Hydrokolonoterapia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-07, 09:40   #1
emancypantka
Raczkowanie

Hydrokolonoterapia

Czesc mam pytanie.
Czy uważacie, że Hydrokolonoterapia jest dobrym sposobem na to by pozbyć się kilogramów??
Stosował to ktoś? Jak się czuł i czy pozytywnie zadziałało na organizm?
jakby ktoś nie wiedział co to jest to chodzi o lewatywe.
Stary 2010-10-07, 11:27   #2
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Hydrokolonoterapia

Cytat:
Napisane przez emancypantka Pokaż wiadomość
Czesc mam pytanie.
Czy uważacie, że Hydrokolonoterapia jest dobrym sposobem na to by pozbyć się kilogramów??
Stosował to ktoś? Jak się czuł i czy pozytywnie zadziałało na organizm?
jakby ktoś nie wiedział co to jest to chodzi o lewatywe.
Dobry sposób na pozbycie się części ciężaru tego, co zalega Tobie od lat w jelicie grubym- a 'coś' zalega na pewno. Moim zdaniem dobrze przeprowadzona lewatywa w odpowiednim czasie i częstotliwości powtarzania zabiegu- jest korzystna dla zdrowia, jednak nie jest ona sposobem na pozbywanie się tłuszczu i nie wypłuczesz nią wszystkiego, co zjadłaś dzięki czemu Twój organizm tego nie weźmie za źródło energii. To dobra rzecz na początek, jeśli chcesz zmienić styl życia, jeśli chcesz zmienić dietę na zdrowszą- później co jakiś czas powtarzasz ją tylko profilaktycznie, czy przy zaparciach. Ja polecam, no to, co siedzi i gnije/pleśnieje w jelitach działa bardzo niekorzystnie na organizm, zatruwa go i generalnie od tego, co siedzi w jelicie grubym bardzo zależy zdrowie organizmu.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 17:57   #3
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

płukać sobie wodą jelita?
znaczy lewatywa w wersji 'naukowej' !?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 16:15   #4
fleurir
Raczkowanie

jestem za! nie po to, żeby pozbyć sie tłuszczu (tak dobrze to nie ma!), ale dla ogólnego zdrowia. często zalega 'w nas' tyle świństwa, że to się w głowie nie mieści, i ma wpływ na bardzo wiele aspektów naszego życia (poczynając od problemów trawiennych, na problemach z- wierz mi- nerwami).

słyszałaś o doktorze Gersonie? lewatywy z kawy. wiem, brzmi dziwnie itd, ale działa lepiej niż woda/woda z solą/co tam jeszcze innego.
fleurir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 21:10   #5
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurir Pokaż wiadomość
jestem za! nie po to, żeby pozbyć sie tłuszczu (tak dobrze to nie ma!), ale dla ogólnego zdrowia. często zalega 'w nas' tyle świństwa, że to się w głowie nie mieści, i ma wpływ na bardzo wiele aspektów naszego życia (poczynając od problemów trawiennych, na problemach z- wierz mi- nerwami).

słyszałaś o doktorze Gersonie? lewatywy z kawy. wiem, brzmi dziwnie itd, ale działa lepiej niż woda/woda z solą/co tam jeszcze innego.
dokładnie.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 08:36   #6
emigra
Zakorzenienie

Lewatywe powinny stosowac tylko osoby,, ktore nie wyprozniaja sie sytematycznie (chocby raz na dwa czy trzy dni) i gdy wszelkie inne sposoby zawiodly- czyli lewatywa jako ostatecznosc! Nie wolno stosowac lewatywy jako srodka wspomagajacego odchudzanie, tzn owszem mozna, jesli nie zalezy nam na wlasnym zdrowiu. Wszelkie kuracje oczyszczajace organizm (stosowane u ludzi ktorzy ich nie potrzebuja) tylko szkodza, bo organizm prawidlowo funkcjonujacy oczyszcza sie sam ;]
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 18:16   #7
mooooniczka
Przyczajenie

Hydrokolonoterapia to plukanie jelita grubego.
Na pewno nie zrzucisz wagi dzieki temu zabiegowi..
Tak jak pisalam wyzej, jelito jest wyplukiwane z mas kalowych zalegajacych tam, ale rowniez jest wyplukiwane z roznych bakterii pozytywnych dla naszego organizmu. Jelito jest praktycznie wyplukiwane ze wszystkiego, lecz powtarzanie takiego zabiegu raz na pol roku lub raz na rok nie powoduje zadnych ujemnych skutkow dla naszego organizmu a wrecz pomaga.
mooooniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 00:16   #8
kaskaderka
Rozeznanie

Witam,dołączam się do wątku i fajnie że powstał,bo ja też myślałam żeby go założyćOd jakiegoś czasu połykałam teorię a teraz w oparciu o wytyczne dr.Gersona stosuje wlewy z kawy i jestem już po 5razie.Ciekawa jestem jakie będą efekty i co mi wyjdzie z zakamarków mojego...ciałaNie stosuje wlewów żeby się odchudzić,bo nie mam nadwagi i uważam,że najpierw obżeranie się a potem wypłukiwanie tego to tak jak bulimia tylko drugą stroną... ja chcę zrobić porządek w moim organiźmie przed planowaną ciążą,za dużo w życiu było leków i innych toksyn które chcę wydalićNa razie nic się nie wydobywa innego niż zwykle ale mam nadzieje,że efekty będą,bo wlewy nie są niczym przyjemnym

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości