|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ziółka na cerę - do smoczycy
Porszę Cię brdzo, poleć mi jakieś ziółka wspomagające moją walkę z trądzikiem.(24 lata)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Ziółka na cerę - do smoczycy
Zwykły bratek - dostępny w aptekach i sklepach zielarskich, jest w postaci suszu i torebek (wole te drugie). Oprócz tego pijam gotowe mieszanki - Acnevulten (Herbapol) oraz Acneflos (najpaskudniejsze) oraz wspomniany tu Metabolson).
Zioła nie kazdemu muszą posłużyć, warto przyjrzeć się swojej diecie przy problemach z cerą (u mnie to klucz do wszystkich problemów), nalezy tez przy ziółkach robić przerwy. Ja piję od bardzo dawna, oczywiście z przerwami i wpołączeniu z tabletkami drożdżowymi plus odpowiednią dietą, bardzo mi pomogły.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo. Poeksperymentuję z ziółkami, choć nie wiem czy mi pomogą,,bo nie zauważyłam zwiażku między jakością mojej cery a dieta.Pozdrawiam i mielgo weekendu. AGA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ojć, mam jeszcze jedno pytanie, już nie związane z ziółkami. Czy to prawda, że kesy AHA i BHA mogą pomóc tradzikowej cerze, ale przy okazji pogorszyć jakość skóry naskórka, tzn. skóra zrobi się cieńsza i przez to bardziej poddatna na zmarszczki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko do przerw...ile pijesz Smoczyco te ziółka i pozniej ile trwa przerwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Paulinko
Moje picie ziół jest bardzo nieregularne - piję przez kilka tygodni potem robię tyleż samo przerwy. Czasem robię przerwy dwu/trzytygodniowe, a czasem kilkumiesięczne... zero reguły ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.