|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolor brwi a kolor włosów
Witam
Mam brązowe włosy ( kolor coś w stylu czekolady, ale bez odcieni rudości). Mój naturalny kolor włosów to brąz, ale nieco jaśniejszy. mam niebieskie oczy i karnację pośrednią między jasną a ciemną. Zawsze farbowałam rzęsy chenną w kolorze grafitu, ale ostatnio wpadł mi w ręce artykuł, że brwi powinny byc jaśniejsze od koloru włosów. Czy to prawda? Zawsze myślałam, że jest odwrotnie. Jaki kolor brwi powinnam miec? Chce kupic sobie chennę, którą stosuje sie w gabinetach. Do wyboru mam kolory: Do wyboru kolory: - blond 0.0 - czarny 1.0 - grafitowy 1.1 - czarno- niebieski 2.0 - ciemno- niebieski 2.1 - brązowy 3.0 - jasny brąz 3.1 - kasztanowy 4.0 - czerwony (rudy) 4.1 Który kupic? Niestety natura nie obdarzyła mnie gęstymi brwiami:-( Moje są bardzo rzadkie, ale szerokie. Pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kolor brwi a kolor włosów
Nie nie prawda...i dam sobie rękę uciąć ( no może palec) . Brwi mają stanowić oprawę dla całej twarzy i późniejszego makijażu powinny być w zależności od potrzeby jaśniejsze bądź ciemniejsze ale ciemniejsze od naturalnego (szczególnie) koloru włosów - wtedy efekt jest najbardziej korzystny.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To zmieszaj po prostu 2 kolory - wg mnie to powinien być brąz i czarny (lub grafit) albo czarny i kasztan. Ja w gabinecie zazwyczaj mieszam, z tym,że biore pod uwage typ kolorystyczny i również pytam o naturalny kolor włosów. Henna nie farbuj brwi, tam gdzie tylko występują włoski,ale nadaj kształt i nałóż ją również na skórze tam, gdzie np są za cienkie,aby tworzyły symetryczną calosc. Oczywiście sie zmyje,ale zawsze przez jakis czas bedzie efekt.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
a miom zdaniem jeśli blondynka ma cienmą oprawę oczu czyli np. brwi i oczy (w tym wypadku ja) to nie widzę w tym nic złego i nie muszę specjalnie rozjaśniać brwi..albo jeśli ktoś ma włosy ciemne i nieco jaśniejsze brwi (nie zauważyłam osoby o czarnych włosach z jasnymi brwiami, być może dlatego, że ludzie używają henny)a mało kto by się pokusił o rozjaśnianie brwi..
to jest indywidualna sprawa każdego z nas.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja praktycznie raz w ciągu dnia lub raz na dwa dni mam panie,które przychodzą wlasnie po to,aby rozjasniac brwi. Jest bardzo duzo osob,ktore to robia,ale wiadomo nie kazdy o tym mowi,ze sobie rozjasnia brwi,bo jest to jakby zwykla czynnosc dla niektorych,ze regulują brwi i rozjasniaja wlosy co 3-4 tyg, wiec duzo osob pokusilo sie juz o rozjasnianie brwi.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się że brwi powinny być oprawą oczu moim zdaniem przy twoim typie urody .Bardzo wskazany by był kolor czarny lub ciemy brąz.Nada Ci śliczny efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za rady. Chyba kupie ciemny brąz. A da sie "sprawić" by brwi sie zagęściły, ale bez makijażu, tylko tak naturalnie? moje są takie, jakby ich nie było:-( Gdyby nie chenna, to bym nie miała:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Próboj np olejku rycynowego aby zageścic, byc moze poskutkuje i z tego co pamietam taliki używałam,ale jest dość droga.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
naturalny kolor moich włosów to jasny albo sredni brąz(widać na moim avatarze) i mam dość ciemne brwi. przymierzam się do zmiany koloru włosów na taki jak w zamieszcznym zdjęciu. czy powinnam równiez zmienic koor brwi? jesli tak to na jaki?
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ja swoje brwi niedawno zagęściłam dość kontrowersyjną dla niektórych metodą - goleniem. Miałam pewne fragmenty łuku brwiowego za jasne i za rzadkie więc teraz gdy głównie siedzę w domu podgoliłam parę razy te fragmenty. efekt :
włoski odrosły ciemniejsze, grubsze i chyba jest ich więcej. Czyli tak jak chciałam. za parę dni je od nowa wyreguluję pęsetą bo teraz mam krzaczaste pseudo łuki przez to ![]() Nie wiem czy to sprawa indywidualna, ale moje włosy zawsze po goleniu tak się zachowują, dlatego unikam golenia nóg i bikini - wolę wyrywanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.