale ten off top w tym wątku właśnie jest najbardziej interesujący
No mogły rzeczywiście kogoś zatrudnić.. I ja tez jestem tolerancyjna wobec innych orientacji.. ale wobec zdrady już mniej

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:27   #7
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lianca Pokaż wiadomość
A jakim cudem Twoja przyjaciółka zaszła w ciążę skoro jest lesbijką czyżby jakaś zdrada i jej partnerka się nie domyśliła?
Niestety obawiam się, że dziewczyna Twojej przyjaciółki ma większy problem niż Ty
A jaki ma niby problem jej przyjaciółka-lesbijka? Że, najprawdopodobniej ze swoją partnerką zdecydowały się mieć dziecko, zapewne dostały od jakiegoś mężczyzny spermę a następnie dokonały aktu zapłodnienia? Życzę Twojej przyjaciółce, Autorko, dużo szczęścia i gratuluję! A co do Ciebie-i Ty jeszcze płaczesz po facecie, który podał taki 'powód' rozstania? Chyba nie za nim płaczesz, tylko za facetem w Twoim życiu w ogóle...
natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 13:35   #8
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość

Cyba chodzi o to, że przyjaciółka która jest lesbijką jest w ciąży, a autorka nie ma nawet faceta, więc zazdrości koleżance.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 15:21   #9
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Co jest ze mna nie tak?
Matko kochana, powinnaś się cieszyć. Skoro facet się rozstał, bo "musi sobie coś tam poprzypominać... "(swoją drogą, oszalał? idzie na korki w wakacje, przed pójściem na studia? ), to wybacz, ale zbyt dojrzały chyba nie jest, a tym bardziej nie traktuje Cię poważnie. I niekoniecznie tłumaczeniem musi być to, że to młody, świeżo upieczony student. Facet taki jest i już, są świeżo upieczeni studenci, z którymi da się tworzyć normalne związki, którzy nie czekają tylko na studenckie życie. Trafiłaś na takiego, na jakiego trafiłaś, teraz nie ma co już rozpaczać, znajdziesz lepszego

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-07-18 o 15:22
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 16:32   #10
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Matko kochana, powinnaś się cieszyć. Skoro facet się rozstał, bo "musi sobie coś tam poprzypominać... "(swoją drogą, oszalał? idzie na korki w wakacje, przed pójściem na studia? ), to wybacz, ale zbyt dojrzały chyba nie jest, a tym bardziej nie traktuje Cię poważnie. I niekoniecznie tłumaczeniem musi być to, że to młody, świeżo upieczony student. Facet taki jest i już, są świeżo upieczeni studenci, z którymi da się tworzyć normalne związki, którzy nie czekają tylko na studenckie życie. Trafiłaś na takiego, na jakiego trafiłaś, teraz nie ma co już rozpaczać, znajdziesz lepszego

kochana, facet cię nie chce, woli studia i studenckie życie - bywa. co do koleżanki lesbijki, pogratuluj jej od wizażanek ; )

Edytowane przez sugarcane
Czas edycji: 2013-01-06 o 18:46
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 16:38   #11
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lianca Pokaż wiadomość

Ty się jeszcze zakochasz w fajnym facecie, wyjdziesz za mąż i będziesz miała dziecko.. nie martw się

dawidowskaśka Śledzisz mnie Gdzie ja tam i Ty:p
Twój post był później

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 21:56   #12
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Jeśli chodzi o sytuację mojej przyjaciółki, to niestety nie jest to ciąża planowana ani ciąża, o którą - na swój sposób - się starały. A mnie przytłacza odpowiedzialność, ponieważ jestem jedyną osobą (poza wami), która o tym wie. I czuję, że to na moich barkach leży odpowiedzialność za nią. Bo jeśli zdecyduje się urodzić, to nie będę mogła jej nie pomóc. Jesli zaś zdecyduje się nie rodzić - to zwyczajnie się o nią boję, bo sposoby na usunięcie ciąży są nie tyle nielegalne/niemoralne, co zwyczajnie niebezpieczne dla niej samej. A o jej zdrowie martwię się jednak bardziej.

To, że on zerwał ze mną akurat teraz, mogę brać tylko za dobrą monetę, bo przynajmniej mam teraz inne zmartwienia na głowie. Nie zmienia to jednak faktu, że jestem potwornie rozgoryczona, że a) kończy to z tak idiotycznego powodu, b) nie ma na tyle odwagi by móc powiedzieć, że powód jest inny. Ot i tyle. Zwłaszcza, że kontakty między nami nie uległy drastycznej zmianie - pracujemy razem, widujemy się prawie codziennie, codziennie też ze sobą rozmawiamy, więc liczyłabym z jego strony na odwagę i szczerość.

Moja zazdrość nie bierze się stąd, że ja nie mam nawet faceta, ale stąd, ze ona ma przynajmniej szanse, by mieć dziecko. Ja, jeśli będę chciała urodzić, będę miała z tym problem.
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 01:14   #13
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o sytuację mojej przyjaciółki, to niestety nie jest to ciąża planowana ani ciąża, o którą - na swój sposób - się starały. A mnie przytłacza odpowiedzialność, ponieważ jestem jedyną osobą (poza wami), która o tym wie. I czuję, że to na moich barkach leży odpowiedzialność za nią. Bo jeśli zdecyduje się urodzić, to nie będę mogła jej nie pomóc. Jesli zaś zdecyduje się nie rodzić - to zwyczajnie się o nią boję, bo sposoby na usunięcie ciąży są nie tyle nielegalne/niemoralne, co zwyczajnie niebezpieczne dla niej samej. A o jej zdrowie martwię się jednak bardziej.

To, że on zerwał ze mną akurat teraz, mogę brać tylko za dobrą monetę, bo przynajmniej mam teraz inne zmartwienia na głowie. Nie zmienia to jednak faktu, że jestem potwornie rozgoryczona, że a) kończy to z tak idiotycznego powodu, b) nie ma na tyle odwagi by móc powiedzieć, że powód jest inny. Ot i tyle. Zwłaszcza, że kontakty między nami nie uległy drastycznej zmianie - pracujemy razem, widujemy się prawie codziennie, codziennie też ze sobą rozmawiamy, więc liczyłabym z jego strony na odwagę i szczerość.

Moja zazdrość nie bierze się stąd, że ja nie mam nawet faceta, ale stąd, ze ona ma przynajmniej szanse, by mieć dziecko. Ja, jeśli będę chciała urodzić, będę miała z tym problem.

Dlaczego? Kwestie zdrowotne? Nie chcę być wscibska, ale są różne metody dla osób z problemami
Stary 2011-07-19, 07:42   #14
vainilla
Zakorzenienie

Masz doła,chandrę - zwał jak chciał. I tyle. Gość okazał się za mało zaangażowany i za bardzo zapatrzony w siebie, żeby kontynuować ten związek na odległość. Pewnie chce sobie ułożyć życie studenckie inaczej.

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 19:57   #15
fobia04
Raczkowanie

ja uważam, że również powinnaś się skupić na nauce i także brać korki, nie chcesz chyba przez niego zawalić roku.
a co do koleżanki w ciąży to sądzę, że powinnaś komuś o tym powiedzieć i w ten sposób zrzucić nieco ciężaru ze swych bark. i tak już dostatecznie jest Ci ciężko przez rozstanie... a tu jeszcze przyjaciółka wyskakuje do Ciebie z czymś takim.
ponadto okoliczności poczęcia tego nowego życia są niezwykle fascynujące, dziwię się, że wizażanki więcej o nie nie wypytują
fobia04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości