|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wzrok a opuchlizna
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wzrok a opuchlizna
Nie słyszałam jeszcze o tym żeby wada wzroku miała coś wspólnego z opuchlizną wokół oczu. Wiele osób ma różne wady wzroku a opuchlizny nie mają, mało to prawdopodobne.
Opuchliznę powiek i ciała powoduje zbyt duża ilość soli w organizmie, jesz dużo soli? to trochę jej odstaw. Zbyt dużo wypijanego alkoholu dzień wcześniej, ja tak mam, trochę z dużo i oczy rano jak banie. U mnie używana wazelina a pod oczy, też powieki strasznie puchną. I wreszcie u ludzi ze złą pracą nerek. No i niektórzy mają skłonność do puchnięcia powiek, i mają worki pod oczami całe życie, taka to ich uroda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też mam krótkowzroczność i powinnam nosić okulary -0,5, ale nie mam opuchnięć żadnych, więc może powinnaś iść do okulisty? Albo zastosować się do rad wyżej wymienionych, może to pomoże
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
I stosuję na to 5 minutowy kompres z wacików namoczonych w naparze herbaty zwykłej czarnej bez cukru.Poleżę kilka minut i zupełnie inny wygląd powiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mam wadę wzroku właściwie od dziecka i nigdy nie słyszałam, żeby komuś tak się działo. Jak ktoś ma wadę i nie nosi okularów, to mruży oczy, więc szybciej mogą się zrobić zmarszczki
![]() ale jeśli chodzi o opuchnięcie, to przyczyny mogą być inne, tak jak napisała Sylwia1900r. Może najpierw spróbuj ze zmniejszeniem soli, bardzo dużo jest jej np. w słodkich napojach gazowanych.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Na pewno nie od wady wzroku. Możesz masz uczulenie na jakiś kosmetyk?
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opuchlizna może mieć wiele przyczyn, ale raczej nie jest powiązana z wadą wzroku. Najlepiej skonsultować się z lekarzem i na razie zmienić dietę. Mnie bardzo dobrze robi na skórę wokół oczu żel ze świetlikiem z Flos-leku. Kompresy z herbaty i ziela świetlika też są świetne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
badałaś tarczycę?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że soli dużo nie spożywam a przykładanie kostek lodu czy herbaty niestety nic nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Może alergia, np pierze z poduszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.