![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odchudzanie
Czy ktoś odchudza się ze mną dzieląc się wspólnie doświadczeniami i wsperając. Mam opracowany plan i czekam na wasze propozycje. Kto się przyłączy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie
a jaki jest Twój plan?
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zależy jaki plan ??
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Myśle ze latem jakos łatwiej wytrwać na diecie nie chce sie tak jesc -bynajmniej mi. Zamierzam przejsc na poczatku na diete warzywno-owocowa codziennie rano biegac + wieczorem aerobic co myslicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Odradzam diete owocowo warzywną, bo na tym możesz conajwyzej stracić wode i paść przy tym bieganiu, ba! jeszcze aerobik! Zły plan masz i nic z tego nie bedzie. Poczytaj wątki podwiszone na forum dietetyka i zkomponuj pełnowartosciową diete. Podstawa to 4-6 zbilansowanych posiłków zawierajacych złozone węglowodany, białka i NNKT. Warzywa i owoce - TAK! jak najbardziej, ale to dodatek do posiłków, nie moga stanowić one podstawy diety, ani być dietą
![]() Bieganie + aerobik to moim zdaniem nieco za duzo, albo jedno albo drugie, juz nie móiąc o tym ze organizm potrzebuje przerw na regeneracje mięsni. Ile masz wzrostu, z jakiej wagi startujesz i ile chcesz zrzucic?
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wiem że taka dieta na dłuższa mete nie ejst dobra ale to na początek . Jeśli chodzi o ćwiczenia to zawsze byłam aktywna i moj organizm jest przyzwyczajony -nie pierwszy raz bede ćwiczyc intensywnie. Mam 164 cm i 59kg wagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
O to ja się przyłączam
![]() Mam mniej więcej 169 wzrostu i 65 kg wagi ![]() Plan to 'podstawy'- dużo wody, zielonej herbaty, zero słodyczy, białego chleba, masła, tłuszczy, itede., itepe. I oczywiście dużo ruchu! ![]() Razem uda nam się na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No najważniejsze zeby sie nie wyłamać jka juz się zacznie. A jaki masz plan ćwiczeń?
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Co tak mało osób się dołączyło ? Nikomu nie zależy na ładnym wyglądzie latem hmm..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hmm na razie nie mam jakiegoś super planu- bieganie z psem, brzuszki wieczorem itd. Rowerek niedługo kupuję (z powodu nieudolności starego
![]() ![]() Słyszałam jeszcze o wielkiej skuteczności a6w, ale podobno trudno jest wytrzymać tyle i jakoś nie mogę się ruszyć do tego ![]() I zgadzam się że latem jest łatwiej- jakoś mniej chce się jeść a więcej pić. Dziś: Śniadanie: 2 jajka na twardo i kanapka z serkiem ![]() I tu się przyznam, bo ranek dopiero, a ja już zgrzeszyłam- 3 biszkopty zjadłam, a potem nie chciałam już tak bardzo przeginać, i zjadłam kisiel ![]() ![]() II śniadanie- marchewka i kefir Obiad- Mam w planie jakieś warzywka na grillu ![]() podwieczorek- jakieś kanapki z pomidorem, coś jeszcze może dorzucę kolacja- wieśniak ![]() I oczywiście duuuużo wody i zielonej herbaty! Czuje się jakby mnie wszystko co słodkie pociągało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No ja też się staram jakoś trzymać poćwicze wieczorem z płyta shape dobry trening 45-minutowy. A ile masz lat? : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
16 od niedawna
![]() A właśnie, coś mało nas jest. Może dlatego że to nowy wątek i jest dużo innych podobnego rodzaju?
![]() ![]() ![]() ![]() W planie: -zapuszczanie włosów -dbanie o ciało -piękna cera, włosy i paznokcie! ![]() Edytowane przez MoonWolf Czas edycji: 2010-06-13 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
No możliwe ale ktos sie jeszcze z pewnoscia dołączy. : )To jesteśmy w podobnym wieku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja chętnie dołącze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
No witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Uhh, dzisiaj zgrzeszyłam i to ciężko
![]() ![]() Babcia mnie 'odwiedziła' z obiadkiem... no i wiadomo jak to się skończyło ![]() ![]() ![]() Ale teraz będzie lepiej ^^ Musi się udać! ![]() iwonka150 a skuteczne jest aquaslim? Wiem że na razie od tygodnia używasz, ale czy myślisz że to pomaga? Zastanawiałam się nad nim i nie wiem czy warto ![]() Dobra, lecę bo jeszcze praca nie zrobiona... ehh nie chce mi się strasznie ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Mało Nas, mało Nas.. do odchudzania? ee..w dzisiejszych czasach wszyscy chcą się odchudzać (nawet jak im to niepotrzebne ![]() Ja sie pisze ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc się przedstawie ![]() Mam na imię Marta, choć ćwiczę gubią mnie napady 'jedzeniowe', waże 58/59 kg przy wzroście 164 cm, czuje się spasiona, zakompleksiona i mam wyrzuty sumienia, że dopuściłam się do takiego stanu. Mam nadzieje, że dzięki Wam dostanę mocny zastrzyk mobilizacji i nie będę objadała się. Chcę schudnąć, by wreszcie zaakceptować siebie, zwiększyc pewnośc siebie oraz by móc powiedzeć "tak, udało mi się!"...wtedy poczuję się silna ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witamy witamy!
Z nami na pewno będzie łatwo! ![]() Też na zbyt wiele sobie pozwalam- czas z tym skończyć! Mimo że dzisiaj rano zgrzeszyłam- kontynuuję! A i to jest postępem, bo zazwyczaj po jednym grzeszku wzruszałam ramionami i wszystko szlag trafiał. ![]() Śniadanie- Duuuża miska płatków słodzonych z mlekiem xP Nie mogłam się powstrzymać! ![]() A na II śniadanie będzie jakieś warzywko. Niedługo wyjdę sobie na spacer z psem. Aha, i postanowiłam zacząć a6w! ![]() Powodzenia dla nas wszystkich! ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja narazie stawiam na aerobic i biegi i troche ćwiczeń siłowych z płyty i jakos sie nie czuje na siłach zaczac tą a6weidera : ) ale życze ci powodzenia . Dzisiaj wracam do domu i cwicze godzine z płyta na szczescie nie chce mi sie jesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Aqua slim pije dokładnie 9 dzień i powiem tak: po 5 dniu ubyło mi jakieś 1,2 kg później kilogram znowu wrócił, chociaż odżywiałam się tak samo, ale dzisiaj znowu sie zważyłyłam i wyszło na to że od początku kuracji schudłam 1,4 kg
![]() Chciałam dzisiaj rano pobiegać przed śniadaniem, ale pogoda jest paskudna więc poćwiczyłam w domu, na śniadanie zjadłam 2 kromki chleba razowego z pomidorem i zieloną herbatę, a na przekąskę truskawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pogoda paskudna, tsk tsk. Ale jak dla mnie to na bieganie lepsza ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
No ja jestem po treningu cwiczylam ten taneczny aerobic polecam mimo ze sie jest całym mokrym to jakos sie tak nie nudzisz jak to bywa przy bieganiu w ogole jakos szybciej leci czas . Moja mama tez piekła ciasta ale nie mam ochoty nie wiem co mi sie stało moze to te treningi i szkoda mi zawalic . Trzymajcie sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
A mi się właśnie biega lepiej jak jest cieplutko, zazwyczaj biegan rano gdzieś ok 7 więc nie jest jeszcze tak gorąco, taki świeży poranek, słuchawki w uszach i pies obok.. no cudnie
![]() A jak Wam mija dzisiejszy dzień? Ja powiem że nawet całkiem dobrze, oprócz jednej małej parówki... :/ Niby wiem z czego się je robi ( fuuuuj ) ale i tak mi smakują :P Ale już kończe z nimi. I zważę sie dopiero w piątek rano, bo z tym też mam problem, waże się codzennie, czasami nawet kilka razy, a to źle. Także koniec z wagą i parówkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jak tam dziś? U mnie słabo, kilka razy nagrzeszyłam
![]() Na podwieczorek planuje kefir i jakieś warzywko ;D
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Cześć wam
![]() Co prawda ja zaczęłam odchudzanie od 8.06. ![]() A odchudzanie polega oczywiście na : zero słodyczy, dużo ćwiczeń przede wszystkim ![]() ![]() Jak narazie szło dobrze ![]() Ale myśle że jak przestanie mnie boleć gardło to jutro wrócę do ćwiczeń Rano jakieś ćwiczenia i brzuszki, po południu a6w i wieczorem godzinka biegania ![]() A tak wgl jestem Ewelina, mam 16 lat ![]() marzeniem jest waga 55 , ale jak narazie próbuję zrzucic jakieś 5-6 ![]() jutro bd się ważyć i powiem czy przez ten tydzień coś mi ubyło. Należe też do innego wątku , ale też przycichł troche , a ja potrzebuje regularnego wsparcia ![]() Muszę sie tylko pochwalić że już tydzień NIC A NIC słodkiego nie ruszyłam ![]() [jak coś to i tak nie wymieniłam wszystkiego co do mojej diety] Pozdrófka ;** razem sie uda ![]()
![]() Początek: 08.06.2010r. waga: 65kg. Cel: 58 ![]() Edytowane przez eff16 Czas edycji: 2010-06-15 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Pewnie, że możesz dołączyć
![]() Ja też mam podobną dietę, odrzuciłam to co niedobre czyli słodycze, białe pieczywo (uwielbiam je), tłuste i smażone mięso, słone potrawy. Do tego ruch: rano przed śniadaniem biegam z psem (podobno jak sie ćwiczy przed jedzeniem to lepiej działa na metabolizm ![]() ![]() Ewelina,gratuluje wytrwałości, uwielbiam słodycze i wiem jak trudno sie im oprzeć, jeszcze jakiś czas bedziemy musiały wytrzymać, ale to nam wyjdzie na zdrowie i na końcu bedziemy mogły sobie powiedzieć, że było warto trochę się pomęczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Cześć!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ano witamy nowe, widzę że wątek się ruszył ;D
eff16- a więc mamy podobny wiek, wagę, i cel ![]() Dziś taki sobie dzień- jutro zdecydowanie będzie lepiej, bo idę do SZKOŁY (cały ten czas przesiedziałam w domu z powodu choroby ![]() ![]() Czas zabrać się za ruch,dziś zrobiłam brzuszki, mam zamiar jeszcze zrobić później. I oczywiście spacerki z psem, ale bez biegania, bo jak mojego spuści się ze smyczy to leci, że ho ho ![]() ![]() Czerwoną herbatę mam w domu, muszę się do niej przekonać bo nie za bardzo mi smakuje ![]() A więc lecę- trzymajcie się!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Iwonka150 - co do słonych potraw to ja akurat nie mam najmniejszego problemu ;D bo nienawidzę soli ! nigdy w życiu nie soliłam nawet pomidora, ogórka czy też np twarogu ;D więc jeden + dla mnie.
Eh a co do słodyczy... mówiłam że wytrzymałam tydzień. no i na koniec dnia trafiły mi się 2 kanki batonika - wyliczyłam że spożyłam 160 kcal. No ale wychodzę też z takiego założenia że raz na 1-2 tygodnie trzeba zjeść czekolady. w końcu nasz organizm potrzebuje wszystkiego szczególnie w wieku jakim my jesteśmy. Więc dorastamy jeszcze i nawet nasz teraźniejszy wróg-czekolada ma znaczenie ![]() Więc myśle że tymi kankami nie zgrzeszyłam tak bardzo, chociażby z tego powodu że mało dzisiaj zjadłam ![]() No a jutro już wracam do trzymania dietki i ćwiczeń ![]() ![]() Na obiadek ryba po grecku , na podwieczorek może kalafior i na kolacje jakiś nabiał ![]() A tak na marginesie - warto też założyć sobie zeszyt, w którym napisać na początku date odchudzania , początkową datę, i pomiary ud talii itp. Oraz pisać w nim codziennie co się jadło na śniadanie itp , oraz zapisywać czy się ćwiczyło ![]() Mnie to osobiście jeszcze bardziej motywuje , i jak się patrzy na notatki z poprzedniego dnia to zawsze się myśli czy można wprowadzić jakieś zmiany ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
no ciesze sie ze sie dolaczylyscie ja juz po joggingu poem pocwicze cos na brzuch i to na tyle.mam nadieje ze sie trzymacie dziewzyny pozdro;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dla mnie dziś był grzeczny dzień- na śniadanie owsianka, drugirgo niestety nie zjadłam. (WIEM że to źle.
![]() No i mam tu sukces! Koleżanka (bardzo chuda, dodam) kupiła chipsy. Zjadła mniejszą część, a że już nie mogła, chciała dać mi. Zwykle bym wszamała całą pakę, ale jej odmówiłam! I z jaką łatwością! ![]() ![]() ![]() ![]() Od szkoły do domu mam kawał drogi. Z przystanku też. Więc mam spacerek gratis ^^ I przed chwilą byłam na dłuuuuuuugim spacerze z psem, więc i on się cieszy ![]() I tu coś ciekawego- odkąd od kilku dni piję tylko wodę, z większa przeszła mi ochota na cokolwiek innego. Kolejny sukces ! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.