|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem z sunią, proszę o pomoc
Dziewczyny,
trochę ponad rok temu zaadoptowałam wspaniałą sunie ze schronu. Jest cudowna. Mam jednak duży problem z żywieniem jej ![]() Na obecną chwilę daje jej mokrą karmę + gotuje mięso z makaronem.. wiem, że to niezbyt zdrowa opcja ale co ja mam zrobić jak mojemu psu nie smakuje żadna sucha karma ![]() Co robić ?? jak ją przekonać? Proszę o pomoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: problem z sunią, proszę o pomoc
proszę pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A co na to weterynarz? miała robione jakies badania krwi?
Jaką karme jej dawałaś suchą ? Chyba nie ma przymusu aby pies jadł tylko i non stop sucha karmę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
jak nie lubi suchej karmy to nie lubi i juz! mój pies tez nie lubi i juz dawno przestałam eksperementować, kupowałam różne karmy na wagę po troche, myślałam ze znajdę taką karmę, która mu przypasuje i nic!
![]() ochoczo je natomiast gotowane mięsko z makaronem, ryżem, kaszą, w karmach są witaminy, w jedzeniu gotowanym nie ma, więc kupuje preparat witaminy i mikroelementy i już - sprawa załatwiona! dobre kupki, nie ma problemów żołądkowych, sierść się nie sypie ![]() do jedzenia dosypuje mu ( SA-37 firmy Intervet) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Próbowałam wszystkich sklepowych (teraz już wiem, że nie zdrowe), royal canin, purina itp Nie chcę żeby jadła wyłącznie suchą karmę ale chciałabym żeby chociaż trochę jadła-raz że witaminy, dwa że mi byłoby łatwiej bo nie musiałabym codziennie gotować obiadów dla suni (sobie ostatnio gotowałam nie pamiętam kiedy :P )
Co do witamin też próbowałam ale tylko jedne, może spróbuje z innymi, te w każdym razie nic nie pomogły ani na sierść ani na rozwolnienia. Hilla, jakie warzywa dodajesz do posiłku dla swojego psa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A próbowałaś Josery Festival ? to karma o bardzo intensywnym zapachu można ją zalać wodą i robi się taka zupka.
Ile twój psiak ma lat? Jaki jest stan jego zębów? Może tu jest problem? Starsze psy mają problem z gryzieniem karmy. A próbowałaś może mieszać jej suchą z puszkami?
Odchudzanie START 88KG po 14 dniach 83,6 ![]() po 30 dniach 81.6 ![]() ![]() po 45 dniach 80.00 ![]() po 60 dniach-78 kg ![]() ![]() ![]() po 75 dniach-76 kg ![]() ![]() po 90 dniach 75 ![]() ![]() ![]() Po 105 dniach 73 ![]() ![]() ![]() ![]() CEL 62 KG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Naczelna Nastolatka
|
moja suka też nie przepada za suchą karmą. Ja sobie radzę na dwa sposoby: dodaję do suchej karmy trochę mokrej karmy do tego dolewam troszkę wody i mieszam, powstaje taki niby sosik. To moja suka żre aż jej się uszy trzęsą. A drugi sposób to gotuję coś niby rosół (biorę coś z drobiu-udko, skrzydełka itp plus marchewka) i potem mieszam to z karmą. Nie dodaję tej zupki dużo tylko troszkę żeby wilgoć karma złapała, wtedy nie trzeba gotować codziennie tylko co dwa/trzy dni. Poza tym kupuję naprawdę dobre karmy, ostatnio Wolfsblut.
Autorko wątku, ty powinnaś się zainteresować powodem biegunek, na twoim miejscu wzięłabym psa do weta i zrobiła badania. Jeżeli wyjdą Ok to możesz spróbować sposobów, które napisałam.
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jak miałam psiaka to on też nie chciał jeść suchej karmy i w puszce też nie. Lubił za to taką w jelicie jakie są w sklepach mięsnych. Spróbuj może polubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mój samej suchej karmy nie tknie, dawniej jadł, ale teraz się spaskudził troszkę.
![]() Na szczęście problem znika, gdy wymiesza mu się ją z jakąś ugotowaną zupką ![]() ![]() ka18 jak dostarczasz swojej psinie wszystkich potrzebnych substancji w inny sposób to sucha karma nie jest niezbędna. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.