|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
urlop wychowawczy a płatny macierzyński?
Kochane mamusie liczę na to że ktoś jest w takiej sytuacji jak ja i mi pomoże
![]() Jestem w drugiej ciąży i rodzę w maju 2009. Na pierwsze dziecko mam przydzielony urlop wychowawczy do lipca 2010. W pracy już mi powiedzieli że bez problemu dostanę płatny macierzyński tylko będę musiała przerwać wychowawczy. Niestety księgowa na urlopie (a ja chciałabym już coś zacząć załatwiać) i nie wiem kiedy mam przerwać urlop wychowawczy. Czy dopiero jak urodzę? Czy mogę załatwić to już teraz skracając wychowawczy? tylko do kiedy? Przecież nie wiem czy urodzę w terminie ![]() Nie znam się na tym więc proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: urlop wychowawczy a płatny macierzyński?
Cytat:
![]() Chyba ze sa jakies przepisy o ktorych nie slyszalam i tak nie mozna pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może w tych wątkach coś znajdziesz? Ja je właśnie studiuję
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...macierzy%F1ski http://www.wizaz.pl/forum/showthread...macierzy%F1ski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przerwij urlop wychowawczy, idź na zwolnienie lekarskie do porodu, później wykorzystaj macierzynski, urlop wypoczynkowy i wróć na wychowawczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Póżniej wykorzystam macierzyński, urlop wypoczynkowy, pozostały urlop wychowawczy na pierwsze dziecko, tylko dziecko nie może mieć ukończonych 4 lat, a potem urlop wychowawczy na drugie dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() joannah 1. ale jak przerwałaś urlop wychowawczy to musiałaś pójść do pracy na trochę? czy od razu na zwolnienie? 2. Będziesz mogła wziąć ponownie urlop wychowawczy na pierwsze dziecko (mimo to że nie ukończyło 4 lat) jeśli wcześniej skorzystasz z urlopu macierzyńskiego na drugie dziecko??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
esti 1984- 1. nie musiałam iść do pracy, przerwałam wychowawczy i odrazu poszłam na zwolnienie
2. Tak, tak mi powiedziała osoba która zajmuje sie u nas firmie zatrudnieniami, czyli można tak zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.