|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwsze dni ciąży. Potrzebna rada!
Witajcie kochane wizazanki!
Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam ten watek ale mam pewien problem i z gory bardzo prosze o wyrozumialosc i konkretne odpowiedzi. Od niedawna staramy sie z mezem o dziecko, ostatni stosunek odbylismy 7 marca na dzien przed owulacja. Jak sie zatem domyslacie do spodziewanje miesiaczki zostal mi jeszcze jakis tydzien nerwowego oczekiwania. Wiem ze pytanie, ktore zadam moze sie komus wydawac smieszne lub uzna mnie za osobe przewrazliwiona ale jest to dla mnie bardzo wazna sprawa. Mam 25 lat i jestem teraz na 3 roku studiow (zaczelam je z pewnym opoznieniem gdyz musialam wyjechac do pracy za granice). Jest to kierunek dosyc ciezki zwlaszcza ten semestr jest dla mnie dosc stresujacy czeste projekty jeszcze czestsze odpowiedzi ustne czy referaty. I teraz boje sie chodzic na uczelnie ze stres ktory moze mnie tam spotkac moglby zle wplynac na dziecko, lub ze moglabym nawet poronic. Bardzo mi zalezy na dzidziusiu i chcialabym zrobic wszystko zeby go chronic a juz na pewno nie chcialabym zrobic swiadomie czegos czym moglabym mu zaszkodzic. Osobom ktore rozmieszy ten post chce od razu powiedziec, ze jakis czas temu cierpiałam na nerwice natrectw, moim problemem czy jak to fachowo sie nazywa "fobia" bylo poczucie nadmiernej odpowiedzialnosci ze rozne sprawy. I teraz nie wiem czy to moja troska o dziecko czy przewrazliwienie wywolane nerwica powoduja ten paniczny lek, ze czyms mu zaszkodze ![]() ![]() Edytowane przez Chinaaa Czas edycji: 2010-03-15 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebna rada!
Chyba kazda kobieta sie denerwuje bedac w cizy lub gdy stara sie, na wiekszosc rzeczy, ktore sie dzieja podczas ciazy i tak jako kobiety nie mamy wplywu. W tym przypadku twoje fobie znow moga sie nasilic i wtedy bedzie srednio ciekawie... Wiec przyjmij pewne informacje za sprawy naturalne, rzeczy na ktore nie bedziesz miec wplywu bez wzgledu czy jestes zdenerwowana czy wycziszona, oczywiscie podczas ciazy zaleca sie bycie wyciszona, no ale jak to w zyciu z tym bywa roznie, dbaj o swoje zdrowie, dobrze sie odzywiaj, badz pozytywnie nastawiona i wszystko bedzie ok... POWODZENIA
![]() Apropo statystycznie mowi sie ze na 6 zaplodnien, 5 jest poronionych w bardzo wczesnej fazie tak ze czasem kobiety nawet nie wiedzialy, ze sa w ciazy, ale ta sprawa to tez 100% natura, no chyba ze kobieta ciagle traci ciaze i do tego sa powiklania lub od bardzo dlugiego czasu sie staraja i nic nie wychodzi to juz wtedy tylko pomoze wykrycie przyczyn i leczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Napisałaś, że starasz się o dziecko i równocześnie masz ciężki semestr na uczelni. Może, skoro się stresujesz warto by poczekać z dzieckiem przynajmniej do jego zakończenia
![]() |
![]() |
#4 |
Mów mi Rosia :)
|
Zdecydowanie poczekaj z dzieckiem. Jeśli masz się denerwować, to lepiej nie narażać na to samo dziecka. Będziesz i ty spokojna i twój partner. Jedz zdrowo, przygotowuj się do bycia mamuśką i walcz o dyplom
![]() Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2010-03-15 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Własnie... zeby test cos pokazal najwczesniej moge go zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki czyli w niedziele lub poniedzialek za tydzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.