![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Propozycja pomocy- zapraszam ;)
Witajcie!
Stwierdziłam, że najlepiej jeśli uderzę z taką informacją w tym dziale. Interesuję się różnymi dziedzinami psychologii. Jestem osobą otwartą, komunikatywną, szczerą ( ale nie do bólu. ) . Rozmawiam anonimowo z dziewczynami przez internet na temat ich problemów. Chciałam również Wizażanki zaprosić do korzystania z mojego "e-maila zaufania". Nie są to specjalistyczne porady psychologiczne, ale uważam, że taka szczera rozmowa z kimś bardzo pomaga. Serdecznie zapraszam wszystkich do korzystania ![]() oto adres- cheriies@interia.pl 1. Z góry uprzedzam, nie jestem psychologiem z zawodu. Planuję, ale jeszcze chwila. ![]() 2. Ostrzegam- nie wiem, czy ktoś również na tym forum miał taką propozycję. Mam nadzieję, że pomogę w ten sposób wielu osobom, jest to ze szczerych chęci, bo sama wiem, jak czasem jest trudno, a zwłaszcza jak nie ma się komu pożalić. 3. Mam nadzieję, że nikomu to nie będzie przeszkadzało. pozdrwiam wszystkie\ wszystkich ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Propozycja pomocy- zapraszam ;)
Cytat:
(btw, ja też się interesuję psychologią ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie wstawiałam dwa razy tego samego wątku.
najwidoczniej trafiłaś na wątek kogoś innego ![]() masz jakies aspiracje, aby to w przyszłości wykorzystywać, rozwijać?
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=409156 to ten wątek Edycja Trafiony - zatopiony (e-mail zaufania ![]()
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2010-02-27 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a moge spytac tu?
dlaczego nigdy nie udaje mi sie z facetami?zawsze trafiam na zajetych albo niezainteresowanych mna. m am juz dosyc. strasznie szybko sie angazujei np dzis sie dowiedzialam ze facet ktory mi sie podoba od pazdziernika ma dziewczyne albo kreci do jakiejs.. i ze nic z tego. wkurza mnie to ; / |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cóż...jeżeli masz chęć mi pomóc to po prostu przeczytaj mój wątek i mi coś poradź
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Fresa- szaleństwo- stanowczo to nie mój wątek
![]() p.s. dla zgodności- tamten był założony wczoraj ![]() moniaszelki- słuchaj, to niekoniecznie tak. może zwracasz uwagę na złych facetów? na przykład skupiasz się konkretnie na jednym typie, dajmy na to metalowca? ja np tak robiłami i też sobie w brodę plułam co tu nie halo. jak to zrozumiałam, to trochę się zmieniłam- wiesz, takie detale, broda wyżej, uśmiech na ulicy- od razu faceci inaczej patrzą ![]() nie ma takiego utartego sposobu, co tu zrobić, żeby na fectów okey trafić. ma dziewczynę? w sumie to nie największy problem. zawsze może się okazać, że to jednak Ty przykujesz jego uwagę i CIEBIE będzie wolał. ja teraz wystartowałam do takiego zajętego. i muszę ci powiedzieć, że nawet się udaje. nie chodzi o to, żeby odbić lasce faceta, ale jeśli ci na nim zależy, walczyć! co się tyczy zbyt szybkiego angażowania- musisz sama z tym walczyć. nie oddawaj się zbyt wielu marzeniom z NIM w roli głównej, bo sama się nakręcasz. tworzysz w głowie jego zbyt wyidealizowany obraz i tak to działa. ne pokazuj też chłopakowi, że za bardzo ci zależy- jak będzie nie w porządku, może to wykorzystać. trzymaj się. na pewno trafisz na faceta wartego ciebie. wiem, oklepany tekst, ale taka prawda. może ten twój książę z bajki teraz też siedzi i myśli: "dlaczego mi się nigdy nie udaje.. " ;*
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Administracja zawsze może sprawdzić, czy adresy IP nie zą czasem zgodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
zapraszam, możesz to nawet zgłosić. zapewniam, że nie są.
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a takie porady to...hm...dziwne troche.psycholog korespondencyjny.ach nie- nawet nie psycholog. od czego forum? ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() no bo sorry piszesz ze nie chodzi o to, ale co to jest innego jak nie odbijanie? walczyc. ladniej sie to nazywa w sumie. Edytowane przez yoona Czas edycji: 2010-02-27 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny ogarnijcie się:/ Fresa chce pomoc, wykazuje dobra wole, a wzamian Wy podejrzewacie ja o dubel i wysmiewacie rady...nie chcecie to nie czytajcie tego tematu, zostawcie go dla tych ktorzy chca skorzystac z jej pomocy:/
Autorko, bardzo fajna inicjatywa, gratuluje obywatelskiej postawy ![]() poziom tego forum leci na łeb na szyję ... przykro ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Ups przepraszam Frese, oczywiście Narcyza95 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ale Narcyzo, Ty po prostu namawiasz ją do rozbicia związku. Nie będe oceniać, czy jest to dobre, czy złe, ale czym to, o czym piszesz różni sie od odbijania chłopaka? To właśnie JEST odbijanie. I moim zdaniem to nie jest najlepsza rada- pomijając już aspekty moralne- jeśli coś nie wyjdzie, to dziewczyna będzie miała opinię tej, która się wściubia i jest podłą suką. Niestety. Albo po prostu zrobi z siebie kretynkę przed facetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
mówię wam najgorsze przeklenstwo to rodzic/bliska osoba psycholog. nic nie widzi, albo analizuje ciagle. koszmar.
mialam ataki bulimii przez stres (wymiotowałam przed sprawdzianem) a mama -psycholog - ie zauwazyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
;-) a ja przyznam,że takie porady psycho od nie specjalistów trochę mnie przerażają.
Zwłaszcza,że nawet jeśli się aspiruje do danego zawodu to rola "osoby udzielającej pomocy" nie polega na dawaniu rad.
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jeśli komuś to się nie podoba, no to przepraszam.
odbijanie, moim zdaniem, to narzucanie się typowo zajętemu facetowi. a nie namawiam jej do narzucania się, wieszania na szyję ani nic w ten deseń. wtedy miałaby opinię suki. zrobi, jak uważa. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- wiesz, niekoniecznie musi to być zgodne.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokladnie tak. profesjonalny psycholog nigdy nie udziela rad i nigdy nie mowi co nalezy zrobic. pacjent ma sam do tego dojsc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Narcyzo, tak zupełnie bez złośliwości, nie wiem czy to jest taki dobry pomysł. Często nam się wydaje, że możemy służyć ludziom rada, tylko, że nie zawsze sprawdza się to w każdym przypadku. Wyobraź sobie, że przyjdą do Ciebie ludzie z prawdziwymi problemami, które powinni rozwiązywać z psychologiem lub psychiatrą, a Ty jako osoba bez przygotowania, możesz namieszać bardziej niż pomoc. Jestem pewna, że nie takie wsparcie miałaś na mysli.
Jest wiele sposobów angażowania się w pomoc, poszukaj w swoim regionie jak możesz się przyłączyć do takiej realnej, nie wirtualnej jednostki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
w samym pomyśle nie chodzi o to, żeby udzielać rad, ale dać innym osobom możliwość "wygadania się". myślę, że to też jest bardzo ważne.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli jest tak, jak mówi Yoona, że masz 15 lat, to jeszcze długa droga przed Tobą w zbieraniu cennego doswiadczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tak podejrzewałam po sposobie wypowiedzi, określeniach itd z tą 15
![]() Wiesz Narcyzo, jeżeli czujesz potrzebę pomocy innym to może zgłoś się do jakiegoś wolontariatu, żeby ktoś doświadczony mógł nią pokierować w odpowiedni sposób. Mając 15 lat, uwierz, może Ci się wydawać , że wiele wiesz o życiu i jesteś dojrzała jak na swój wiek, ale tak naprawdę to dopiero z czasem zobaczysz jak bardzo wyrobią i zmienią się Twoje poglądy. Możesz też udzielać rad na intymnym na wizażu, przecież tu przychodzą osoby właśnie takie jakim oferujesz pomoc, a wydaje mi się to atrakcyjniejsze, zawsze możesz podyskutować , bronić swojego zdania, ciekawa perspektywa ![]() A licz się z tym, że o ile ktoś się zgłosi to nie będą to tylko te najprostsze przypadki, a osoba zdeterminowana, z myślami samobójczymi np inaczej może odebrać każde Twoje słowo inaczej niż byś chciała i narobić głupot. Oczywiście nikt Cię nie namawia żebyś rezygnowała ze swoich psychologicznych zapędów i porad, ale każdy by wolał żeby odbywało to się właśnie w otwartej dyskusji żeby można było wyłapać tak nietrafione rady jak kręcenie się przy czyimś chłopaku, nie patrząc na to ile nerwów to kosztuje i jego i jego partnerkę i , że miłość i związek to coś poważniejszego niż wybieranie ,,na oko" z kim będzie nam lepiej.
Obce ciała, psychicznie nadzy razem w łóżku. Edytowane przez Cocaine essence Czas edycji: 2010-02-28 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak po Twojej wypowiedzi do jednej z wizażanek (odnośnie chłopaka). raczej widać,że jednak owych rad chcesz udzielać. Jedna z dziewczyn "rzuciła"pomysłem wolontariatu-może to jest dobra myśl?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
do wolontariatu, gwoli szczerości należę- dobrych kilka lat. mam styczność z różnym osobami, nieuleczalnie chorymi, niedoszłymi samobójcami etc.
to była propozycja do osób, które potrzebują takiej rozmowy, uświadomienia sobie co jest nie tak. wiem, z własnego doświadczenia, że to bardzo pomaga. piszę z wieloma takimi osobami, z niektórymi utrzymuję kontakt na stałe i widzę, że to ma jakiś sens. btw. tłumaczyłam, że nie chodzi o kręcenie się koło tego chłopaka.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim mieście trzeba mieć 18 lat i przejść szkolenie żeby iść jako wolontariusz do hospicjum, szpitala , domu dziecka, żeby swoim zachowaniem nie narobić komuś krzywdy. Czyjaś psychika to nie plac zabaw.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
nie potwierdziłam mojego wieku
![]() btw- jestem po szkoleniu.
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Narcyzo, a jakbyś nie zauważyła - CAŁE forum to miejsce m.in. do wygadania się, Twojej zachęty/zgody nie potrzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Łał ciągle nowe fakty w zależności od tego czego się od Ciebie oczekuje
![]() To ,że ukrywasz swój wiek to nie jest dla mnie dobra reklama do zaufania Ci.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.