|
Notka |
|
Stres w wielkim mieście Zapraszamy Was do dyskusji i zadawania pytań na tematycznym forum "Stres w wielkim mieście". Od 22 lutego (poniedziałek) do 21 marca na forum co tydzień będzie odpowiadał na Wasze pytania specjalista z zakresu dietetyki, fitnesu, psychologii, stylizacji i dermatologii. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ból nerek
witam wszystkich
![]() mój problem polega, jak widać w temacie, na bolących nerkach. Od ok 4-5 miesięcy zdarzały mi się nagłe i bardzo ostre bóle, takie przeszywające. Raz nawet zdarzyło się, że z bólu prawie zemdlałam. Dziwne są te "ataki", bo równie szybko znikają jak się pojawiają, trwa to przeważnie kilkanaście sekund. Ostatnio jednak ból (lecz w 5 razy mniejszym natężeniu ) utrzymywał się cały dzień. Moja mama mi mówi, że to może być kamica nerkowa, tylko czy to możliwe żeby już w tym wieku mieć kamice? (mam 20 lat) ![]() Dodam, że prowadzę raczej zdrowy tryb życia, nie biorę żadnych leków, (nawet tabletek przeciwbólowych) więc chyba nie miałabym jak uszkodzić sobie nerek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ból nerek
hey
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: ból nerek
dziękuje za odpowiedź
![]() chyba rzeczywiście lekarz jest nieunikniony :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
Kamica to poważna sprawa... współczuję. Ja choruje od 16 roku zycia - zaziębiłam się na pielgrzymce (spanie w namiocie), tak to mnie bozia pokarała
![]() A tak poważnie, zalecienia ode mnie już po wizycie u lekarza ![]() - ciepło się ubieraj i zakrywaj plecki i tyłek, - nie siadaj na ziemi bo wilka złapiesz, jak mówiły babacie ![]() - o dziwo mnie najbardziej łapie/łapało podczas przesileń pogody i w wakacje, kiedy "ufamy" pogodzie, - wanna z gorącą wodą może zdziałać cuda (gdy już zmarzniesz), - zapas Furaginu (na receptę), oraz innych typu pro-uro, urosept itp. co ma w nazwie "uro" ![]() - dobre piwko nie jest złe (mój pierwszy lekarz kazał mi kupić po wizycie czteropak piwa) - piwo pobudza do siusiania i oczyszcza nerki, - duzo pij (nawet jak Ci się nie chce) i dużo siusiaj Niestety kamica to powazna choroba... bardzo groźna gdy zdarzy się w ciąży. Aha, bardzo często jest genetyczna (jak np. u mnie) Pozdrawiam!
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.