|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak to jest ze świecami?
No właśnie, przykleiłam motywy do świecy, widzę, że wtopiły się w nią pięknie, nie wiem czy pomalować je lakierem?
Drugie pytanie, jak zachowują się motywy podczas spalania świecy? I jeszcze jedno, już nie dotyczące świec, ale nie chciałabym zakładać oddzielnego tematu. Widziałam pracę "zrobioną" białą bejcą, mam ochotę zrobić tak tacę, ale kompletnie nie mam pojęcia od czego zacząć. Będę bardzo zobowiązana za odpowiedź na moje pytania. P.S. Chociaż jak tak obserwuję to jest tu bardzo mały ruch, więc nie wiem czy dzisiaj uda mi się uzyskać odpowiedź. ![]()
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Jak to jest ze świecami?
Do świec jest niezbędne "medium do świec":
http://www.decoupage.art.pl/product_...roducts_id=779 Na to medium kleisz i nim zabezpieczasz pracę, co daje Ci gwarancję, że nie spalisz domu. Świeca przyklejona zwykłym klejem i pomalowana lakierem - a nie daj Boże budowlanym poliuretanowym - to bomba zegarowa na stole. Może pełnić funkcje tylko ozdobne ![]() Świeca ozdobiona przy użyciu medium do świec może się normalnie palić. Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-03-04 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na pierwsze odpowiedziała Ci wyczerpująco Ewa.
Myślę,że to nie była biała bejca(ja sie z taka nie spotkałam)tylko cieniutko pociągnięta biała farba,tak aby prześwitywały słoje drewna.Często tak robimy.Ja maczam kawałek gąbki w farbie i ciągnę do powierzchni wcierając ją.Cieńko.1 raz. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Oczywiście potem szlifowanie bo "włoski"drewna staną zmoczone dęba ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jest biała bejca, właśnie pomalowałam nią skrzyneczki, pudełko i zaczynam malować biurko. Ale ja dokładnie mam lakierobejcę, choć białe bejcą są do kupienia w każdym markecie budowlanym ale mnie bardziej pasowała lakierobejca - ciekawe jak się na niej będzie kleiła serwetka.
![]() |
#5 |
Osiołek z zakątka :)
|
W lakierobejcę źle się wtapia serwetka, lakier przeszkadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.