|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pominięta tabletka a ciąża ?
Witajcie
![]() Od 6 dni czekam na okres z moim mężczyzną ale się coś nie zapowiada aby wystąpił. Dodam, że współżyjemy regularnie, bez dodatkowego zabezpieczenia. I w zeszłym 'opakowaniu' byłam chora, i przyjmowałam antybiotyk. aa no i to nie jest moje pierwsze opakowanie tylko 6, a w ulotce nie znalazłam żadnych info na ten temat . Oczywiście, powinnam zrobic test ciążowy, ale aktualnie jestem chora , i zastanawiam się czy pan antybiotyk po prostu podziałał na brak miesiączki. Czy któraś z Was tak miała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pominięta tabletka a ciąża ?
Cytat:
Możliwe, że okres opoznia się przez antybiotyk, ale pamietaj też, że antybiotyki obnizaja skutecznośc antykoncepcji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pominięta tabletka a ciąża ?
Cytat:
Tak, tak wiem , że obniża skutecznośc ![]() A co do tabletki którą pominęłam, wydaje mi się że była to z ostatniego rzędu, bo doszłam do 4 ostatnich, białych tabletek, i zauważyłam, że jestem z 1 do 'tyłu'. więc zaczęłam brac nowe opakowanie, tak jak było zalecone w ulotce. Jest opcja, że przez to okres nie wystąpił i pojawi się za 2 tyg. Po prostu się zastanawiam czy mam powody do zmartwień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.