|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
brązowe oczy- jak z czym i dlaczego
niestety w życiu się nie malowałam. Wybieram się jednak jako towarzyszka na spotkanie służbowe i chciałabym wyglądać trochę bardziej elegancko.
jakie kolory dobrać jak i co zaznaczyć kredką dziewczyny pomóżcie iw. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e1d72fc6d.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: brązowe oczy- jak z czym i dlaczego
hmm...jeśli chcesz wygladać elegancko to może włosy uczesz w kucyk. brwi wyreguluj. zastosuj cieni w kolorze brązowym sądzę, że nie będą rzucać się w oczy i prowokować.. u góry możesz zastosować kreskę eyelinyerem. usta błyszczykiem bądź delikatną pomadką, która również nie rzuca się w oczy,róż do policzków,tusz do rzęs i będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziekuję za odpowiedź.
nie wiem tylko jak z tymi brązowymi cieniami.. gdzieś tam wyczytałam że nie powinno sie smarować oczu w kolorze tęczówki ... jak bardzo brązowe mają być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też czytałam, że dla brązowookich brązowe cienie nie są wskazane, ale w ogóle się tym nie przejmuję (patrz makijaże Penelope Cruz, często ma pomalowane oczy w brązowych barwach, myślę, że z Twoją urodą mogłabyś spokojnie coś od niej podpatrzeć
![]() ![]() Na spotkanie służbowe polecałabym Ci cienie w kolorze kawa z mlekiem (oczy obrysowane szarą kredka, ewentualnie delikatnie czarną), albo gołębiej szarości. Usta - matowa beżowa pomadka. Stonowany, elegancki makijaż. Edytowane przez molasses disaster Czas edycji: 2010-02-26 o 14:17 Powód: głównie błąd interpunkcyjny ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem jeśli ktoś ma brązowe oczy to może używać również brązowego cienia..ja tak czasem się maluję i to mi nie przeszkadza. co do koloru to na pewno w tonacji chłodnej i musisz sama taki dopasować aby nie rzucał się zbytnio w oczy a jeśli użyjesz ciemniejszego to minimalnie i rozetrzyj tak aby nie wyglądał tandetnie. przyjmij zasadę im mniej tym lepiej. możesz użyć samego linera bez cienia i np. czerwoną bądź cielistą pomadkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dziękuję wszystkim za porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez agniecha4791 Czas edycji: 2010-02-27 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
brązowe cienie mogą zbyt wysotrzyć Twój wygląd. Jeśli użyjesz zbyt ciemnych będziesz wyglądała ponuro... Polecam wyregulować brwi i użyć beżu i śliwki lub różu
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.