|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ćwiczenia co drugi dzień?
drogie wizażanki,
posprawdzałam wszelakie ćiczonka z linkowni, powybierałam, te które będą dla mnie najlepsze i zastanawiam się czy mogę ćwiczyć je wszystkie razem codziennie(ręce, brzuszek, nogi, pupa),czy co drugi dzień. jednego dnia np. górna część ciała, następnego od pasa w dół. i tak dzień po dniu... to nie są wielce męczące ćwiczenia, może da się to wszystko razem zgromadzić i ćwiczyć jednego wieczorka, a następnego dać odpocząć mięśniom? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ćwiczenia co drugi dzień?
Szóstka wydaje mi się że wysraczy (ćwiczę ją), a co do innych ćwiczeń to mozesz je wykonywac jednego dnia, możesz też co 2 dzień - nie ma na to reguły, ale wazne jest aby wykonywać je regularnie
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Razem, codziennie raczej bym nie polecała. Zaleca się by między jednym a drugim treningiem zostawić chociaż 1 dzien przerwy na regenerację. Taki trening będzie też bardziej efektywny niż "wszystko na raz do kupy". Dobrze jest poukladac sobie program tak by 1 dnia zrobić ręce i fragment brzucha, 2 nogi ( okreslone partie) i brzuch, 3 barki, ramiona i coś a la kardio ( podskoki, przysiady itp) i 4 reszte nóg, plecy i brzuch. I zdecydowanie nie codziennie ale co 2 dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
no to ja tez mam pytanko. zadam je tutaj by nie zakladac nowego watku..
![]() rozgrzewka na skakance 5 - 10 minut, cwiczenia na brzuch [bez obciazenia, wiec chyba niezbyt intensywne], skakanka 20-40 minut, to czy moge wykonywac go codziennie czy lepiej robic dzien przerwy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tylko brzuch i lydki mozna cwiczyc codziennie. Ogolnie jesli chodzi o rece to min 1 dzien przerwy i to najlepiej cwiczyc partiowo (nie biceps / przerwa / biceps - tylko raczej np biceps / przerwa / ramiona) Nogi potrzebuja jeszcze wiecej czasu na regeneracje
coca_cola: - rozgrzewka + brzuch - mozna codziennie. Ale ta skakanka na koniec 20-40 minut to radzilabym co drugi dzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei mam pytanko, czy codziennie godzinka na steperze pomoże ujędrnić ciałko? nie wykonuję żadnych innych ćwiczeń. Czy tylko uzywając stepera coś mozna osiągnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Oj można można, kazda aktywnosc ruchowa przynosi efekty jesli tylko wykonujemy ją regularnie i odpowiednio długi czas ( pow 30 minut) !! Ale może nie "zarzynaj" się na poczatek codziennymi cwiczneiami - co 2 dzien też będzie ok!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny
![]() dziś kupiłam sobie hantelki i obciążenia na nogi- zacznę od jutra ćwiczyć. a hula hopem, można kręcić codziennie? czy jednak trzeba dać brzuchowi odpocząć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
[quote=giha]tylko brzuch i lydki mozna cwiczyc codziennie.[quote]
jak to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się radziała zastanowić nad ćwiczeniem brzuszka codziennie.Czasem mam takie zakwasy po treningu, że nawet po dniu regeneracji ciężko mi się ćwiczy. Poza tym, dzięki takowej praktyce prawdopodobnie mam na dzień dzisiejszy trudności w rozbudowaniu brzucha.
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Nie robiłabym brzucha codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a łydki? tez potrzebuja regeneracji (cwiczę w celu ich rozbudowania)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
przy ćwiczeniach siłowych potrzebują.
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Suzana czemu masz problemy z rozbudowaniem brzucha przy takiej technice?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem w stanie odpamietać, jak długo ćwiczyłam brzuch codziennie, ale na pewno pare miesięcy. Na dzień dzisiejszy brzuch jest umięśniony, ale mięśnie są płaskie.
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Suz gdybys "wtedy" cwiczyla brzuch tak sama jak teraz(3 razy w tyg) zamiast codziennie to brzuch wygladalby lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.