|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Szukam perfum o zapachu nowości. Ciężko wytłumaczyć...
Kiedyś miałam okazje wyczuć taki zapach na jednej osobie. Był to zapach nowości- taka jaka mozna wyczuc w nowoczesnych biurach z klimatyzacją. Nie potrafie tyego zapachu okreslić, ale wlasnie był taki inny,powodowal, ze wszystko wkolo wydawalo sie swieze, czyste. Czy ktoś kojarzy taki zapach? Wiem, ze to za malo informacji... ale może akurat ktoś coś kojarzy i poda zapachy odpowiadające opisowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
gamma Orionis
|
Dot.: Szukam perfum o zapachu nowości. Cięzko wytłumaczyc..
Hm. Chwilowo kojarzę głównie tematyczne wątki ;]
Perfumy o zapachu czystości, świeżego prania, proszku Ubrania pachnące świeżością "Bezbarwne" zapachy Zapachy z przestrzenią Zapachy świeże, lekkie, orzeźwiające Etc. Może to było coś z biblioteki Demeter, Laundromat albo Snow? Tu cały wątek o tej serii: zapachy Demeter.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam perfum o zapachu nowości. Ciężko wytłumaczyć...
Dziekuje Bellatrix za linki. Przeszukalam je juz wczesniej i nic nie znalazlam co mogloby zostac podpiete pod perfumy pachnace nowoscia. Owszem sa podane rozne perfumy, ale zauwazylam ze podane jest rowniez ze one maja zapach proszku, mydla itp. A mnie nie chodzi o takie zapachy. Chodzi mi o cos czego nie da sie opisac- to tak jakbys weszla do pomieszczenia ekskluzywnego z klimatyzacja- taki bardzo ladny, pachnacy nowoscia zapach.. Kojarzy sie wlasnie ze swiezoscia, - to nie jest slodki zapach, ani zapacvh ktopry kojarzy sie z mydlem/proszkiem.. ( tak mi sie przyn ajmniej wydaje- moze i sa takie zapachy mydel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm, ale czy to jest zapach pomieszczeń czy wyczułaś ten zapach na jakiejś osobie?
![]() Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak testować na sobie, gdyż każdy zapach może się inaczej zachowywać na danej skórze.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
może Bobbi Brown "Bath"
Generalnie wszystko co ma w sobie nutę bawełny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Gdzie można dostać ten zapach w internecie? na polskich stronach nie ma... (?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja natomiast poszukuję (dla mojej mamy) perfum pachnących nowością książek (podręcznikami itp. z błyszczącymi kartkami). Taki zapach papieru po prostu
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Witam, mam do sprzedania ORYGINALNE perfumy znanych firm tj DOLCE GABBANA, CALVIN KLEIN, ARMANI, CHANEL..itp. pojemność 100 ml, 200 ml..Kazdy 80 zl!!!! + kosmetyki (cienie podkłady błyszczyki tusze) znanych renomowanych firm tj Dior, Chanel , Armani itp. TANIO Zainteresowanych ofertą i zdjeciami, proszę o kontakt na usunięto.
Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-03-14 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
gamma Orionis
|
Panią spamer żegnamy ozięble.
Cytat:
Odnośnie bawełny, Avon jakiś czas temu wypuścił zapach Perfect Cotton. --- Czarna, I Hate Perfume ma w ofercie ciekawe dziwadełko - In the Library. Ale to już są książki nieco pożółkłe i zakurzone... Tu cały wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261025 Również Demeter ma papierowe Paperback, ale nie znam go.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bobbi Brown jest w Douglasie w Galerii Mokotów W-wa, pewnie w innych Douglasach też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Aż się dziwię, że jeszcze nie padło nic o molekułach (najlepiej tych klasycznych, bez dodatków)..
Określenia "zapach nowości", "chemicznie czyste", "ekskluzywne biuro" wg mnie jak najbardziej do nich pasują ![]() tutaj opinie na KWC (bardzo podzielone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że wiem o co ci chodzi. Doradziłabym klasyczną Pradę i jej wariacje. Klasyk ma w sobie aromat ciasteczek i politury, dla mnie to zapach czystego, biurowego wnętrza. Nie jest za słodki, bynajmniej, słodycz jest w nim tylko lekko zaakcentowana. Albo polecałabym ci też She Wood Disquared2 - wielu dziewczynom kojarzy się z powodu swojego fiołkowo-drzewnego charakteru z lasem, ale mnie przypomina zapach w pokoju biurowym wyłozonym elegancką, świeżą boazerią i wypełnionym wytwornymi perfumami.
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2010-03-17 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.