|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chciałabym schudnąć... dieta nieporadnej Angie85
Witam Was, Kochane
![]() Przejdę od razu do tematu.. Mam ok. 1,66-1,67 wzrostu, ważę 52 kg. Mam sporo tłuszczu na brzuchu i udach (jak się tego pozbyć?). Chcę trochę schudnąć, na razie do 50 kg, a dalej to jeszcze pomyślimy. Na razie zmodyfikowałam mój jadłospis (mniej kcal) i więcej ćwiczę w domu. Niżej podaję mój przykładowy dzienny jadłospis. Czy przy takim jedzeniu można wogóle schudnąć? Co byście zmieniły w mojej diecie (wiem, że dużo, ale co konkretnie?)? Macie dla mnie jakieś rady? Z góry bardzo Wam dziękuję! *śniadanie: -średnia kromka pełnoziarnistego żytniego chleba z twarożkiem wiejskim lub bieluchem, +1 plaster pomidora -3/4 szklanki soku pomidorowego *II śniad.: -batonik zbożowy Nestle (ok.110kcal) *obiad: np.-1 gotowany ziemniak+mały kawałek got. kurczaka+ogórek ALBO:-ryż naturalny got. (półciemny)+3 plastry ananasa z puszki *podwiecz. -szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego 0% +banan,jabłko lub pomarańcza +trochę płatków Frutina albo Fitness *kolacja (ok.godz.17) -jabłko,marchewka,trochę płatków śniadaniow.Frutina No i czasami pokuszę się na kawałek mlecznej czekolady (ok.20-25g) albo lizaczka. No więc.. czy z takim czymś dam radę schudnąć? Jakie zmiany muszę wprowadzić? Pomóóżcie biednej Angie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Chciałabym schudnąć... dieta nieporadnej Angie85
Przede wszystkim: absolutnie nie powinnaś chudnąć!!!
Jeśli uważasz, że masz niepotrzebny tłuszczyk w pewnych miejscach, to tylko ćwiczenia! I przy tym musisz się porządnie odżywiać! Ja się nie znam na liczeniu kalorii, ale na moje oko jesz stanowczo za mało. Poczytaj sobie o diecie Smoczka - możesz spokojnie jej zasady wprowadzić w życie, ale absolutnie nie ograniczaj ilości jedzenia - nie powinnaś w żadnym wypadku tracić na wadze, jedynie zamienić tłuszczyk na mięśnie. To tak ogólnie, pewnie Smoczek i dziewczyny Ci napiszą coś więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie popadajmy w paranoję!!! Dziewczyno z czego ty chcesz chudnąć? Ważysz odpowiednio jak na swój wzrost, przecież nie możemy sobie doradzać jak na forum dla anorektyczek.
Angelka napisał(a): > Mam sporo tłuszczu na brzuchu i udach (jak się tego pozbyć?). Jeśli masz tłuszczyk na brzuchu i udach to zacznij ćwiczyć i porządnie jeść (z głową) bo taka dieta jak zaproponowałaś nic ci nie da, a może wpędzić w poważną chorobę ![]() Chcę trochę schudnąć, na razie do 50 kg, a dalej to jeszcze pomyślimy. Daj spokój, nie powinnaś się odchudzać bo nie masz z czego ![]() Czy przy takim jedzeniu można wogóle schudnąć? Nie można; rozlegulujesz przemianę materii przy tak małej ilości jedzenia. Co byście zmieniły w mojej diecie (wiem, że dużo, ale co konkretnie?)? Dlaczego dużo??? > > Dieta zaproponowana przez ciebie jest, powiem krótko: do kitu jak. Jedz normalnie, ok 5 posiłków dziennie a mniejszych. Porządne śniadanie to podstawa, a twoje jest bardzo ubogie. Do południa więcej węglowodanów, po południu więcej białka. Dużo pij, tylko nie żadne "figury" a wodę niskomineralizowaną, owocowe herbatki. Przede wszystkim postaw na sport, jak chcesz poprawić figurę zapisz się na siłownię lub jakieś zajęcia aerobicu, stepu i uwież takie głodzenie nie ma sensu, a ćwiczenia dają ci o wiele więcej ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja normalnie nie moge czytac takich rzeczy!! sama mam 167 cm wzrostu, waze 52-55kg i jestem CHUDA. nie wierze, zeby z taka waga przy Twoim wzroscie gdziekolwiek odkladaly Ci sie zlogi tluszczu, nawet przy najdrobniejszym szkieleciku! a przy podanej diecie padniesz za tydzien na ulicy z oslabienia! w tej chwili marsz do schabowego!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Re: Chciałabym schudnąć... dieta nierozsądnej Angie85
Angelka napisał(a):
> Chcę trochę schudnąć, na razie do 50 kg, a dalej to jeszcze pomyślimy. ![]() ![]() Angelo, chodź np. na basen, figura się ładnie ukształtuje, ale nie katuj się taką głodówką! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A jednak te złogi jakoś się uhodowały..
![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko i dziękuję Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja chyba pomylilam forum...Czasami mam wrazenie, ze z forum fitness zmienia sie na forum dla anorektyczek.
Ja mam 170 i waze obecnie 63 kg, czy mam sie isc pociac..? Jak ktos jest zainteresowany, to prywatnie moge pokazac nawet zdjecie i pokazac, ze waga nie ma nic wspolnego z tym jak sie wyglada. Ja tam wolalabym przy 167 wazyc 55 kg a miec troche miesni niz wazyc 50 kg i wygladac jak wieszak. Zdegustowana Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Z czego Ty chcesz schudnąć dziewczyno?? Z kości na ości, a z ości na proch??
Poza tym facet nie pies, na kości nie poleci! Bo nie oszukujmy się moje Panie, to dla nich się przede wszystkim odchudzamy i chcemy być zabójczo piękne (niestety.....). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie krzyczcie na mnie.
![]() ![]() W każdym razie dziękuję Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem jeden ziemniak, marchewka i platki to nie jest ZDROWY, NISKOKALORYCZNY JADLOSPIS. i na pewno nie moze byc na dluzsza mete! 50 pare kilogramikow przy Twoim wzroscie to niedowaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hej Angela
![]() To jest twój wybór; jednak zastanów się czy naprawdę tego chcesz. Weź się lepiej za sport i ćwiczenia bo to one robią najwięcej dla figury a nie głodówka ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Ja myślę że bardziej niż diety potrzeba ruchu poprostu... Oczywiście zakładając że pożegnasz się z fast foodami, słodyczami... Ja sama mam podobny problem, mam 170/52 - nie twierdzę że jestem gruba i nie chce chudnąć, lecz mam tłuszcz na brzuchu i bardzo chciałabym się tego pozbyć. Mówię wam dziewczyny, strasznie to wygląda ![]() Wyjęłam swój rowerek, i codziennie rano na czczo 30 minut, potem brzuszki (polecam 8 minute abs) i jesli jeszcze jest siła to kilka innych ćwiczonek...Nie wiem jak długo wytrzymam, wszytko boli ![]() ![]() 1. frytek 2. słodyczy 3. łakomstwa ![]() Jak czytam że dziewczyny mają po 60 w pasie to płakać mi się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Re: Chciałabym schudnąć... dieta nieporadnej Angie85/do Anielki
Anielka, mylę się czy masz 18 latek ? (rocznik 85?).
Wiesz.. powiem Ci jak sprawa wygląda z mojej strony, to może zmienisz swoje podejście do Twojej dietki. Ja mam 165cm i ważę 50-52 (różnie bywa ![]() ![]() Rok temu na wiosnę sytuację miałam podobną, ale ważyłam troszkę więcej.. troszkę więcej tłuszczu miałam na nogach. Wydrukowałam sobie dietę Smoczka, jadłam tak mniej więcej jak w niej było napisane. Ale to za mało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do czego zmierzam... Po zeszłych wakacjach pojawił się okres stresów, szkoły, chronicznego braku czasu na nic (matura za 2 miechy ![]() śniadanko- 1 mała kanapka z serkiem, pomidorkiem, wędliną 2 śniadanko- kanapka podoba ![]() obiad- zdrowy- u mnie w domu genralnie zdrowo się je ![]() a potem zaczęłam pić za dużo kawy, przejadałam czekoladką albo ciasteczkiem i przestawałam być głodna. Zero ruchu, coraz uboższa dietka... wszystko to doprowadziło do tego, że zaczęłam czuć się dziwnie. Bolała mnie głowa, miałam problemy z oddychaniem, koncetracją... poszłam do lekarza. Co się okazało ? Prawie zerowy poziom żelaza we krwi, prawie anemia. Własnie biorę tablety z żelazem i magnezem i czuję się lepiej ![]() Przestrzegam Cię przed takimi dietkami ubogimi, bo na dłuższą metę z tego nie wyżyjesz. Zwłaszcza jak jesteś młoda, bo się jeszcze rozwijasz, a organizmowi trzeba dostarczać wszystkich odzywczych substancji. Ja sama sobie zaczęłam wyznaczać co i jak i ile mam jeść... I ilość posiłków malała.. no i efekt był jak wyżej. Nic przyjemnego ![]() Jeśli np chcesz sobie trochę oczyścić organizm, przygotować do zdrowego jedzonka, proponuję Ci tzw 7-dniową dietkę kapuścianą (jak będziesz zainteresowana, napiszę o tym więcej ![]() ![]() I do tego dodaj sobie więcej ruchu, basen, choćby same spacerki dużo dają. Wiem co mówię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Re: Chciałabym schudnąć... dieta nieporadnej Angie85/do Angelki
Przepraszam za pomyłkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Re: Chciałabym schudnąć... dieta nieporadnej Angie85/do Angelki
hej angelka..
nie jestem coprawda specjalistka w tym temacie, ale podobno jelsi nie dostarczasz organizmowi odpowiedniej ilosci pozywienia, przechodzi on na tryb magazynowania i napewno nie spala tluszczu. moze powinnas jesc wiecej produktow bialkowych, ale nie rezygnujac z weglowodanow i bron Boze z tluszczy! Bez przyjmowania tluszczy nie mozna ich spalac!! Wybierz jednak te "zdrowe": oliwe z oliwek, orzechy.. I postaw na rzezbe.. Buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kocie zielony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.