![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Niezapowiedziani goście
Jestem ciekawa Waszych opinii i ewentualnych doświadczeń w temacie niezapowiedzianych wizyt rodziny, znajomych, przyjaciół itp. Jaki macie stosunek do takiego wpadania bez wcześniejszego umówienia się? Lubicie, akceptujecie, czy wręcz przeciwnie? Jak radzicie sobie z niechcianymi i niezapowiedzianymi gośćmi?
![]() Mówicie wprost, czy dajecie do zrozumienia,że nie macie ochoty na wizytę? ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niezapowiedziani goście
Cytat:
![]()
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie specjalnie lubię byc zaskakiwana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie ma u mnie czegos takiego jak niezapowiedziane wizyty
![]() Nie odbieram domofonu i tyle ,wczesniej trzeba do mnie zadzwonić. Nie lubie takich wizyt i sama takich nie robię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś kumpela wpadła bez zapowiedzi, ja akurat miałam za 10 minut wyjść bo się umówiłam (de facto na jedną z pierwszych randek z moim lubym
![]() I jak łatwo wywnioskować po powyższym nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt. Nie zawsze wypraszam gości, ale jeśli miałam z góry zaplanowane coś innego to bez ogródek o tym mówię.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie mam nie zapowiedzianych wizyt, sama tez takich nie składam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nienawidzę niezapowiedzianych wizyt rodziny.
Stwierdzam to z pełną świadomością!!! ![]() Siostry mojego taty miały i mają w zwyczaju wpadać ze swoimi mężami do Nas w niedzielę lub sobotę na kilka godzin co jakiś czas ![]() Akurat wtedy kiedy mam ochotę na przykład pobyć z rodzicami i obejrzeć w dresach z tłustymi włosami filmy na kanapie ![]() A Oni przyjeżdzają np. z wycieczki lub kościoła odpicowani na maxa i robią Nam oto taką MIŁĄ NIESPODZIANKĘ ![]() Bo akurat mają ochotę odpocząć od swojego mieszkania w bloku, a u Nas mogą posiedzieć w ogrodzie w altance przy grillu ![]() Naprawdę nie mam nic przeciwko wizytom rodzinnym, ale czy nie lepiej zadzwonić dzień przed i zapytać czy mamy ochotę na takie spotkanie??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moi goście na szczęście zawsze się zapowiadają
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
oj nie lubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mój stosunek do niezapowiedzianych wizyt zależy od tego, czy jestem/będę zajęta, czy nie.
Jeśli mam coś w planach, po prostu mówię: "Miło, że wpadłaś/eś, ale niestety muszę wyjść. Mam pilną sprawę do załatwienia." Kiedy sytuacja nie jest zbyt prywatną, proponuję by poszedł/poszła ze mną. Jeśli jestem w domu i nie mam w zamiarze nic specjalnego, cieszę się z wizyty i jak najbardziej przyjmuję ją. Mimo wszystko, jest ich stosunkowo mało. Zazwyczaj każdy, kto chce mnie odwiedzić po prostu dzwoni, lub pisze sms-a. Chociaż, była jedna taka sytuacja, kiedy jeszcze ja siedziałam w domu, a Tż w Gdańsku na studiach. Potencjalnie oczywiście. Piszę z nim sms-y, w których pytam co robi i co tam na uczelni nowego, dodatkowo oznajmiając, że zaraz wracam bo idę się kąpać. On odpisuje, że właśnie zjadł jajecznicę, na uczelni wszystko ok, i że poczeka tę chwilę. ![]() ![]() Chwilę później Tż do mnie: "Ajj, wszystko zepsułaś. Najpierw miałaś wejść do pokoju (na biurku leżał kwiatek). A tak swoją drogą, co to za piżama? <śmiech>" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
na ogół nie mam niezapowiedzianych wizyt. Znajomi zazwyczaj dzwonia lub piszą czy mogą wpaść, czy bede w domu i czy mam czas na spotkanie.
W zeszłym roku miałam taką sytuacje że exchłopak wpadł z niezapowiedzianą wizytą. Zawsze wcześniej uprzedzał, że wpadnie [chociaz czasem bylo to 15min wczesniej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2010-02-08 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mnie nie zdarza się to za często, jednakże kiedy już ktoś takowy przyjdzie to jeśli nie mam w tym momencie nic ważnego do zrobienia to nie wypraszam ale udaje, że jest fajnie.
![]() Natomiast jeśli się gdzieś spieszę to tak jak ktoś już pisał, otwarcie o tym komunikuję.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W dzisiejszych czasach poinformowanie o wizycie nie stwarza problemu. Nie chodzi zaraz o to, żeby zapowiadać sie miesiąc wcześniej ale wypada spytać się czy można do mnie wpaść.
Nie mam skrupułów i nie przyjmuję takich "niespodziankowych" gości, tym bardziej jak ktoś sobie przypomni o mnie jak jest raz do roku na wakacjach w mojej miejscowości i chce sie przespać u rodziny. Już raz jedni odbili sie od drzwi, gdy szukali późnym wieczorem noclegu-rodzina rodziną ale bez przesady. A tak wogóle lubię gości, gdy są oczekiwani, zapowiedziani a ja jestem przygotowana na wizytę.
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------------------------------- Jednak generalnie bardzo nie lubię niespodziewanych gości, no chyba,że to bardzo bliska osoba, wpada na chwilę, a ja przy niej czuję się swobodnie nawet w najgorszej piżamie ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam to szczęście, że ludzie nie składają mi niezapowiedzianych wizyt
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ach wiesz to zależy, są ludzie których przyjmę chętnie bardzo często i żałuje że u mnie nie bywają a są osoby które wykurzyłabym z domu jak najszybciej. O dziwo prędzej pogoniłabym z domu przyjaciółkę - bliską - mogę być bardziej szczera, niż koleżankę.
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze sie zapowiadam. Nie znosze, jak ktos nieoczekiwanie się zjawia, bo zwykle jestem czymś zajęta. Telefon w tych czasach to standard, więc nie widzę dla nich usprawiedliwienia. Nic, poza lenistwem.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie znoszę niezapowiedzianych gości, o czym moi znajomi dobrze wiedzą i najczęściej nie robią mi takich niespodzianek. A jeśli już trafi się jakaś zagubiona duszyczka, do której nie jestem specjalnie przywiązana i nie mam ochoty się z nią widzieć, to albo udaję, że mnie nie ma
![]() Większy problem jest z sąsiadkami (znajoma Mamy z pracy), które niby wpadły na chwilę, a siedzą kilka godzin... Nie znoszę tego, Mama też - obie uważamy to za całkowity brak szacunku dla czyjegoś czasu i planów. Oczywiście sama też nie robię niezapowiedzianych wizyt - zawsze dzwonię, choćby na kilkanaście minut przed, i upewniam się, że nikt nie będzie mieć nic przeciwko. Ale tak robię najczęściej z dziadkami, gdy mam ochotę na dobry obiad ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nie lubię niezapowiedzianych wizyt i sama takich nie składam.
Kiedyś taki zwyczaj miała moja przyjaciółka (zazwyczaj w sobotnie popołudnie kiedy nie byłam zbyt ogarnięta bo wcześniej sprzątałam).. no i kiedyś chłopak z którym się spotykałam dzwonił, że jedzie do mojego miasta (miał jakies 20 min) i czy może wpaść.. ehh.. za to mój obecny Tż zrobił mi kiedyś taka niezapowiedzianą wizytę - zadzwonił o 8 rano (wiedział, że jestem sama w domu), że czeka przed domem, nie wierzyłam więc wyglądam przez okno STOI ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś taką sytuację, z której potem wybuchła prawdziwa awantura rodzinna
![]() ![]() Że ona już rodzinie zdążyła powiedzieć,że jej celowo nie otworzyłam,a na dworze tak zimno.Wszyscy się tym bardzo oburzyli. ![]()
"Zaznać paru chwil słodyczy, z tortu szczęścia choćby okruch zjeść, zaznać paru chwil słodyczy i nie przyzwyczajać się." Edytowane przez karolinkamalinka Czas edycji: 2010-02-08 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Jedyna osoba jaką znam, która ma zwyczaj wpadać bez uprzedzenia, to Szanowna Teściowa. Jedzie aż z Berlina. Zawsze, ale to zawsze mnie zastanawia, że nie boi się, że nas nie będzie w domu jak wsiada do pociągu... Parę(naście) razy już pocałowała klamkę, ale nie zraża się kobita. Nienawidzę tego i ani prośbą ani groźbą
![]() Mamunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
kobieta za ladą
|
ojj nie cierpie takich miłych niespodzianek
![]() mam małe mieszkanie(20 m2) wszystko mam na kupie ze tak powiem małe dziecko co to mi zabawki rozrzuca ma stałe godziny spania(raczej godzine) i u mnie generalnie jest czasowo tip top ![]() pozatym jak ktoś wpada nie mogę siedzieć na wizażu ![]() ![]() pamiętam jak mnie odwiedziła koleżanka z porodówki----tż spał po nocce w pokoiku wszystkie zabawki były w d"dużym " na wolnym miejscu czyli na kwadracie 1,70na 1,70 a ta mi wjechała z mężem i dzieckiem i nosidełkiem myslałam ze nie wyrobie ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
W dzisiejszych czasach kiedy prawie każdy ma komórkę coraz rzadziej zdarzają się niezapowiedziane wizyty ale...jednak zawsze jakiś wyjątek musi być!! :P Takim też przypadkiem jest moja siostra z 4 dzieci i mężem na dokładkę. Potrafi z nienacka zadzwonić z informacją "za godzinę będę na dworcu w Katowicach, odbierzcie mnie!". Po czym wkracza ze swoją wesołą gromadką do naszego 2 pokojowego mieszkania i zostaje... nawet 2 tygodnie!!! Z 4 wrzeszczących, wiejskich dzieciaków! Nas jest w mieszkaniu 4, ich przyjeżdża 6, są tylko 4 łózka, efektem jest moje ciągłe niewyspanie, bóle kręgosłupa po ciśnięciu się z matką w jednym łóżku, nie mówię juz o wszystkuich nerwach, które zjadamy przez tan cały jej pobyt..wrrr Nienawidze niezapowiedzianych wizyt :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm, rzeczywiście przypadek trudny ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Nie lubię takich wizyt. Szczególnie jak jest wieczór, siedzę w dresach, bez makijażu i czytam wizaż
![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
nie znoszę niezapowiedzianych wizyt
![]() bo: 1.akurat wtedy często mam pustą lodówkę 2.akurat wtedy mam wałki na głowie 3.akurat wtedy muszę zrobić coś innego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ubolewam nad tym że ....nie lubię
Bo kiedyś za starych smarkaczowych czasów to się przyłaziło-i do mnie przyłazili-i nikt tam nie patrzył ze bajzel a jednego princka to się na 5 części kroiło ![]() A teraz sama wolę się zapowiedzieć i mieć zapowiedzianych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ba ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-02-08 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Ja nie cierpie takich wizyt i nie wpuszczam do domu;P Moja mama ma rownież podobny zwyczaj. Moi przyjaciele, wiedza, ze wystarczy esek 10 minut przed i jest okay
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.