|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() a moze wslana firma-agencja posrednictwa pracy ??co myslicie?
Witam wszystkie wizazanki. Ostatnio mam strasznego doła bo za 3 miesiace się bronię, kończe drugą w pl uczelnie ekonomiczną i od poł roku szukam pracy i nic. Mój chłopak tak jak ja szuka i nic. Wczoraj wpadłam na pomysł aby otworzyć agencję pośrednictwa pracy. Mam dokładnie na myśli agencje dla opiekunek do dzieci i osób starszych. Dodatkowo moglibyśmy świadczyć usługi odnośnie zwierząt -opieka- wyprowadzenie psa na spacer itp. Dalej można byloby za pośrednictwem tej agencji znaleźć korepetytora dla swoich dzieci, lub zorganizować kinderbal. Wachlarz uslug oferowanych przez ta agencje bylby spory i roznorodny. W moim mieście jeszcze czegos takiego nie ma (sa agencje posrednictwa ale prowadza tylko rekrutacje dla firm, ewentualnie praca za granica). miasto ma ponad 100 tys mieszkancow. Jak myślicie czy taka agencja mialaby racje bytu? czekam na wasze opinie i doświadczenia bo może któraś z was prowadzi coś podobnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: a moze wslana firma-agencja posrednictwa pracy ??co myslicie?
Fajny pomysł. Choć poczekaj na większą ilość wypowiedzi. Zastanów się też ile ludzi mieszka w Twoim mieście, ile z nich pracuje i ile osób stać by było na opiekunki... Powiem Ci jednak, że ja swoją pierwszą pracę niani znalazłam przez internetową agencję opiekunek. Zalatane mamy szukały kogoś sprawdzonego. Nie chciały kogoś znikąd. Ta mama akurat chciała kogoś z wykształceniem pedagogicznym, więc wolała plik cv adekwatnych do jej wymagań. Ale tak jest w dużym mieście...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: a moze wslana firma-agencja posrednictwa pracy ??co myslicie?
Myślę, że pomysł ok. Jak szukałem dla znajomej opiekunki dla dziecka to miałem niemały problem. Oczywiście ważne jest to co napisała poprzedniczka - wielkość miasta, gdzie chcesz działać, popyt i konkurencja, żeby przekalkulować czy biznes będzie opłacalny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.