|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sprzedaż biżuterii w galeriach
Witajcie
Niektórzy z Was sprzedają swoje prace przez galerie internetowe np. modna.pl czy trendymania.pl i wiele innych. Galerie te za pośrednictwo sprzedaży pobierają prowizję (jakiś % od ceny sprzedaży). Mam takie pytanie: czy żeby sprzedać produkt za takim pośrednictwem muszę mieć założoną działalność gospodarczą (kasa, rachunki, faktury, podatki)?? Czy można zacząć bez tego? Jak to wszytko funkcjonuje? Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Jak Wy to robicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzedaż biżuterii w galeriach
Zadaj pytanie dziewczynom tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=galerie ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
o nawet nie wiedzialam ze jest taki wątek, zaraz zabieram się za czytanie
![]() z tego co ja się orientuję (bo zgłaszałam się do modnej) nie trzeba mieć działalności ale trzeba robić porządnie i z pasją to co się robi, odnosi się to i do przedmiotów i do ich zdjęć. pisałam do nich że chciałabym z nimi podjąć współpracę, dostałam odpowiedź mniej więcej "że z chęcią ale muszę zrobić lepsze zdjęcia", poza tym oni pobierają opłatę od każdej wystawionej rzeczy ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No to świetnie że nie trzeba mieć działalności. Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi co do innych wątków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Modna, jak większość galerii, nie pobiera opłat za wystawienie każdego przedmiotu, ale prowizję od rzeczy sprzedanych. A wymogu posiadania dg nie narzuca galeria, ale wynika to z przepisów naszego prawa. Przy sprzedaży biżuterii, nawet posrebrzanej, trzeba prowadzić działalność gospodarczą, to tego jest się vat'owcem i trzeba mieć kasę kasę fiskalną. to tak w wielkim skrócie, więcej znajdziesz na forum biżuteryjnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.