|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pokonane kryzysy w naszych zwiazkach
Pewnie każda z nas przechodziła w związku kryzys... zauroczenie innym mężczyzną, rutyna, uczucie jakby 'coś wygasło'...
Ja właśnie przechodze taki moment, mam wrażenie, że miłość 'straciła skrzydla', ale tlumacze to sobie w ten sposob, ze poprostu jest etap zakochania, czyli zawirowan i motylkow w brzuchu, a potem okres kochania, czyli stabilizacji ![]() ![]() Czy któras z Was przechodzila kryzys, ktory udalo sie pokonac wspolnie z TŻ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pokonane kryzysy w naszych zwiazkach
pewnie że tak, w ciągu tylu lat ciężko by nie było kryzysu ale na szczęście nie chodziło tu o zdradę czy zazdrość, kryzysem były problemy finansowe które spowodowały zmianę mojego statusu co rozpoczęło moje zmiany nastroju co rozpoczęło rutynę, przepracowanie tż które mnie wkurzało bo nie mieliśmy dla siebie czasu, monotonia... czasem odzywa się brak tego czegoś co było na początku ale wiem że nie chcę być z nikim innym w raczej nie wyobrażam sobie bycia z innym więc chyba nie jest tak źle. Jeśli są chęci wszystko da się przeskoczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy moge to nazwac kryzysem ale na pewno byla to wielka proba dla naszego zwiazku, a mam na mysli wyjazd mojego TZ-ta za granice na 3 miesiace... bylo naprawde ciezko... wogole ja z tym moim przekonaniem, ze zwiazki na odleglosc nie maja szans musialam, a raczej z milosci chcialam zmienic to moje nastawienie, na te 3 miesiace wystarczylo, ale wiem ze juz nigdy wiecej bym sie na cos takiego nie zgodzila, to byly 3 najdluzsze miesiace w moim zyciu... z tego wszystkiego starsznie schudlam, z nerwow z tego calego stresu potrafilam nie miec miesiaczki przez 2 miesiace, jednym slowem masakra... z mojej strony byly momenty zwatpienia ale dzieki mojemu kochanemu TZ-owi milosc zwyciezyla, przetrwala ta probe, teraz jestesmy tego samego zdania ze nigdy wiecej takiej rozlaki, nie warto...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
U mnie kryzysu jeszcze nie było, ale jestesmy ze soba krótko ponad rok, wiec pewnie wszystko przed nami (oby nie)
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
U nas oczywiście kryzys był
![]() ![]() Takie oczyszzenie było nam najwidoczniej potrzebne. Inaczej rozstalibyśmy się pewnie z powodu nudy i rutyny w związku :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
U mnie w ciągu prawie 8 lat związku również zdarzały sie te małe jak i wielkie kryzysy, rozstania, powroty, żale, smutki, złość, rozgoryczenie, zwątpienie...
Jednak nigdy nie skończyła się miłość. Nawet wtedy, gdy pojawiały się osoby trzecie uczucie do mojego tż przysłaniało wszystko! Warto było wybaczać, czekać, kochać. Teraz jesteśmy razem i to najpiękniejsza rzecz jaka mnie spotkała!!!
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Były kryzysy,były nawet krótkie rozstania.
Jednak to nas umocniło. To czego mnie nauczyły złe chwile-to,to ,że czasem coś nie jest tym na co wygląda,oraz jestem zadwolona z tego ,że drugi człowiek jest zagadką i może zaskoczyć-czasem negatywnie/czasem pozytywnie.W każdym razie myślę,że dobre jest to iż w 100% nie pozna się drugiej osoby.Dzięki temu może być ona pociągającą tajemnicą(nawet jak związek ma długi staż)
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
tak był kryzys, nawet kilka, to chyba takie docieranie się... hm ja się z TŻtem tak dobraliśmy że żremy się ze sobą jak nikt ale kochamy się też jak nikt
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W naszym małżeństwie też nastał kryzys. Tylko tym razem nie zamierzam wyciągać ręki, zapomnieć, udawać że nic sie nie stało... az do następnego razu.
Czuje sie jak facet - zawsze sie staram, zabiegam, sprawiam by czuł się ważny potrzebny. Pamiętam o walentynkach, rocznicy ślubu, urodzinach. Szkoda że tylko ja.... Po kilku latach pobytu za granica wrócił do Pl i zaczeło sie szukanie pracy, organizowanie kursów i szkoleń podnoszących JEGO kwalifikacje. Praca jest, kursy na finiszu ale zbliza sie wiosna i mysli teraz o jakis sportach, siłowni, bieganiu... i w sumie nie miałbym nic przeciwko tylko gdzie w tym wszystkim miejsce dla rodziny, dla dwójki małych dzieci i w końcu do cholery dla mnie?! Zawsze jego potrzeby są najważniejsze. Nie pomysli nawet przez chwile o tym, że może ja tez chciałbym mieć troche czasu dla siebie. Najgorsze jest to, że nie potrafi rozmawiać - zarzuca focha i koniec. Nie ma rozmowy, dyskusji, próby szukania kompromisu. Jesli cos jest nie po jego myśli - obraża sie i nie istnieje dla niego aż do czasu gdy urazy "same" miną. Tylko że takie milczenie do niczego nie prowadzi, nie rozwiązuje niczego. Panuje między nami emocjonalna lodówka. Najlepiej gdybym to ja jak zwykle ją przerwała, przytuleniem, pocałunkiem, dobrym słowem... ale nie chce tak dłużej, być zawsze ta która chce dbac o związek, pielęgnować go, podsycać ten wątły ogień nic nie otrzymując w zamian. Nie tak było między nami, nie tak miało być. Strasznie mi ciężko z tym wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
jestem z Tż bardzo krótko ale kryzys się pojawił... tzn pojawił się ten ktoś kto namieszał mi w głowie i nie wiedziałam czego od życia chcę ale na szczęście już wszystko ok...a ja wiem, że zależy mi tylko na moim Tż i nie chcę nikogo innego
![]() a każdy kryzys i kryzysik pomaga umocnić związek - o ile przetrwa się go razem ![]() pozdro
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
My przetrwaliśmy jeden poważny kryzys. Dowiedziałam się, że TŻ okłamywał mnie 4 miesiące w jednej kwestii. Nic poważnego, ale jednak kłamstwo
![]() ![]() Co do zauroczeń, też przeszłam przez jedno. Chwilami mniej lub bardziej impulsywnymi, z tym, że wiedziałam, że chcę być z TŻ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Otóż ja też miałam kryzys z moim TŻ. CZuliśmy że całe uczucie upadło i że do siebie nic nie czujemy. ROzstalismy się, przez 1 tydzień w ogóle nie rozmawialiśmy, po tygodniu on napisał, rozmawialismy jak normalni znajomi, trochę dziwne zachowanie, ale chciałam mieć z nim jakikolwiek kontakt, bo go kocham. Po 2 tygodniach wróciliśmy do siebie i teraz znowu mamy kryzys. Wyjechaliśmy w 1 tygodniu ferii razem myslałam ze bedzie miło, on podpieprzał sie do innych dziewczyn, golił im nogi ????
![]() Nigdy nie wyjeżdzajcie z TŻ na zorganizowane wyjazdy!!!
15.03.2010 73 kg ![]() ![]() 01.05.2010 67 kg ![]() ![]() 01.06.2010 63 kg ![]() ![]() 01.07.2010 59 kg ![]() ważenie: 29.03!!! *nie jem słodyczy *tylko ja i moje samopoczucie *wreszcie dobrze z TŻ Możesz traktować mnie jak powietrze, przecież nie można bez niego żyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Aktulanie przechodze tkwie w kryzysie z moim TŻ
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzeniona
|
Przez te 4 lata związku nie zdarzył nam się kryzys w postaci osób trzecich, rutyny itp., ale mieliśmy kilka ciężkich sytuacji: związek na odległość przez rok, wspólne dorastanie (poznaliśmy się 5 lat temu, ja miałam 15 lat a mój ukochany 17), co również powodowało problemy, bo zmienialiśmy się i musieliśmy odkryć siebie na nowo i wiele innych sytuacji, ale wszystko udało nam się pokonać i jesteśmy ze sobą bardzo szczęśliwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
*sportaddict*
|
U nas byly 2 wielkie kryzysy, naprawdę ciężkie (bez osób 3 w zwiazku).
Dzisiaj, po 6 latach, jest dobrze, planujemy ślub, Tż coraz bardziej chce dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja przeżywam teraz kryzys. Czas pokaże czy uda nam się to przezwyciężyć. Zapadła rutyna, nie czuję nic, totalne wypalenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Na tym forum przewiduje się kryzysy:
- standardowo po 1,5 roku - standardowo po 3 latach - standardowo po 5-6 latach (zakres nie ma co ![]() ...... Ja to powinnam mieć już ze trzy, już to czekanie mnie nudzi heh |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
nie kracz bo spadnie jak grom z jasnego nieba
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.