|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pytania o dietę Smoczka
dietka wydaje mi się bardzo rozsądna, więc zamierzam wypróbować
![]() jak dieta ustosunkowuje się do kawy?można?nie mozna?jeśli można to w jakich porach(rano czy wieczorem) jak rozwiązać kwestię ostatniego posiłku przed 18.oo, jeśli prowadzę wieczorno-nocny tryb życia?czy ta 18.00 to jakaś ogólnie magiczna godzina, czy skoro ja kładę się spać nie o 22.00 tylko, powiedzmy o 24.00-2.00, mój organizm funkcjonuje inaczej i powinnam sobie poprzesuwać godziny posiłków? dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pytania o dietę Smoczka
Powstał trochę pewien mit na temat godz. 18
![]() Co do kawki to chyba można pić, ale wiadomo że nie należy przedadzać ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: pytania o dietę Smoczka
co do godz 18 to MoniaK ma rację, z tym, że niektórym osobom po prostu łatwiej z góry założyć, że nie będą jadły np. właśnie po 18.00 niż pilnować niejedzenia na te 3 godz przed snem-zależnie od różnej pory kładzenia się spać. Dodatkowo stałe pory posiłków sprzyjają utrzymaniu ładnej sylwetki
![]() Jeśli chodzi o kawę, to ja jestem raczej przeciwniczką, ale nawet nie ze względów dietetycznych w sensie utrzymania dobrej figury(bo tu kawa nawet pomaga), ale dlatego, że odwadnia i wypłukuje z organizmu magnez(co sprawia, że jesteśmy bardziej podatne na stres... ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.