|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Duży szal, mały człowiek - moda (x)xs
Módlmy się, aby ten temat nie był dublem. Uczciwie szukałam na forum, niczego podobnego nie znalazłam.
Piszę pod wpływem nowego artykułu na Wizażu o modnych szalach. Są piękne, prawda? Wielkie jak koce. A ja mam 160 cm wzrostu, jestem bardzo drobna z postury i wiem, że nigdy nie będę takiego nosić, bo wyglądałoby to śmiesznie. Powszechna moda na oversize'y, spodnie 7/8 czy spódnice maxi jest bardzo krzywdząca dla ludzi drobnej postury. Czasem nie ma ani jednej bluzy w sklepie, która by się na mnie nadawała, bo przypominam w niej mały kwadracik, a tymczasem mam całkiem fajną sylwetkę (klepsydrogruszka) i nie muszę jej ukrywać. Drogie Wizażanki - ratujcie. Nazwami sklepów, fajnymi trikami, polecając konkretne ciuchy. Dobre rady przyjmę na tony. A może któraś z was boryka się z tym samym problemem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Duży szal, mały człowiek - moda (x)xs
Rozumiem Cię w zupełności bo mam podobnie - 160 cm wzrostu i jestem drobnej budowy i nie noszę tak dużych szali bo mnie przytłaczają, ale na wysokich dziewczynach jak najbardziej podobają mi się - mają do tego warunki
![]() Staram się ubierać do swojej sylwetki i póki co nie mam większych problemów z zakupami, a głównie dlatego że od jakiegoś czasu szyją spodnie 7/8 oraz kurtki z rękawami 3/4. Zdarza się że coś mi się bardzo podoba a jest za długie, ale wtedy z czystą premedytacją kupuję i skracam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja również mam 160cm wzrostu i jestem drobnej postury, ale duży szal w kratę mam i noszę
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem niska i drobna ale nie pomyślałam, że duży szal by na mnie źle wyglądał. Generalnie to kurtka nie powinna przytłaczać. Nie powinna być zbyt długa i workowata. Myślę, że wtedy duży szal wyglądałby okey. Zastanawiałam się nad takim szalem, chyba też zależy jak by się go nosiło. Ja do tej pory praktykowałam duże kominy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
czy ma to aż takie znaczenie jak postrzegają Cię ludzie gdy ty idąc ulicą w zimny dzień masz miły otulający szal i jest Ci ciepło i przyjemnie ... ja jak widzę na ulicy ładny szal na osobie to myślę ale fajny, też by mi się taki przydał a nie że ktoś wygląda śmiesznie
![]() https://farm6.staticflickr.com/5603/...ddb663b9_b.jpg https://farm8.staticflickr.com/7335/...1ea1d255_b.jpg http://3.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/-1TdmvHtJ...arf-ootd-9.jpg
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2015-10-04 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelny Hipster
|
W życiu mi by do głowy nie przyszło, że nie mogę nosić kocyka
![]() ![]() Jest mięciutki, ciepły i nie wyobrażam sobie z niego rezygnować, bo jestem niska -zresztą moim zdaniem to w ogóle nie ma znaczenia ![]() Resztę mam przylegającą, na wierzch wielki kocyk i jazda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy nosicie taki kocyk do kurtki/płaszcza z kapturem? Bo ja nigdy nie mogę sobie poradzić z wiązaniem takich rzeczy kiedy mam kaptur. A lubię też kaptur czesto na głowę ubierać i z dużym szalem jest troche niewygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 162 cm, rozmiar XS i to czasem jest za duży i noszę duże szale
![]() ![]() Dużo bardziej irytuje mnie moda na duże torebki. Z każdą wyglądam jak z walizą w podróż ![]()
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam cały czas takie wrażenie, obojętnie czy noszę obcasy czy nie. Poza tym w takich szalach jest mi najzwyczajniej niewygodnie, krępują mi ruchy. Dużych torebek też nie noszę bo mam takie wrażenie jak TY, że wyglądam komicznie, jak z walizką a nie z torebką. Wpierw idzie torebka a potem ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dodajcie do tego swetry oversize. Wierzę, że można znaleźć oversize dla każdego, który będzie ładnie wyglądał... ale z myślą o drobnych ludziach takich rzeczy nie szyją :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Zazwyczaj z zakupem odzieży dla siebie mają ludzie mniejsi/drobni oraz bardzo wysocy już nie wspomnę o bardzo chudych albo bardzo otyłych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.