![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Teść się do mnie przystawia?!
Witam, chciałabym, abyście pomogły rozwiązać mój problem..
Mam już tutaj konto, którego stale używam, jednak tak mi wstyd, że nie chcę się ujawniać. Może zacznę od początku. Z moim TŻ jesteśmy od 3 lat. Otóż ostatnio jego ojciec, zaczął mi prawić komplementy, na temat piersi, urody itp. gdy nikogo nie ma w pobliżu, np TŻ jest w WC, bądź wyjdzie do sklepu. W zeszłym tygodniu, gdy TŻ odwoził swojego wuja, zostałam z nim sama. Z racji tego, że byłam zapłakana (kłotnia z TŻ) jego ojciec przytulił mnie. Myślałam, że chce mnie pocieszyć. Jednak on jedną ręką chciał chwycić mojej twarzy (podnieść ją go góry i pocałować), a drugą moich piersi,gwałtownie się odsunęłam i uciekłam do pokoju. W tym momencie przyszedł TŻ. Sprawa ucichła. Jednak dzisiaj w związku z moimi imieninami, teść zadzwonił do mnie z życzeniami. Złożył je, a za chwilę zaczął mówić, że mam piękne piersi i czy mogłabym mu je wysłać na komórkę, że będą one do jego użytku. ![]() Naprawdę nie wiem, jak mam na to reagować? Nie chcę naskoczyć na teścia, być nie miła. Jednak strasznie mnie to denerwuje! Koleżanki, doradźcie coś.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Teść się do mnie przystawia?!
Ale jaja!
Ja bym powiedziała TŻ'owi, ciekawe co on na to ![]()
![]() |
#3 |
stary jednooki dachowiec
|
Porozmawiaj o tym z TŻtem, koniecznie.
Niech sam ostro przywoła ojca do porządku.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja bym powiedziała facetowi prosto z mostu, że sobie nie życzę głupich tekstów, że jest obleśnym dziadem i wstydu nie ma jawnie przystawiając się do dziewczyny syna. Najlepiej bez niedomówień. Prosty i jasny komunikat, że się idiota kompromituje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Po tym, co stało się w zeszłym tygodniu, poszliśmy na "popijawę" z TŻ rodzicami, do ich znajomych.
Wyszliśmy z psem i powiedziałam mu o tym, choć było mi bardzo ciężko. Bardzo się zdenerwował, jednak powiedziałam mu, że nie ma nic mówić, nie chcę, aby moja teściowa jak i teść byli dla mnie nie przyjemni.. A wiem, że z obydwu stron to ja byłabym tą najgorszą.. Powiedział, że już nigdy nie zostawi mnie samą z ojcem.. A dzisiaj nagle ten telefon.. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-05-26 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie powiedziałabym, że krępują mnie takie żarty czy teksty.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co mam teraz zrobić, naprawdę.
Bo mój TŻ dzwonił dzisiaj z tel. ojca, rozmawiałam z nim, trochę się pokłóciliśmy, a za chwilę słyszę w słuchawce: "ja jej złożę życzenia" złożył mi je i mówi, że odszedł dalej od mojego TŻ by on nie słyszał rozmowy i zaczął mówić to, co napisałam w pierwszym poście. Mówiłam, że chcę porozmawiać z TŻ, poszedł do jego pokoju i powiedział, że śpi. Więc teraz wiem, że on jest na mnie zły, nie odzywa się.. Zapewne będę miała wygadywane, że wolałam rozmawiać z jego ojcem niż z nim.. Na koniec, teść dodał, że nie mam nić mówić swojemu TŻ i że mam się zastanowić nadd tymi zdjęciami.. MyszkaMini - mówiłam, że nie chcę takich słów w moim kierunku.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że tyle wystarczy, a jeśli nie, to później będziesz myśleć, co dalej.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
po pierwsze, trzeba się było rozłączyć jak zaczął się przystawiać
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno, czy ty sobie wyobrażasz bycie w rodzinie z kimś takim? I w takim układzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja tu widzę 3 opcje: -wygarnąc dziadowi (opcja ukryciora) mówiąc jednocześnie, że TŻ o wszystkim wie -poprosic jednak TŻ by ostro pogadał z ojcem -pogadac z teściową ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hultaj - przypuszczam, że powie, że mi to odpowiada, skoro z nim rozmawiam.
Albo, że musieliśmy porozmawiać o czymś ważnym, skoro jego ojciec, wyszedł, aby on go nie słyszał.. Ukrycior - tego nie było, dzieje się tak od pewnego czasu i nie mam pojęcia dlaczego ![]() Naprawdę chcę, aby to się skończyło.. Nie lubię przebywać w jego domu od samego początku, chociaż i tak mieszkamy u mnie gdy wraca z delegacji, to i tak przeważnie jedną noc, albo dzień śpimy/spędzamy u niego.. z jego rodzicami.. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-05-26 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
nagrałabym tego oblecha za którymś razem jak by z takimi tekstami znów wyjechał,a potem zawołałabym do jednego pokoju tż,teściową i jego i powiedziałabym że chcę z nimi o czymś ważnym porozmawiać,następnie puściłabym nagrania i powiedziała,że nie życzę sobie takich komentarzy i takich zagrań
![]() |
#15 |
BAN stały
|
phi
Całkiem normalne zachowanie teścia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może dla Ciebie normalne.. Ale tu raczej nie ma się czym chwalić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Po prostu ze smutkiem mu powiedz, że jego uwagi są krępujące i wcale cię nie bawią.
A co do TŻ, to myślę, że jego ojciec próbuje cie od niego odsunąć, stąd ten tekst, że śpi. Powiedz też TŻ, że krępujesz się go odwiedzać w domu, ze względu na jego ojca i spotykajcie się poza jego domem. A telefonów od jego ojca nie odbieraj. Albo poproś mamę, by odebrała za ciebie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. A dlaczego chce to zrobić? Bo ja szczerze mówiąc nie wpadłam na taką opcję.. 3.U niego spędzamy choć parę godzin w tygodniu, bo mieszkamy u mnie.. 4. Praktycznie nie on dzwonił, tylko mój TŻ, potem wziął mu ojciec telefon, żeby złożyć mi życzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że Twój TŻ Ci nie wierzy. Nie wierzy albo jest pozbawiony empatii - nie wiem co lepsze.
Leżałam już w łóżku i rozmawiałam przez telefon właśnie ze swoim TŻ, przedstawiłam hipotetyczną sytuację i pytam jak by się zachował gdybym mu o tym powiedziała. Był tak zaspany, że się migał i mówił, że nie ma o czym mówić jak coś takiego się nie wydarzyło.Ja jednak nalegałam i zapytałam a jeśli się wydarzyło? ' Nie no, przecież znam swojego tatę' - i to jest to. Gdyby Twój TŻ Ci wierzył nie dopuściłby do dziejszej/wczorajszej rozmowy - bo rozumiałby Twoje skrępowanie, ba, sam chyba byłby skrępowany. Może myśli, że wyolbrzymiasz i dla świętego spokoju powiedział, że nie będzie zostawiał Cię samą z nim co paradoksalnie w niczym nie pomoże. Ja już bym wolała zostac z draniem raz czy dwa sama ale nagrać jego wypociny i mieć niezbite dowody.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To zostaje ci rozłączanie rozmów, gdy teść dzwoni i nie odwiedzanie tamtego domu.
TŻ sam niech rodziców odwiedza.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
A ja bym nagrała takie rozmowy z teściem.
TŻ może nie uwierzyć bo to absurdalna sytuacja. Nagrać, puścić tz i mieć to z głowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze pusciłabym pawia.
A po drugie dała mu w mordę i na tym nasze spotkania by się skończyły. Obrzydliwy typ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
troll
Cytat:
![]() Jak następnym razem do Ciebie zadzwoni to włącz nagrywanie rozmowy (chyba każdy telefon ma taką opcję) - jak nagra się część ze zdjęciami piersi to daj to do odsłuchania teściowej. Bez skrupułów, niech wie z kim sypia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie mam jak tego nagrać, telefon mam, że tak powiem 'do wysyłania sms i dzwonienia'. Po za tym tak myślę, że może to się uspokoi? Może to takie chwilowe? Wcześniej tego nie było, zawsze rozmawiałam z nim normalnie, nie było takich sytuacji. Nie wiem, dlaczego to się zmieniło..
Kiedyś nie jeździłam tam, ponieważ nie mogłam wytrzymać penwej atmosfery tam panującej, to teściowa zaczeła mi 'docinać', że nie przyjeżdżam.. Cerveza - naprawdę nie chcę w to angażować teściowej, to kobieta, która zawsze stanie za nim w obronie. To ja będę tą najgorszą. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-05-27 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kru_szyna;19606116
Naprawdę nie wiem, jak mam na to reagować? Nie chcę naskoczyć na teścia, być nie miła. Jednak strasznie mnie to denerwuje! Koleżanki, doradźcie coś.. ![]() Tak, a z jego strony to bardzo mile, że napastuje ![]() Sama myśl tego, że to ojciec TŻ powinna być odstraszająca. Powiedz TŻ żeby nie zostawiał Cię samej z nim. TŻ powinien wiedzieć co jego ojciec robi, a Ty byś chciała żeby go Twoja mama tak nagabywała?
![]() |
![]() |
#27 |
po drugiej stronie szafy
|
Obosz, nigdy nie zrozumiem kobiet, dla których od własnej dumy, godności ważniejsze jest nie obrazić obrażającego...
Następnym razem powiedz mu spokojnie, że prosisz o niewystosowywanie takich tekstów do Twojej osoby. Nie życzysz tego sobie. Tyle.
![]() |
#28 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes trolem ?czy moze lubuisz te zaczepki i z chęcią bedziesz karmiła wasze dziecko wystawiajac cycka przy tesciu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja oczywiście porozmawiałabym z chłopakiem, chociaż założę się że nie uwierzy... więc pewnie zostanie ci tylko unikać przebywania z nim sam na sam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.