|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Choroba paznokcia. Pomocy!!
Witam serdecznie.
Postanowiłem napisać na forum ponieważ mam problem z paznokciem u stopy i nie wiem dokładnie co z tym zrobić i co to w ogóle jest. Mam to już od jakiegoś czasu (kilkanaście miesięcy) nie powiększa się a jeżeli tak to bardzo minimalnie. Miałem jakieś 3-4 lata temu wycinaną część paznokcia ponieważ wrastał i może to jest tego przyczyna. Proszę o pomoc. Czy da się coś z tym zrobić np. jakimiś preparatami? Zdjęcie problemu w załączniku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Choroba paznokcia. Pomocy!!
Topic zdublowany. Bardzo proszę admina o usunięcie.
Serdecznie dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Paznokieć może być zainfekowany przez grzybicę, radzę wybrać się do podologa/dermatologa celem wykonania badania mykologicznego. W grę wchodzi również usunięcie zmienionej części paznokcia i wykonanie rekonstrukcji płytki, pamiętaj, że ten zabieg dobrze wykona jedynie podolog lub kosmetyczka/kosmetolog z uprawnieniami podologicznymi
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że jest to skutek po twoim wycięciu paznokcia wrastającym, ale także wygląda to trochę na grzybice paznokcia, najlepiej idź z tym do lekarza. Ale także pamiętaj, że aby być zdrowy to należy zdrowo się odżywiać paznokcie też potrzebują witamin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Wygląda jak grzybica. Na drugim też już się zaczęła. Jak najszybciej skontaktuj się z dermatologiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.