|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
1% podatku - sonda dziennikarska
Witam!
Mam prośbę. Otóż przeprowadzam sondę dziennikarską na temat przekazywania 1% podatku na organizacje pożytku publicznego. Jeśli ktoś z Was się rozlicza i przekazuje ten 1% podatku, to byłabym wdzięczna, gdyby odezwał się i napisał na jaką organizacje przeznacza te pieniądze i dlaczego. Dziękuję z góry za pomoc! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 1% podatku - sonda dziennikarska
na Fundacje Centaurus przekazałam
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj na schroniska przeznaczam, lokalne, ostatnio na schronisko w Katowicach, w tym roku podejrzewam, że też Przystanek Schronisko
|
|
#4 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Fundacja Tara, bo lubię konie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
przeważnie na jakieś chore dzieci - różnie, w zależności od roku. Ale nie Fundacje, tylko indywidualne osoby
Fundacjom średnio ufam, zwłaszcza, że z kilkoma miałam do czynie od wewnątrz i wiem jak działają
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Alternatywa Zielonogórska - mam od nich adopcyjnego kota.
Co roku od całej mojej rodziny idzie na zwierzaki.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#7 |
|
damn good coffee
|
Fundacja pomocy leśnikom i ich rodzinom
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Wnuczek mojej dozorczyni - jak widać w podpisie.
Dlaczego? Znam kobietę, znam historię choroby, wiem, że są to uczciwi dobrzy ludzie a dziecko faktycznie potrzebuje pomocy. Widzę zmiany dzięki rehabilitacji - oglądam na jej telefonie filmiki itp. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowiez w tym roku akurat im
co roku innej organizacji ale tylko związanej z pomocą dla zwierząt |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
w tym roku na lokalne schronisko. dlaczego? proste -jestem milosniaczka zwierzat.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
"Tak dla transplantacji". Temat jest mi bliski.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za pomoc!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Lena
|
WOŚP
dlaczego? bo moje dziecko korzystało ze sprzętu z serduszkiem; i mam nadzieję że i ja przyczynię sie do jakiegoś setnego procenta że moje pieniążki pomogą innemu dziecku
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Co roku przekazywałam na jakieś konkretne chore dziecko. Ich cierpienia poruszały mnie zawsze najbardziej.
W tym roku zrobiłam wyjątek. Przypadkiem trafiłam na profil dziewczyny Eweliny Caban, która choruje na rzadką chorobę moyamoya. W Polsce kilka ośrodków robi na to operacje, jednak dopiero w jakimś tam krytycznym momencie... Zupełny bezsens, bo dziewczyna czeka i cierpi... Szpital w USA zgodził się ją natychmiast operować ale potrzebne jest 300 tys. złotych. Suma wcale nie jest wielka jeśli pomyśleć, ze rozchodzi się o życie. A jednak... Dziewczyna ujęła mnie tym, ze nie czeka aż fundacja wyłoży dla niej kasę, nie czeka aż ktoś jej uzbiera, tylko sama czynnie bierze udział w akcjach, organizuje je itp. Ludzie chyba jednak chętniej dają na dzieci i zwierzęta niż dorosłym ludziom. Dlatego postanowiłam wspomóc Ewelinę. |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Ja przeznaczam 1% na rzecz mojego chorego na autyzm synka Kubusia. Pozyskane w ten sposób środki są dla niego wielką szansą na skuteczną terapię i rehabilitację. Jeśli ktoś z Was nie jest zdecydowany, komu przekazać 1% podaję link i z góry dziękuję za wsparcie . Mama czteroletniego Kubusia. http://dzieciom.pl/podopieczni/15747 |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oddaje dla konkretnej osoby z fundacji "Opolskie Stowarzyszenie Rehabilitacji Neurologicznej i Funkcjonalnej"
reszta w podpisie (na ktory mam zgode Złosia)
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-03-13 o 08:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

おはよう!