|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
PROBLEM Z POCZTĄ I ALLEGRO. co zrobić??
Witam, chciałam się Was poradzić czy to co planuję zrobić jest zgodne z "prawem"
Otóż... zakupiłam 5 lutego na allegro telefon Wybrałam przesyłkę pocztową pobraniową priorytetową. Paczki do dzisiaj nie ma, sprzedawca wysłał mi dowód wysłania z 8 lutego. Dzisiaj mija 14 dni, i dopiero dzisiaj sprzedawca mógł złożyć reklamację. I Teraz pojawia sie problem... już i tak długo czekam... telefon jest mi potrzeby na juz, bo mój mi sie zepsuł, a pozyczony musze oddac... a teraz okazuję się, że poczta na rozpatrzenie reklamacji ma 14 dni, które mogą przeciągnąć się nawet do 30 dni. NO bez przesady ale nie moge tyle czekac, no i postanowilam napisac sprzedawcy maila o treści mniej wiecej takiej, że chcę zrezygnować z transakcji ze względu na ten czas, ale czy mogę??? dodam jeszcze, że ten sprzedawca wystawil na aukcji XX telefonów (identycznych) , a sprzedał łącznie z moim X, zaproponował mi wysyłkę nowego egzemplarza, ale co się okazało, napisał mi, że takowego ani u siebie nie posiada, a u dystrybutora też jest problem z tym telefonem (kolorem) .Nie wierzę jakoś w to żeby sprzedał 50 telefonów w 2 dni... :/ , czyli okazuje się też, że kłamał na aukcji ... chciałam też napisać, że na przesyłce nie straci, że po uwzględnieniu reklamacji poczta zwraca kilka krotność wartośći wysłania paczki. Liczę się z negatywem... Co mam zrobić? czy mogę napisać taką wiadomość?? POMÓŻCIE!! (przepraszam, że to wszystko tak pokręcenie napisane) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PROBLEM Z POCZTĄ I ALLEGRO. co zrobić??
Napisac zawsze mozesz ale bez oskarzeń i w spokojnym tonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no właśnie mam taki zamiar...
![]() spokojnie... chociaż wnerwia mnie bo on tak choćby w ogóle nie był zainteresowany sprawą, ciągle ja do niego pisze... a on odpisuje co 2 , 3 dni :/ dobrze, że nie wpłaciłąm pieniędzy na konto, bo teraz miałabym nie lada problem... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Z tego co mi wiadomo, to niektórzy sprzedawcy występują w takiej sytuacji do allegro o zwrot prowizji i nie ma problemu.
Ale to wszystko zależy na kogo trafisz, czy jest to osoba ugodowa, czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
sprawa wyjaśniona
![]() napisałam mu tę wiadomość (że muszę zrezygnować), odpisał i jutro wyśle nowy telefon (ponoć dzisiaj była nowa dostawa) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() świetnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Czyli jednak ugodowy
![]() No to kamień z serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
na pewno szkoda mu było stracić transkacje na kilka stówek za telefon
gratuluje dobrego rozwiazania sprawy
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.