|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mezoterapia w domu - skóra głowy, wypadanie włosów
Czy ktoś robi sobie takie zabiegi ale samemu i właśnie na skórze głowy? Niestety z powodu łysienia androgenowego straciłam już 3/4 włosów i musze coś z tym zrobić, żadne wcierki szampony czy leki nie pomagają (przepisane przez dermatologa).
Chciałabym w tym celu kupić dermapen albo derma roller ale na internecie jest więcej informacji na temat zabiegów na twarz... I nie wiem po pierwsze czy to faktycznie pomoże a po drugie na co się zdecydować. Ktos, coś? ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mezoterapia w domu - skóra głowy, wypadanie włosów
Cytat:
Tak więc dużych efektów co do zmniejszenia wypadania nie zauważyłam, jedynie to że włosy zaczęły rosnąć bardzo szybko i w bardzo dużej ilości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jaki to dokładnie derma roller? Najpierw robilas nim a potem wcieralas ten wywar? Myślisz że to zamiast jakichś specjalnych ampułek wystarczy?
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najpierw nakłuwam skórę, a potem wcieram wywar z nasion kozieradki. Ampułki mają w składzie dużo chemii, no i są drogie. Mi takie stosowanie w zupełności wystarczyło i aż byłam zaskoczona że to działa. Jednak lepiej jak nakłuwanie ktoś nam zrobi, bo lepiej widzi na naszej głowie gdzie jeździć. Może jeszcze popytaj dziewczyn na wątku: 'wyrolować problem'. To jest wątek na temat zastosowań derma rollera. Ale dawno tam nie zaglądałam i nie wiem czy o skórze głowy i włosach coś było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zdecydowałam się na dermapen
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Też szukam sposobu na wypadanie włosów. Dusiia widzisz jakieś efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.