|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy ćwicząc rano poprawię wygląd swojego ciała?
Witam
![]() Mam 1,68 wzrostu, ważę 59kg, chciałabym poprawić wygląd swojego ciała, trochę je wysmuklić. W udach mam 53,5cm, może dla niektórych to paranoja ale chciałabym mieć 49-50 cm. Górę ciała mam dosyć szczupłą, wiem że z całego ciała tłuszcz leci, mimo to chciałabym ten dół, uda i biodra trochę wyszczuplić. Niestety moja praca ogranicza mnie do tego że mogę ćwiczyć rano, ponad godzinę w domu i koło 16 w pracy z tym, że w pracy jedynie jakaś skakanka bo nie mam dostępu do filmików itp. Chciałam zapytać czy ćwicząc po śniadaniu ok 6.30 rano rozgrzewkę z Mel B, 15min cardio, 10min trening nóg, 10min trening pośladków, oraz 15min trening brzucha z Natalią Gacką, a po południu ok 30-60min skanka pomoże mi coś? Chodzi bardziej o to że ćwiczenia rano a potem te drugie śniadania, obiady, czy przez to kolejność osiagnę swój cel? Bo ja mam dziwne wyobrażenie że najlepiej by było ćwiczyć przed kolacją, dlatego pytam. Zdrowe odżywiane trzymam, jedynie w niedzielę pozwalam sobie na coś "grzesznego", ale to nie są fast foody, nie jemj tam nawet pieczonych, smażonych potraw, czy ziemniaków, po prostu jakaś kawka słodka z mlekiem, puchar lodów, no bo uwielbiam słodycze i w niedzielę na coś takiego sobie pozwalam, oczywiscie z ograniczeniem, jedna słodka rzecz, czy to kawałek ciacha czy lody. Czy na takiej redukcji, przy takich ćwiczeniach, przy moim w miarę szczupłym ciele osiagne swój cel nie rezygnując z jednego smakołyka w niedzielę? Przepraszam za chaotyczność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ćwicząc rano poprawię wygląd swojego ciała?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wręcz wskazane jest ćwiczyć rano, bo przyspieszasz wtedy metabolizm na cały dzień. Zwłaszcza ćwicząc interwały. Ja niestety ćwiczę dopiero wieczorem, bo o 6.30 wychodzę do pracy
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podobno najlepiej jest ćwiczyć rano, ale nie każdy ma tyle samozaparcia w sobie żeby wstawać godzinę wcześniej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.