![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czego według was nie wypada robić/nosić po 40-stce?
Właśnie przeczytałam artykuł ,na jednym z portali ,czego nie powinna robić kobieta po trzydziestce. Trochę jestem w szoku ,pani wymieniła jako absolutnie niedopuszczalne spódnice powyżej kolana i szpilki! Nie ,żeby mnie to jakoś specjalnie ruszało, ubieram się tak jak lubię i dobrze się czuję ale kobieta z artykułu ,była 10 lat z dobrym okładem młodsza a już takie zdewociałe poglądy.Nic tylko położyć się do trumny.
Co myślicie, jak ogranicza was wiek ,co was razi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czego ,według was , nie wypada robić/nosić po 40-stce
Mysle ze granicza nas wyglad a nie wiek. Jak masz ladne nogi mozesz nosic mini i spodenki. Ja jestem mlodsza i nie nosze no mam nieladne nogi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Później, tego samego dnia zobaczyłam cudnie wyglądającą kobietę po 40stce w jeansach 7/8 i białych Conversach. Jedyne, co bym omijała to typowo infantylne stroje dla gimnazjalistek. Koszulki z Myszką Miki itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wiek bie determinuje tego, co wypada a co nie. Grunt to dobrac fruzyre i ubrania do wygladu, sylwetki, stanu cery itp.
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja mama jest po 50 i chodzi w kolorowych trampkach
![]() Wiadomo że jak 40 tka ubierze sie jak 20 idaca na impreze ( szpilki, mini itd) to wiadomo bedzie to komiczne bo juz twarzy nie ma 20tki. Wiadomo dekoltu do pasa 40 juz nie wypada. Tak samo z facetem i jego ubiorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mówiąc szczerze ,nigdy nie ograniczał mnie wiek ,zawsze zwracałam uwagę ,czy pasuje mi coś do sylwetki czy nie. Niestety ludzie serio traktują takie rzeczy, przykładem moja siostra ,która ma 52 lata i powiedziała ,że nie pójdzie na wesele w czerwonej sukience ( bardziej wino ) bo jest za krzykliwa a ona nie ma już 16 lat. O!
Zdziwienie budzi też fakt ,że słucham głośno muzyki,szczególnie kiedy gotuje i jest to raczej ostry rock a przecież powinnam się już wyciszać, bo spracowana matka i pani domu potrzebuje spokoju. Ogólnie uwielbiam starsze ,mam na myśli panie koło 70 -tki ,które maja w d...e konwenanse i latają w tenisóweczkach i jeansach po mieście i uśmiechem podkreślonym czerwoną szminką. Niewiele jest takich Edytowane przez robcia Czas edycji: 2017-06-27 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do konca sie zgadzam. Czasem na ulicach widze dziewczyny z przykladowo duza nadwaga, ale nosza te kuse sukienki z taka pewnoscia siebie, ze az im zazdroszcze. Jesli ktos sie czuje swietnie w krzykliwych kolorach to i niech nosi je nawet do 80tki. Same sobie narzucamy te ograniczenia niepotrzebnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tata za to lubi popierdzielać w oczo☠☠☠nie czerwonych butach sportowych, hit wszelkich wyjazdów ![]() Myślę, że wszystko zależy od urody i osobowości, niektóre rzeczy niekoniecznie mogą pasować danej osobie niezależnie od wieku.
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dla mnie te wszystkie złote rady, czego to komu nie wypada, są o kant tyłka rozbić. Nie ważne czy dotyczą wieku, figury, fryzury czy czego tam jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Według mnie nie ma takich rzeczy, których w jakimś wieku "nie wypada". Zastanowiłam się i nie mam niczego, co odłożyłabym na półkę po przekroczeniu jakiegoś tam wieku; ani jeśli chodzi o ciuchy, ani o wygląd ogólny, ani też o zachowanie. Wiek nie jest dla mnie żadną wytyczną, co innego zdrowie, wydolność organizmu (np.przy uprawianiu jakiś sportów).
Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2017-06-27 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ,nie rozumiem ,czemu mają służyć tego typu artykuły? Autorka wywleka swoje kompleksy na publiczne forum ,redakcja okrasza tytułem sugerującym wszystkim kobietom ,że to prawda objawiona. Tam nie ma nic ,co miałoby w jakikolwiek sposób komuś pomóc , wręcz przeciwnie.Trzydziestolat ka zresztą to dla mnie w ogóle młódka .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ten artykuł to odzwierciedlenie tego, jakimi prawami rządzą się wsie, takie jak moja w której się wychowałam.
![]() Kobieta po 40stce: nie ubiera krótkich spodenek, spódnice za kolano, żadnych obcisłych ubrań, odsłoniętego brzucha. Nie ubiera się białych sukienek. W spodniach chodzą "same dziwaczki i stare panny". Oczywiście ja byłam całą młodość molestowana żebym chodziła jak wszystkie moje koleżanki w sukienkach i szpilkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Myślę, że każdy ma prawo nosić co chce. Ale niekoniecznie nam się to musi podobać.
![]() Jeden ubierze worek na ziemniaki, druga szpilki. Trzecia wybierze stylizacje na "chłopaka". Mamy prawo powiedzieć że coś się nie podoba, ale czy my to nosimy? Nie. Doradzić też mogę w ubiorze. Ale ten ktoś już zrobi po swojemu, albo posłucha. Nie warto zamykać się w jakieś ramy. Bo "o borze co powiedzo ludzie". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Wiadomo, że należy się też ubierać odpowiednio do sytuacji, ale i właśnie figury. Jeżeli idzie o wiek to ograniczeniem mogą być infantylne wzorki. Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74997661]Dlaczego uważasz, że należy się ubierać odpowiednio do figury i co to w ogóle znaczy?[/QUOTE]
Żeby być odbieranym poważnie i profesjonalnie. Ot np w pracy. Nikt nie będzie traktował serio dziewczyny 100kg w mini, czy Pani w za ciasnym żakieciku. Edytowane przez 201803071142 Czas edycji: 2017-06-27 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Regulator reniferów
|
Ja będę.
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ktoś może być świetny w swojej dziedzinie i nie ogarniać zasad modowych, też bym traktowała taką osobę poważnie.
Mało to jest beznadziejnie ubranych wykładowców na uczelniach ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Jeśli ktoś nie ogarnia swojego wyglądu/jest niechlujny, to nie ma dla niego miejsca w świecie biznesu.
Wykładowca to nie biznesmen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74998061]Pisałaś o "pracy", a nie o "biznesie". Bycie wykładowcą to też praca. Swoją drogą jaki biznes konkretnie masz na myśli?[/QUOTE]
Każdą poważną firmę. Nie mówię o żadnym konkretnym. Po prostu nie spotkałam się z tym, by osoba na wysokim stanowisku pozwalała sobie na oczywiste wpadki. Bo do klubu może iśc w czym chce, ale na spotkanie z klientem już niekoniecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyna z otyłością brzuszna w croptopie, facet z krotkmi nogami i spodniami z krokiem w kolanach, ktokolwiek w za malych albo za duzych ubraniach. Dziewczyna w szpilkach, w których nie umie chodzić i zraz zlamie sobie kostki. To sa stylizacje bardzo nie namiejscu i odejmuja powagi kazdemu. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74998061]Pisałaś o "pracy", a nie o "biznesie". Bycie wykładowcą to też praca. Swoją drogą jaki biznes konkretnie masz na myśli?[/QUOTE] Moim zdanie totalnie zle dobrany stroj nie pasuje nikomu, nigdzie. Oczywiście kazdy może ubierac sie kka chce ale niech liczy się z tym ze moze zostac negatywnie albo niepoważne odebrany Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
IMHO jeśli ktoś wie, co robi w swojej działce, to będzie wzbudzał szacunek i zaufanie bez względu na to czy przyjdzie w za małej koszuli z krótkim rękawem czy gustownym garniaku od Versace.
Z moich obserwacji wynika, że im wyższą i pewniejszą ktoś ma pozycję, tym mniej się przejmuje pierdołami w stylu wyglądu, bo wie, że jego umiejętności to wartość sama w sobie. Praktykanci czy poczatkujący najbardziej się przejmują prezentacją ![]()
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodzi o marke a o to by atroj byl schludny, nie groteskowy i by np sadlo nie wylewalo sie zza malych spodni Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Versace przyszło mi do głowy jako pierwsze, chodzi mi po prostu o ładny, dopasowany strój
![]()
![]() |
#29 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Osoby,prowadzące średniej wielkości firmy ,które ja znam ,nigdy nie ubrałyby niektórych rzeczy,taki swoisty dress code.Krótkie spodnie, duże dekolty ,spódniczki w pół uda,krzykliwe kolory odpadają ze względu na szacunek do klienta.Co innego niemodny ale schludny strój , ten się zawsze obroni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.