|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kilka pytan o diete kopenhaska-za pare dni zaczynam:)
Nie smiejcie sie z niektorych pytan
![]() 1-jesli dobrze pamietam to brokuly sa malutkie,wiec np w 1 dniu na lunch jest tylko 1 gotowana brokula? 2-w 1 dniu na obiad jest salata z olejem i cytryna,chodzi tylko o 1lisc salaty i pewnie oliwe z oliwek do tego? 3-jaki to ma byc befsztyk? smazony? gotowany? 4-grzanka jest robiona w takim specjalnym opiekaczu, prawda? a jaki chleb do tego?moze byc bialy? 5-gdzie moge dostac jakis twarozek naturalny? czy to moze byc np serek wiejski? 6-zastanawia mnie tez ta puszka kompotu owocowego? mozna w sklepie kupic kompot?i do tego w puszce ![]() 7-a ryba jaka ma byc?usmazyc ja czy ugotowac? 8-nie wiem jeszcze w jaki sposob przygotowac kurczaka 9-i jakie te mieso grillowane ma byc? jakas karkowka? i jak je przygotowac jesli nie mam takiej opcji w piekarniku. czytalam w innym watku zeby je opiec na patelni.to wystarczy? 10-wode niegazowana mozna pic bez ograniczen? Dziekuje jesli ktos odpowie na te pytanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: kilka pytan o diete kopenhaska-za pare dni zaczynam:)
jeszcze mam 11 pytanko
![]() na 10 pytanie owodzie mam juz odpowiedz. ale bardzo prosze o pomoc z reszta moich watpliwosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Napiszę Ci na swoim doświadczeniu, tzn. tak jak ja to stosowałam. Nie wiem czy to poprawnie czy nie, ale najważniejsze, że efekt był, więc chyba poprawnie. 1. Jeśli chodzi o ilość to sama sobie musisz ustalić, ważne jest aby nie było za dużo, ale tak żebyś nie była głodna (1 różyczka to zdecydowanie przesada ![]() 2. Jak wyżej - sałaty ile chcesz (naprawdę ma mało kalorii, więc się nie martw, ze przesadzisz) do tego skropić ją paroma kroplami oliwy z oliwek i sokiem z cytryny. 3. Befsztyk gotowany lub grilowany (osobiście jednak wybierałam gotowaną pierś z kurczaka) 4. Grzanka w tosterze, najlepiej z ciemnego pieczywa a jak się nie da to ze zwykłego (broń Boże z białego) 5. Twarożek to może być serek wiejski lub serek Bieluch, lub serek Tosca (najlepiej w wersji light bo mają mniej tłuszczu) 6. Kompot w puszce można kupić, ale nie polecam bo jest w słodkiej zalewie. Najlepsze są mrożonki (mieszanka kompotowa) i wtedy je gotujesz na wodzie. 7. Ryba może być smażona na oliwie z oliwek lub grilowana (najlepiej dorsz) 8. Ugotować ![]() 9. -> Tu nie wiem bo jadłam tylko gotowanego kurczaka 10. Wode można pić ile wlezie ![]() Jak coś jeszcze to pytaj ![]() Buźka i powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedz,a wiesz moze ile tego jogurtu naturalnego? 2/3szklanki czy 2lub 3 szklanki? bo z takimi roznymi wersjami sie spotkalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Aliaa i jakie byly efekty???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Karolina: sorki, przeoczyłam to pytanie o jogurt
![]() ![]() Gacha: efekty były rewelacyjne (z wagi 64kg na 58kg), i myślę że da się utrzymać te efekty, ale to już zależy od naszej silnej woli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Aha, jeszcze tutaj jest link na forum. Do czytania jest tego całkiem sporo, ale chyba są tam odpowiedzi na wszystkie możliwe pytania dotyczące kopenhaskiej
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...846917&v=2&s=0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.