|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ROZJAśNIANIE JEANSóW!
Dostalam niedawno nowe jeansy jednak nie bardzo mi sie podobaja poniewaz lubie jasne jeansy a one sa ciemne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ROZJAśNIANIE JEANSóW!
znam rozjasnienie poprzez ciapanie po spodniach gabkach namoczona w domestosie, ale od razu mowie ze dlugo spodnie po tym nie wytrzymaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj! Może tu coś znajdziesz:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...6ni%E6+spodnie
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Były trzy wątki an ten temat- zobacz w wyszukiwarce- może tam coś znajedziesz. Wiem że była tam metoda ze śniezynką, z pumeksem i czyms jeszcze. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Szanelowa Madżesti
|
Kiedyś rozjaśniałam jeansy w domestosie tzn wkładałam na jakiś czas w roztworze domestosa z wodą i wybielały się ale to dość ryzykowne bo to są ostre chemikalia, a co do dziur to robiłam je pumeksem i wychodziło nawet ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no ok przecieranie pumeksem moze byc jakos dam rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hehe- trzeba uczyć się an błędach. Może kup jakieś dżinsy z srugiej ręki i wtedy zobaczysz jaki jest efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bielinka? Ja tam robilam sobie na czarnych koszulkach bielinka kregi i wyhodzily super. Prubowalam na kawalku jeansu i tez dzialalo. Nalalam troche bielinki na jeans i po jakims czasie splukalam i zostawalo jasniejsze. Ale na szresza skale to juz nie probowalam. Nie bylo okazji.
Z kolei ciocia mi opowiadala jak kupila mezowi orginalne jansy w peweksie (lata 70) a ten polecial do lazienki i je cale pumeksem wyszorowal ![]() Aha koszulke bielinka potraktowalam ze 3-4 lata temu i trzyma sie ladnie do dzis(i material i kolor) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Help! Trafiłam na jakąś mega wytrzymałą kurtkę jeansową
![]() Wczoraj moczyłam ją 1h w wybielaczu (2/3 butelki acze) i nic. Potem 6h w proszku do białego. Troszkę się rozjaśniła. Wyschła. Dzisiaj torturowałam ją emulsją rozjaśniającą od farby do włosów. Trochę benzyna na mankiecie. I nic. Później cifem. Nic. Teraz moczy się w proszku do pieczenia. Zna ktoś inne skuteczne metody rozjaśnienia jeansu???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.