CZY WARTO za tę cenę?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 23:09   #1
helka79
Przyczajenie

CZY WARTO za tę cenę??

Szukam fotografa na ślub 26 czerwca w Krakowie. Znalazłam fajnego chyba, ale koszt mnie przeraził: od 2600PLN za serwis ślubny!!

http://terazslub.pl/profile,619-IWAS...0Iwaszko-.html

Czy to znaczy, że może być jeszcze drożej? Ile mniej więcej przeznaczacie na zdjęcia ślubne?

Proszę o namiary do jakichś ambitnych i kretywnych, ale nieco tańszych i sprawdzonych fotografów.
helka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 06:06   #2
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: CZY WARTO za tę cenę??

zdjęcia robią wrażenie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 07:45   #3
sweetieSS
Zakorzenienie

Ja bym brała
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 07:59   #4
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
Ja bym brała
ja też

2600zł to nie jest jakaś wygórowana cena... Oczywiście - znalazłabyć pewnie taniej... Ale też i o wiele drożej taka średnia cena, jeśli chodzi o ślubną fotografię...
Stary 2010-02-19, 08:26   #5
zielona1911
Zakorzenienie

Zdjecia sa pamiatka na całe zycie,wiec musza byc piękne...a te takie są!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 08:49   #6
Karlain
Rozeznanie

są rewelacyjne, ja bym brała
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 08:54   #7
madzius90
Zakorzenienie

Rewelacyjne zdjęcia. Warto
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 09:10   #8
kaska87
Zakorzenienie

zdjęcia ładne, ale nie wiem czy to nie ukryta reklama pierwsza wiadomość....hhm

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 09:26   #9
judith8
Rozeznanie

dziwna ta pierwsza wiadomosc...
mnie zdjecia osobiscie nie poruszyly, bardziej spodobaly mi sie http://www.kacperolejnik.com/portfolio.html kacper robil zdjecia u nas w zeszlym roku

co oznacza serwis slubny? reportaz czy reportaz+sesja? ja cene powiedzmy ze w okolicach wspomnianej przez ciebie mialam za reportaz, ja na zdjecia twojego fotografa bym sie nei zdecydowala, ale jezeli tobie sie podobaja... w koncu to twoj slub i ty masz byc zadowolona
Stary 2010-02-19, 10:29   #10
karolcik85
Raczkowanie

Zdjęcia ładne, ale nie porażające. Cena jak na 2010/2011 rok w miarę normalna. My rezerwując w wakacje 2009 podpisaliśmy umowę na ten rok na reportaż+plener za 2000zł, a są moim zdaniem dużo ładniejsze i oferta sama w sobie jest atrakcyjniejsza. Więc bez rewelacji. Ale to już zależy co kto lubi i czego oczekuje po tej usłudze.
Stary 2010-02-19, 11:08   #11
Trufflette
Przyczajenie

Cena zupełnie normalna, a zdjęcia prześliczne Ja bym brała!
Trufflette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 11:30   #12
paula78
Zakorzenienie

Poważnie widzicie coś extra w tych fotach ??

milion razy lepsze sa w linku pokazanym przez judith8

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:33
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 11:46   #13
najfajniejsza
Zakorzenienie

nie, to mnie te od judith8 w ogóle nie zauroczyły. już bardziej mi się podobają te od helki79, ale to jeszcze nie jest "to"
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 12:33   #14
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
nie, to mnie te od judith8 w ogóle nie zauroczyły. już bardziej mi się podobają te od helki79, ale to jeszcze nie jest "to"
wszystko kwestia gustu, ja preferuje taka stylistyke

ciekawe czy autorka watku sie jeszcze pojawi a te poszukiwania to na ktory rok? my podpisywalismy umowe w 2008 a slub mielismy w pazdzierniku 2009, wiec mam nadzieje ze to na kolejne lata bo moze byc problem ze znalezieniem fotografa z wolnym terminem

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2010-02-19 o 12:35
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 14:02   #15
extremka
Przyczajenie

technicznie lepsze zdjęcia z pierwszego postu, ale autor ma widać jedną koncepcję i powtarzalne pomysły.
Drugi - ten od judith8 - jakościowo gorsze moim zdanie, na wielu zdjęciach tzw. "ziarno". Zaraz ktoś krzyknie że tak miało być byc możę, ale moim zdaniem po prostu troche gorszy sprzet lub doświadczenie mniejsze choć jeśli chodzi o stronę artystyczną z - z dużym polotem i dość oryginalne.
Jak mówie - to tylko moje zdanie
Dla mnie 2600 to za dużo! ale wiadomo - na tyle krawiec kraje na ile mu materiału staje
U nie po prostu znajoma będzie robić fotki.

Edytowane przez extremka
Czas edycji: 2010-02-19 o 14:06
extremka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 14:17   #16
adorable
Raczkowanie

to jest zdecydowanie zbyt wygórwana cena! Ludzie w gorączce przedślubnej są w stanie wydać masę pieniędzy na rzeczy które nie są takich sum warte. Moim zdaniem trzeba wykazać trochę zdrowego rozsądku i trzeźwo popatrzeć na temat. Sesja ślubna plus reportaż u fajnych fotografów są dostępne już za 1000 - 1500 zł.
adorable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 14:20   #17
gagos
Przyczajenie

GG do gagos

Moim zdaniem nie są te zdjecie jakos specjalnie powalajace i za ta cene .. poszukaj na maxmodels.pl wyszukaj fotogafw z Krakowa. W tamtym roku załatwiłam przyjaciółce z tego portalu fotografa za 300zł zdjećia zrobił super
Stary 2010-02-19, 14:34   #18
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez extremka Pokaż wiadomość
technicznie lepsze zdjęcia z pierwszego postu, ale autor ma widać jedną koncepcję i powtarzalne pomysły.
Drugi - ten od judith8 - jakościowo gorsze moim zdanie, na wielu zdjęciach tzw. "ziarno". Zaraz ktoś krzyknie że tak miało być byc możę, ale moim zdaniem po prostu troche gorszy sprzet lub doświadczenie mniejsze choć jeśli chodzi o stronę artystyczną z - z dużym polotem i dość oryginalne.
Jak mówie - to tylko moje zdanie
Dla mnie 2600 to za dużo! ale wiadomo - na tyle krawiec kraje na ile mu materiału staje
U nie po prostu znajoma będzie robić fotki.
to ja tylko dodam ze zdjecia na stronie faktycznie gorszej jakosci, nie wiem czy to kwestia serwera na ktorym jest strona, rozdzielczosci zdjec czy czego tam jeszcze, w sekcjo blog sa lepsze jakosciowo foty http://blog.kacperolejnik.com/2009/1...kotow-relacja/ to jest kilka zdjec z naszego slubu, moje zdjecia ktore otrzymalam maja bardzo dobra jakosc
co do doswiadczenie tego fotografa to bym sie klocila, w kwestii sprzetu takze swoja droga jakby to przeczytal to by chyba zawalu dostal ale tak jak napisalas kazdy ma wlasne zdanie

do autorki watku: moze poszukaj fotografa tutaj http://www.forumfotografow.pl/fotogr...bna/portal.php moze trafisz na kogos ciekawego

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2010-02-19 o 14:52
Stary 2010-02-19, 22:01   #19
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
to ja tylko dodam ze zdjecia na stronie faktycznie gorszej jakosci, nie wiem czy to kwestia serwera na ktorym jest strona, rozdzielczosci zdjec czy czego tam jeszcze, w sekcjo blog sa lepsze jakosciowo foty http://blog.kacperolejnik.com/2009/1...kotow-relacja/ to jest kilka zdjec z naszego slubu, moje zdjecia ktore otrzymalam maja bardzo dobra jakosc
co do doswiadczenie tego fotografa to bym sie klocila, w kwestii sprzetu takze swoja droga jakby to przeczytal to by chyba zawalu dostal ale tak jak napisalas kazdy ma wlasne zdanie

do autorki watku: moze poszukaj fotografa tutaj http://www.forumfotografow.pl/fotogr...bna/portal.php moze trafisz na kogos ciekawego
te, które tu pokazałaś, z Waszego ślubu, są duuużo lepsze moim zdaniem laika. po prostu jakoś perfekcyjniej wyglądają. Są bardzo bliskie mojemu ideałowi
Off topic: chciałam też napisać, że jesteś śliczna, wyglądałaś przecudnie w tej sukni ślubnej, makijażu i w ogóle ochy i achy no i te łydki, mmm
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 21:04   #20
helka79
Przyczajenie

Już obejrzałam tyle zdjęć, że mniej więcej mam pojęcie czego oczekuję. Zdjęcia ślubne Judith8, są ładne (choć te z kotami i przygotowaniami ładniejsze - wybacz). Ale ja szukam czegoś kolorowego i żywego. Te czarno-białe i sepie to wydaje mi się takie rozwiązanie dla kiepskich fotografów. Slub i wesele ma być kolorowym, żywym wspomnieniem w albumie. Znalazłam jeszcze jednego http://terazslub.pl/profile,16-Studi...jałowski-.html (zobaczcie zdjęcie ze słonecznikami) taniej o 1000, ale już mam większe wątpliwości. Te kolorki chyba podrasowane w photoshopie - myślicie że zdjęcia fajne, czy już na granicy kiczu? Nie chciałabym na pewno jakiś efektów takich dziwnych przy konturach zdjęcia (takie przyciemnienia).

Szukam jeszcze poza małopolską, bo zauważyłam, że fotografowie dojeżdzają, a poza krakowem i małopolską ceny dużo niższe. Podawajcie konkretne namiary na fotografów, jak możecie kgoś polecić.
Stary 2010-02-20, 21:40   #21
Elsi81
Zakorzenienie

Ja bym Ci poleciła mojego ale niestety został okradziony z całego sprzętu

Ale masz tu innego, moja koleżanka z forum ślubnego jego miała i robi jak dla mnie cudowne fotki
http://www.pstryk.info/, http://www.studio104.pl/

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2010-02-20 o 21:42
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 07:24   #22
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
te, które tu pokazałaś, z Waszego ślubu, są duuużo lepsze moim zdaniem laika. po prostu jakoś perfekcyjniej wyglądają. Są bardzo bliskie mojemu ideałowi
Off topic: chciałam też napisać, że jesteś śliczna, wyglądałaś przecudnie w tej sukni ślubnej, makijażu i w ogóle ochy i achy no i te łydki, mmm
dziekuje, dziekuej , dziekuje
ale mi milo sie zrobilo

Cytat:
Napisane przez helka79 Pokaż wiadomość
Już obejrzałam tyle zdjęć, że mniej więcej mam pojęcie czego oczekuję. Zdjęcia ślubne Judith8, są ładne (choć te z kotami i przygotowaniami ładniejsze - wybacz). Ale ja szukam czegoś kolorowego i żywego. Te czarno-białe i sepie to wydaje mi się takie rozwiązanie dla kiepskich fotografów. Slub i wesele ma być kolorowym, żywym wspomnieniem w albumie. Znalazłam jeszcze jednego http://terazslub.pl/profile,16-Studi...jałowski-.html (zobaczcie zdjęcie ze słonecznikami) taniej o 1000, ale już mam większe wątpliwości. Te kolorki chyba podrasowane w photoshopie - myślicie że zdjęcia fajne, czy już na granicy kiczu? Nie chciałabym na pewno jakiś efektów takich dziwnych przy konturach zdjęcia (takie przyciemnienia).

Szukam jeszcze poza małopolską, bo zauważyłam, że fotografowie dojeżdzają, a poza krakowem i małopolską ceny dużo niższe. Podawajcie konkretne namiary na fotografów, jak możecie kgoś polecić.
te zdjecia z kotami to wlasnie moje, bo mam 6 kotow i koniecznie musialam wykorzystac fotografa aby je uwiecznil co do kolorow na zdjeciach ktore pokazalas to moze i podrasowane ale u mnei np. moj kot tez nie ma takich zielonych oczu, ja osobiscie takie efekty akceptuje. wszystko zalezy od tego co kto lubi i jak calosc sie prezentuje
najlepiej byloby jakbys znalazla takiego fotografa, ktorego prace akceptujesz i to co on robi podoba Ci sie w 100%, wiadomo ze mozna dogadac kwestie obrobki ale po co... i ja bym sie zastanawiala jak fotograf na to zareaguje
przy dojezdzajacych fotografach wez poprawke ze musisz im zaplacic za dojazd i czasami za nocleg, wiec o to tez zapytaj
powodzenia w poszukiwaniach i daj znac na kogo sie zdecydowalas

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2010-02-22 o 07:27
Stary 2010-02-22, 10:28   #23
ainam
Przyczajenie

judith8 zdjęcia są cudne właśnie takie mi się marzą

ile fotograf za życzył za te cuda???
ainam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 11:57   #24
judith8
Rozeznanie

odpisalam ci na priv, pozdr
Stary 2010-02-22, 12:41   #25
extremka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość

a ja bym się nie kłóciła bo to tylko moje czarne teorie i za nic nie daje sobie ręki uciąć - po prostu sobie "FILOZUJE" ) zdjecia z fotobloga o niebo lepsze, rzeczywiście może to kwestie np. serwera .
Swoją drogą jestes bardzo fotogeniczna i naturalna - to też ogromnie wpływa na ogólne wrażenie i jakość zdjęcia a Ty masz twarz wielce przyjazną obiektywom jak z powyższej sesji wynika.
extremka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 14:14   #26
juzerka
Raczkowanie

za tę kasę o wiele lepsze zdjęcia robi mój fotograf: www.wed.com.pl
juzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 07:06   #27
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juzerka Pokaż wiadomość
za tę kasę o wiele lepsze zdjęcia robi mój fotograf: www.wed.com.pl
ladne zdjecia, zabawa kolorem i cieniem super, obrobka zdjec tez przypadla mi do gustu, bedziesz miec piekna pamiatke
Stary 2010-03-04, 22:14   #28
helka79
Przyczajenie

Juzerko - ja na tym wed.com.pl nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.
źle szukam???
Stary 2010-03-05, 10:01   #29
juzerka
Raczkowanie

oj helka79, ty to bardzo zakochana musisz byc
instrukcja obsługi:
www.wed.com.pl
>> fotografia
>> galeria i w niej znajdziesz zdjęcia pozdr
juzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 17:22   #30
tianka
Przyczajenie

Swoją drogą na portalu, który został podany w wątku jest organizowany konkurs dla narzeczonych, gdzie do wygrania jest ślubna sesja zdjęciowa http://terazslub.pl/konkurs_lodz_milosci.html

tianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości