![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zerwać z chłopakiem?
Mam problem- nie wiem jak zerwać z chlopakiem. Jesteśmy ze sobą już prawie 3 lata. To jest naprawdę świetny facet tyle że nie dla mnie. Ciągle bardzo go lubię ale to jednak nie to. I tutaj pojawia się mój problem- wiem, że on mnie kocha i będzie po tym zerwaniu cierpiał. To nie jego wina, że juz z nim nie chce być i nic złego mi nie zrobił. Nie wiem jak mu powiedzieć, że to koniec. W takiej sytuacji nie da się chyba w miarę bezboleśnie rozstać ze sobą. Nie chce żeby przeze mnie cierpiał. Ale przeciez nie mogę być z nim do końca życia tylko dlatego że nie chcę go zranic więc nie potrafię powiedziec, że juz go nie kocham...
Byłyście kiedyś w takiej sytuacji? W jaki sposób zerwałyście? Poradźcie coś proszę bo zupełnie nie wiem jak to zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Jak zerwać z chłopakiem?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz racje- nie możesz się z nim dalej spotykać byleby go nie skrzywdzić, bo będziesz cierpieć najpierw ty, a potem także on, że go okłamywałaś. Spotkaj się z nim, ale wtedy kiedy ty i on będziecie mieć odpowiedni klimat- miejsce, gdzie będziecie mogli spokojnie porozmawiać, że nikt wam nie będzie przerywał. Powiedz mu całą prawdę- będzie cierpiał, to na pewno, ale zawsze lepsza gorzka prawda niż słodkie kłamstwo. Czasem jest tak, że budzimy się po kilku latach związku i uswiadamiamy sobie, że to nie to. Jednak inaczej tego ne załatwisz jak poprzez rozmowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
powiedz wprost ze nie jestes stworzona poki co do stalego zwiazku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po prostu powiedz prawde ooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Takie decyzje są bardzo ciężkie... i nie ma złotego środka... będzie smutno, będzie bolało
![]() Ale dobrze robisz... nie da się na siłę... Pamiętaj tylko by podkreślić, że jest fajnym facetem... i nic nie zrobił... żeby nie stracił wiary w siebie. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spotkaj się z nim i powiedz mu to, co nam napisałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie autorko to jak nowy ma na imie?: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- i bez tego jestem hehehehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej bym tego nie napisał! ![]() Tylko kto ma na tyle klasy? Też już nie żyje na tym świecie od roku i w 90% już ktoś nowy na nią czeka, życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Autorko... nie płakusiaj i nie słuchaj Go ![]() ![]()
Fresh Princess of Wizaz ... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa ![]() 04.07.2015 PM 2015 ![]() Edytowane przez Lianca Czas edycji: 2011-06-17 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak dla mnie 3 lata to sporo na tyle sporo ze juz dziwne jest mowienie "to jest nie to" "nie wiem co czuje" dla mnie to jest przejaw albo braku stalosci w uczuciach albo byciu z kims aby nie byc samotnym bo jak to inaczej nazwac? wypalenie? tez jakos tego nie uznaje bo jak ludzie sa razem to powinno byc raczej na odwrot nie sadzicie? przyklad naszych dziadkow i rodzicow...wypalalo sie cos? no wlasnie NIE... i jak dla mnie slowo wypalone, spalone etc. jest synonimem slowa "wypad" "znudziles mi sie" "nie chce Cie" "moze jest inny" tak wymowka po prostu.. co innego jakby to trwalo pare mc - do roku to ok..ale 3 lata? no sorry |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Chłopaki... bez względu na to jaki jest powód, czy im się coś sfajczyło wypaliło czy trafił się inny to tematu nie zmienia...
Powinna odejść bo związek nie ma sensu.... I zrobić to tak by chłopak nie doznał stałego uszczerbku na zdrowiu...
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 4,5 roku rostalam sie z kims kto mial byc moim mezem. CALE SZCZESCIE ze nim nie jest. bo nic mnie z nim dobrego nie czekalo. a teraz mam kolejny zwiazek i o zgrozo! po dwoch latach nadal nasze tory kolejowe biegna kolo siebie... wg Twojej teorii bylabym juz pare lat po slubie, na dodatek kompletnie nieszczesliwa. ps. i powodem rozstania nie byl inny facet, a koncert Slipknota, na ktorym zdalam sobei sprawe, ze do tej pory moje zycie bylo mocno nijakie. Autorko. Po prostu. to trudne. ale bardz z nim szczera. I powiedz, ze to nie jego wina. Po prostu cos nie pasuje, tak jak powinno. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-06-17 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
normalnyfacet jak zwykle leczy kompleksy na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
nic nie lecze. moje prywatne sprawy nie sa takie jak w rozstaniowym czy zalacych sie na facetow kobiety. i nigdy raczej nie bylbym bohaterem opowiadan na wizazu
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, te 4,5 to i tak okres kiedy bymismy razem. A kiedy sie zaczyna psuc, to juz inaczej sie kalkuluje. ja sadze, ze ta stalosc uczuc o ktorej pisales, jednak nie jest zero jedynkowa. czesto sie przeciez zdarza tak, ze Twoja partnerka poprzez swoje zachowanie, po prostu Cie do siebie zniecheca. czasem neiswiadomie, ale sadze, ze to wlasnie jest niedopasowanie : ) i nie zawsze jest widoczne od razu. i tak. nie podchodze do mojego zwiazku jak do ultimatywnego. wszystko sie moze zdarzyc, ja tez idealna nie jestem. tez moze mnie kopnac w zadek... ale jednak teraz odrobina wysilku jaki wkladamy (razem) by zwiazek wygladal sielankowo daje BARDZO dobre rezultaty. a to chyba o to w zyciu (zwiazkach) chodzi, nie? Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-06-17 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Musisz z nim na spokojnie porozmawiać.
I szczerze... Wytłumaczyć, że nie jesteś pewna swoich uczuć, że sie pomyliłaś, że to nie on jest tym jedynym... Powiedz, że dziękujesz mu za wspaniale spędzone chwile i nigdy o nim nie zapomnisz, że doceniasz to co dla Ciebie robił... Jeżeli byliście ze sobą tak długo, to nie obejdzie się bez załamanego serca... ... ale może jak go stracisz to poczujesz, że się myliłaś?
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przykład babć i dziadków tez mało trafiony. Moja babcia np. w młodości zerwała ze swoim narzeczonym po 6 latach i to na kilkanaście dni przed ślubem, chociaż mówiła, że myślała o tym od dłuższego czasu ![]() No oczywiście, że "wypaliło się" może być jakimś tam synonimem "znudziło się". Przecież właśnie o to chodzi, że związek przestaje fascynować, interesować, staje się obojętny . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Autorko, masz rację, nie możesz z nim być tylko dlatego, że nie wiesz jak się rozstać. Nie będzie bezboleśnie, niestety, ale nie ma szans, skoro on kocha Ciebie. Powinnaś być szczera i stanowcza, żeby nie dawać zbędnych nadziei i nie prowokować łudzenia się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
A on nic nie wyczuwa, że już nic do niego nie czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest normalne, zeszły motyle w brzuchu, pojawiła się naga prawda o związku - i okazało się, że to nie jest to. Ja też jestem w już prawie 3-letnim związku i też nie jest tak jak na poczatku. Po prostu żar z czasem opada i okazuje się, że trzeba dbać o związek w inny sposób. A jak nie ma chęci - to znaczy, że się "wypaliło". I wtedy lepiej ten związek zakończyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.