|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
ROZJAśNIANIE JEANSóW!
Dostalam niedawno nowe jeansy jednak nie bardzo mi sie podobaja poniewaz lubie jasne jeansy a one sa ciemne
Chcę je rozjasnic zeby byly niebieściutkie a nie GRANATOWE!! Mam jednak mały problem. Nie wiem czym mozna rozjasnic takie jeansy:/ Chce rowniez je przetrzec zeby nie wygladaly na nowe tylko takie znoszone(np. z dziura na kolanie). Robiłyscie kiedys cos takiego? Blagam jak znacie jakis sposob to pomożcie. Czekam na odp. bede wdzieczna
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ROZJAśNIANIE JEANSóW!
znam rozjasnienie poprzez ciapanie po spodniach gabkach namoczona w domestosie, ale od razu mowie ze dlugo spodnie po tym nie wytrzymaja
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj! Może tu coś znajdziesz:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...6ni%E6+spodnie
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Były trzy wątki an ten temat- zobacz w wyszukiwarce- może tam coś znajedziesz. Wiem że była tam metoda ze śniezynką, z pumeksem i czyms jeszcze. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Szanelowa Madżesti
|
Kiedyś rozjaśniałam jeansy w domestosie tzn wkładałam na jakiś czas w roztworze domestosa z wodą i wybielały się ale to dość ryzykowne bo to są ostre chemikalia, a co do dziur to robiłam je pumeksem i wychodziło nawet ładnie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
no ok przecieranie pumeksem moze byc jakos dam rade
Ale przeraza mnie ten domestos chyba sie nie odwaze az na taki wyczyn! Boje sie efektu:/
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe- trzeba uczyć się an błędach. Może kup jakieś dżinsy z srugiej ręki i wtedy zobaczysz jaki jest efekt
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Bielinka? Ja tam robilam sobie na czarnych koszulkach bielinka kregi i wyhodzily super. Prubowalam na kawalku jeansu i tez dzialalo. Nalalam troche bielinki na jeans i po jakims czasie splukalam i zostawalo jasniejsze. Ale na szresza skale to juz nie probowalam. Nie bylo okazji.
Z kolei ciocia mi opowiadala jak kupila mezowi orginalne jansy w peweksie (lata 70) a ten polecial do lazienki i je cale pumeksem wyszorowal Aha koszulke bielinka potraktowalam ze 3-4 lata temu i trzyma sie ladnie do dzis(i material i kolor) .
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Help! Trafiłam na jakąś mega wytrzymałą kurtkę jeansową
![]() Wczoraj moczyłam ją 1h w wybielaczu (2/3 butelki acze) i nic. Potem 6h w proszku do białego. Troszkę się rozjaśniła. Wyschła. Dzisiaj torturowałam ją emulsją rozjaśniającą od farby do włosów. Trochę benzyna na mankiecie. I nic. Później cifem. Nic. Teraz moczy się w proszku do pieczenia. Zna ktoś inne skuteczne metody rozjaśnienia jeansu???? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

Chcę je rozjasnic zeby byly niebieściutkie a nie GRANATOWE!! Mam jednak mały problem. Nie wiem czym mozna rozjasnic takie jeansy:/
Chce rowniez je przetrzec zeby nie wygladaly na nowe tylko takie znoszone(np. z dziura na kolanie). Robiłyscie kiedys cos takiego? Blagam jak znacie jakis sposob to pomożcie. Czekam na odp. bede wdzieczna

Ale przeraza mnie ten domestos chyba sie nie odwaze az na taki wyczyn! Boje sie efektu:/