Wody toaletowe typu Chanel, Jimmy w graniach 100zł? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-18, 10:00   #1
serduszkomamusi
Zakorzenienie

Wody toaletowe typu Chanel, Jimmy w graniach 100zł?

Dziewczyny znajduję często ogłoszenia z perfumami w cenach około 100-200zł (czasem podane jest że to tester) a tymczasem ta sama pojemność kosztuje w perfumerii 300-400zł. Czy warto kupić? Oczywiście opakowanie, flakon wydają się być identyczne, sprzedawca pisze, że zapach oryginalny, zafoliowany itd.

Przyznam, że to dla mnie spora różnica a kusi mnie kilka zapachów. Co sądzicie?
Stary 2015-11-18, 10:04   #2
zania
Matka buldoga

Dot.: Wody toaletowe typu Chanel, Jimmy w graniach 100zł?

Cytat:
Napisane przez serduszkomamusi Pokaż wiadomość
Dziewczyny znajduję często ogłoszenia z perfumami w cenach około 100-200zł (czasem podane jest że to tester) a tymczasem ta sama pojemność kosztuje w perfumerii 300-400zł. Czy warto kupić? Oczywiście opakowanie, flakon wydają się być identyczne, sprzedawca pisze, że zapach oryginalny, zafoliowany itd.

Przyznam, że to dla mnie spora różnica a kusi mnie kilka zapachów. Co sądzicie?
Nie warto, bo to perfidne podroby. A sprzedawca nigdy sie nie przyzna, ze sprzedaje podrobki. Gdyby sie przyznal, kupilabys?
Stary 2015-11-18, 10:12   #3
serduszkomamusi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Nie warto, bo to perfidne podroby. A sprzedawca nigdy sie nie przyzna, ze sprzedaje podrobki. Gdyby sie przyznal, kupilabys?
Kurcze masakra, nie wiadomo czy wierzyć ludziom. Czasem ktoś sprzedaje jedną sztukę pisząc, że to nietrafiony prezent. Ja sama też tak czasem robiłam i za niższą cenę sprzedawałam żeby się pozbyć. Ech...
Stary 2015-11-18, 10:20   #4
bernikula
mOLDerator

Tester kupiłabym ,ale od sprawdzonego sprzedawcy, np. na iperfumy- tam też jest tańszy od klasycznego wydania. Na allegro nie ryzykowałabym, raz się nacięłam z perfumami dla męża (ewidentne podróbki).

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 10:24   #5
zania
Matka buldoga

Cytat:
Kurcze masakra, nie wiadomo czy wierzyć ludziom. Czasem ktoś sprzedaje jedną sztukę pisząc, że to nietrafiony prezent. Ja sama też tak czasem robiłam i za niższą cenę sprzedawałam żeby się pozbyć. Ech...
Przeczytaj 2 i 3 post z tego linku, wszystko ci sie wyjasni, lacznie z nietrafionymi prezentami

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Tester kupiłabym ,ale od sprawdzonego sprzedawcy, np. na iperfumy- tam też jest tańszy od klasycznego wydania. Na allegro nie ryzykowałabym, raz się nacięłam z perfumami dla męża (ewidentne podróbki).
Owszem tester jest tanszy, ale to nigdy nie bedzie roznica 200 zl.
Nie ma testerow Chanel za 100zl.
Mamy tez liste sprawdzonych sprzedawcow allegro, u nich mozesz bez obaw kupic rowniez testery
Stary 2015-11-18, 10:25   #6
serduszkomamusi
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie na allegro, ale na olx nie robiąc reklamy jest mnóstwo takich ogłoszeń i te wszystkie markowe perfumy właśnie typu Chanel, Armani kosztują 100zł za 100zł. Bardzo mnie to dziwi.
Na iperfumy kupowałam i mają oryginały, ale i cena nie odbiega znacząco od tej w perfumeriach stacjonarnych.
Szkoda, że nie ma jak sprawdzić kto sprzedaje podróby
Stary 2015-11-18, 10:27   #7
bernikula
mOLDerator

Cytat:

Owszem tester jest tanszy, ale to nigdy nie bedzie roznica 200 zl.
Nie ma testerow Chanel za 100zl.
Mamy tez liste sprawdzonych sprzedawcow allegro, u nich mozesz bez obaw kupic rowniez testery
Ja w ogóle nie wierzę jakoś w Mademoiselle za 100 zł....

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-18, 10:31   #8
zania
Matka buldoga

Cytat:
Nawet nie na allegro, ale na olx nie robiąc reklamy jest mnóstwo takich ogłoszeń i te wszystkie markowe perfumy właśnie typu Chanel, Armani kosztują 100zł za 100zł. Bardzo mnie to dziwi.
Na iperfumy kupowałam i mają oryginały, ale i cena nie odbiega znacząco od tej w perfumeriach stacjonarnych.
Szkoda, że nie ma jak sprawdzić kto sprzedaje podróby
To podroby.
Mamy liste sprawdzonych perfumerii, przejrzyj ja. Iperfumy nie sa jedyna perfumeria sprzedajaca oryginaly, a zdarza sie ze inna perfumeria ma duzo taniej. Tyko trzeba poszukac.
Wyszukaj na ceneo, jak ci wyswietli liste perfumerii to sprawdz czy jest na liscie. Mozesz tez recznie nasza liste przejrzec, bo nie wszystkie perfumerie pojawiaja sie na ceneo.

Jak to nie ma jak sprawdzic? Mamy watek weryfikacyjny, wrzucaj tam linki (podaj nazwe sprzedawcy, zapachu), a zweryfikujemy

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Ja w ogóle nie wierzę jakoś w Mademoiselle za 100 zł....
I dobrze, bo nie ma w tej cenie oryginalow. Chyba ze jakas uzywka, w sensie ktos sprzedaje mala ilosc we flakonie 30ml, 50ml.
Natomiast pelnych flach, nowek to nie ma
Stary 2015-11-18, 10:51   #9
serduszkomamusi
Zakorzenienie

Cytat:
To podroby.
Mamy liste sprawdzonych perfumerii, przejrzyj ja. Iperfumy nie sa jedyna perfumeria sprzedajaca oryginaly, a zdarza sie ze inna perfumeria ma duzo taniej. Tyko trzeba poszukac.
Wyszukaj na ceneo, jak ci wyswietli liste perfumerii to sprawdz czy jest na liscie. Mozesz tez recznie nasza liste przejrzec, bo nie wszystkie perfumerie pojawiaja sie na ceneo.

Jak to nie ma jak sprawdzic? Mamy watek weryfikacyjny, wrzucaj tam linki (podaj nazwe sprzedawcy, zapachu), a zweryfikujemy

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

I dobrze, bo nie ma w tej cenie oryginalow. Chyba ze jakas uzywka, w sensie ktos sprzedaje mala ilosc we flakonie 30ml, 50ml.
Natomiast pelnych flach, nowek to nie ma
Dobrze, że się nie nacięłam...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Napisałam do sprzedawcy z pytaniem jak to jest, że tu taka cena. Zapytał czy znam perfumy, odparłam tak. Oto co napisał:

jeżeli Pani zna ,to wyśle paczkę ze sprawdzeniem zawartości to kosztuje 5 zł wiecej ,obejrzy i psiuknie Pani przy kurierze ,jeżeli bedzie odpowiadalo to placi ,jak nie to nie ,i tak ja ponosze koszty wysylki.
Stary 2015-11-18, 11:20   #10
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisałam do sprzedawcy z pytaniem jak to jest, że tu taka cena. Zapytał czy znam perfumy, odparłam tak. Oto co napisał:

jeżeli Pani zna ,to wyśle paczkę ze sprawdzeniem zawartości to kosztuje 5 zł wiecej ,obejrzy i psiuknie Pani przy kurierze ,jeżeli bedzie odpowiadalo to placi ,jak nie to nie ,i tak ja ponosze koszty wysylki.
A daj spokój, pewnie liczy na to, że zapach będzie podobny więc sobie zostawisz. Dużo ma tych setek po sto?
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 11:24   #11
serduszkomamusi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A daj spokój, pewnie liczy na to, że zapach będzie podobny więc sobie zostawisz. Dużo ma tych setek po sto?
Około 10 perfum pojemność 100ml różnych marek za 100-120zł
Stary 2015-11-18, 11:27   #12
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Podróby Albo jakiś filantrop rozdaje za pół darmo.
Stary 2015-11-18, 12:18   #13
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
....

Redhaired Witch ma rację, że to nie taki poczciwy gość, na jakiego pozuje. Przy kurierze szybko psikniesz, nawet dokładnie nie poczujesz zapachu, a już będziesz musiała zapłacić i kurier sobie pojedzie. A po chwili może okazać się, że to jednak nie ten zapach, nie taki flakon i że w ogóle te perfumy nie mają nic wspólnego z oryginałem. I nie będzie tłumaczenia, że przyjmując paczkę nie byłaś w stanie zweryfikować zawartości.
Nie wiem jak inni, ale ja przy kurierze rzadko kiedy jestem w stanie coś sprawdzić, ponieważ wszystko odbywa się na takim biegu, że raczej nie ma szans na dokładne obejrzenie zawartości. Niby jako klient mam do tego prawo, niby kurier ma obowiązek umożliwić mi, abym sprawdziła przesyłkę i ewentualne spisanie protokołu, gdyby coś było nie tak i wszystko jest fajnie, ale zwykle kurier wpada, daje paczkę i ucieka. Może to i moja wina, ale nie mam ochoty, ani czasu, aby użerać się z firmami kurierskimi i w każdej sytuacji literalnie dochodzić swoich praw. Owszem, takie rzeczy , jak telefon komórkowy, elektronikę, czy części samochodowe, to sprawdzam w miarę dokładnie, natomiast perfumy wolę kupować w miejscach, w których wiem, że dostanę to, co chcę kupić i co zamawiam. Wiem, że paczka z eglamour, iperfumy, pachnidełka i każdej z perfumerii z listy zawiera to, co zamówiłam. I dopóki paczka nie będzie mokra i pachnąca, to mogę być spokojna o jej zawartość.
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 13:03   #14
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Działalność charytatywna chwalebna jest wielce, ale w przypadku perfum, mało realna. Szczególnie gdy 100 ml Chanel kosztuje obecnie w Sephorze 609 zł. I tak jak napisała Zania, testery w zaufanych perfumeriach można kupić taniej, ale nie są to różnice większe niż ok. 200 zł.
Podróbki są coraz lepsze, i to nie tylko wizualnie, ale i zapachowo.

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
Redhaired Witch ma rację, że to nie taki poczciwy gość, na jakiego pozuje. Przy kurierze szybko psikniesz, nawet dokładnie nie poczujesz zapachu, a już będziesz musiała zapłacić i kurier sobie pojedzie. A po chwili może okazać się, że to jednak nie ten zapach, nie taki flakon i że w ogóle te perfumy nie mają nic wspólnego z oryginałem. I nie będzie tłumaczenia, że przyjmując paczkę nie byłaś w stanie zweryfikować zawartości.
Nie wiem jak inni, ale ja przy kurierze rzadko kiedy jestem w stanie coś sprawdzić, ponieważ wszystko odbywa się na takim biegu, że raczej nie ma szans na dokładne obejrzenie zawartości. Niby jako klient mam do tego prawo, niby kurier ma obowiązek umożliwić mi, abym sprawdziła przesyłkę i ewentualne spisanie protokołu, gdyby coś było nie tak i wszystko jest fajnie, ale zwykle kurier wpada, daje paczkę i ucieka. Może to i moja wina, ale nie mam ochoty, ani czasu, aby użerać się z firmami kurierskimi i w każdej sytuacji literalnie dochodzić swoich praw. Owszem, takie rzeczy , jak telefon komórkowy, elektronikę, czy części samochodowe, to sprawdzam w miarę dokładnie, natomiast perfumy wolę kupować w miejscach, w których wiem, że dostanę to, co chcę kupić i co zamawiam. Wiem, że paczka z eglamour, iperfumy, pachnidełka i każdej z perfumerii z listy zawiera to, co zamówiłam. I dopóki paczka nie będzie mokra i pachnąca, to mogę być spokojna o jej zawartość.
Dokładnie Do mnie kurier wpada, oddaje paczkę w progu i wybiega. Wiele razy nawet odbioru nie podpisywałam, nie mówiąc już o tym, żeby paczkę sprawdzać.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 20:59   #15
Aneczka2501
Przyczajenie

A ja jakiś czas temu znalazłam stronke n ktorej (na99%) są podróbki ale w super jakości. Zapach identyczny, ładnie sie trzyma i za rozsądne pieniądze. Z racji tego ze nie stać by mnie było na oryginały pokusiłam sie na zakup własnie tam i szczerze to nie załuje swojej decyzji ani troszke, jestem bardzo zadowolona, na pewno tam wróce i bede polecała tą strone. Xxxxx

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2015-11-18 o 22:03
Aneczka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 21:12   #16
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Aneczka2501 Pokaż wiadomość
A ja jakiś czas temu znalazłam stronke n ktorej (na99%) są podróbki ale w super jakości.
Dziękujemy za podzielenie się z nami tymi przemyśleniami, spam już zgłoszony
Stary 2015-11-18, 21:15   #17
Aneczka2501
Przyczajenie

Ależ prosze bardzo, ja rownież zgłosiłam spam (ups...to ty)
Aneczka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 21:46   #18
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
A ja jakiś czas temu znalazłam stronke n ktorej (na99%) są podróbki ale w super jakości. Zapach identyczny, ładnie sie trzyma i za rozsądne pieniądze. Z racji tego ze nie stać by mnie było na oryginały pokusiłam sie na zakup własnie tam i szczerze to nie załuje swojej decyzji ani troszke, jestem bardzo zadowolona, na pewno tam wróce i bede polecała tą strone.xxxx x
W wątku z wiarygodnymi perfumeriami napisałam ci, jak to wygląda z naszej strony. Nie będę się tu powtarzać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690381&page=76
(post #2269)

Cytat:
Ależ prosze bardzo, ja rownież zgłosiłam spam (ups...to ty)
Nie ładnie, na prawdę nie ładnie. Pamiętaj, że tupet to nie wszystko.

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2015-11-18 o 22:02
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości