|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wody toaletowe typu Chanel, Jimmy w graniach 100zł?
Dziewczyny znajduję często ogłoszenia z perfumami w cenach około 100-200zł (czasem podane jest że to tester) a tymczasem ta sama pojemność kosztuje w perfumerii 300-400zł. Czy warto kupić? Oczywiście opakowanie, flakon wydają się być identyczne, sprzedawca pisze, że zapach oryginalny, zafoliowany itd.
Przyznam, że to dla mnie spora różnica a kusi mnie kilka zapachów. Co sądzicie?
![]() |
#2 | |
Matka buldoga
|
Dot.: Wody toaletowe typu Chanel, Jimmy w graniach 100zł?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kurcze masakra, nie wiadomo czy wierzyć ludziom. Czasem ktoś sprzedaje jedną sztukę pisząc, że to nietrafiony prezent. Ja sama też tak czasem robiłam i za niższą cenę sprzedawałam żeby się pozbyć. Ech...
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
Tester kupiłabym ,ale od sprawdzonego sprzedawcy, np. na iperfumy- tam też jest tańszy od klasycznego wydania. Na allegro nie ryzykowałabym, raz się nacięłam z perfumami dla męża (ewidentne podróbki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma testerow Chanel za 100zl. Mamy tez liste sprawdzonych sprzedawcow allegro, u nich mozesz bez obaw kupic rowniez testery ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na iperfumy kupowałam i mają oryginały, ale i cena nie odbiega znacząco od tej w perfumeriach stacjonarnych. Szkoda, że nie ma jak sprawdzić kto sprzedaje podróby ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Mamy liste sprawdzonych perfumerii, przejrzyj ja. Iperfumy nie sa jedyna perfumeria sprzedajaca oryginaly, a zdarza sie ze inna perfumeria ma duzo taniej. Tyko trzeba poszukac. Wyszukaj na ceneo, jak ci wyswietli liste perfumerii to sprawdz czy jest na liscie. Mozesz tez recznie nasza liste przejrzec, bo nie wszystkie perfumerie pojawiaja sie na ceneo. Jak to nie ma jak sprawdzic? Mamy watek weryfikacyjny, wrzucaj tam linki (podaj nazwe sprzedawcy, zapachu), a zweryfikujemy ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- I dobrze, bo nie ma w tej cenie oryginalow. Chyba ze jakas uzywka, w sensie ktos sprzedaje mala ilosc we flakonie 30ml, 50ml. Natomiast pelnych flach, nowek to nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Napisałam do sprzedawcy z pytaniem jak to jest, że tu taka cena. Zapytał czy znam perfumy, odparłam tak. Oto co napisał: jeżeli Pani zna ,to wyśle paczkę ze sprawdzeniem zawartości to kosztuje 5 zł wiecej ,obejrzy i psiuknie Pani przy kurierze ,jeżeli bedzie odpowiadalo to placi ,jak nie to nie ,i tak ja ponosze koszty wysylki.
![]() |
![]() |
#10 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Około 10 perfum pojemność 100ml różnych marek za 100-120zł
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak inni, ale ja przy kurierze rzadko kiedy jestem w stanie coś sprawdzić, ponieważ wszystko odbywa się na takim biegu, że raczej nie ma szans na dokładne obejrzenie zawartości. Niby jako klient mam do tego prawo, niby kurier ma obowiązek umożliwić mi, abym sprawdziła przesyłkę i ewentualne spisanie protokołu, gdyby coś było nie tak i wszystko jest fajnie, ale zwykle kurier wpada, daje paczkę i ucieka. Może to i moja wina, ale nie mam ochoty, ani czasu, aby użerać się z firmami kurierskimi i w każdej sytuacji literalnie dochodzić swoich praw. Owszem, takie rzeczy , jak telefon komórkowy, elektronikę, czy części samochodowe, to sprawdzam w miarę dokładnie, natomiast perfumy wolę kupować w miejscach, w których wiem, że dostanę to, co chcę kupić i co zamawiam. Wiem, że paczka z eglamour, iperfumy, pachnidełka i każdej z perfumerii z listy zawiera to, co zamówiłam. I dopóki paczka nie będzie mokra i pachnąca, to mogę być spokojna o jej zawartość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Działalność charytatywna chwalebna jest wielce, ale w przypadku perfum, mało realna. Szczególnie gdy 100 ml Chanel kosztuje obecnie w Sephorze 609 zł. I tak jak napisała Zania, testery w zaufanych perfumeriach można kupić taniej, ale nie są to różnice większe niż ok. 200 zł.
Podróbki są coraz lepsze, i to nie tylko wizualnie, ale i zapachowo. Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A ja jakiś czas temu znalazłam stronke n ktorej (na99%) są podróbki ale w super jakości. Zapach identyczny, ładnie sie trzyma i za rozsądne pieniądze. Z racji tego ze nie stać by mnie było na oryginały pokusiłam sie na zakup własnie tam i szczerze to nie załuje swojej decyzji ani troszke, jestem bardzo zadowolona, na pewno tam wróce i bede polecała tą strone. Xxxxx
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2015-11-18 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ależ prosze bardzo, ja rownież zgłosiłam spam (ups...to ty)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690381&page=76 (post #2269) Nie ładnie, na prawdę nie ładnie. Pamiętaj, że tupet to nie wszystko. Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2015-11-18 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.