|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Brat i jego ćwiczenia. Potrzebna pomoc ;)
Mój brat ma 15 lat, do tej pory był bardzo wysokim (niecały 190cm) i chudziutkim nastolatkiem. Ostatnio zaczął przybierać na wadze i powoli zaczyna wyglądać jak młody facet
![]() Jest okres wakacyjny, sporo jeździ na rowerze i właściwie do tego ogranicza się jego ruch. A i podczas szkoły same/sami wiecie jak wyglądają zajęcia z wfu. Oczywiście część wolnego czasu spędza przed komputerem czy grając na konsoli, jego największą wadą jest garbienie się (chyba po siostrze )Bardzo psuje to jego sylwetkę. Wyraził swoją chęć i mobilizację do ćwiczeń i tu bardzo prosiłabym Was o wsparcie. W małym miasteczku nie ma co liczyć na siłownię czy basen. Czy ktoś mógłby polecić jakieś zestawy ćwiczeń dla niego do wykonania w domowych warunkach? Szczególnie na wzmocnienie mięśni pleców. Baaardzo mile widziane filmiki z całymi seriami ćwiczeń. PS posiada jakieś hantelki
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brat i jego ćwiczenia. Potrzebna pomoc ;)
Ja myślę, że może sobie robić trening siłowy w domu/garażu itp, jak to robi wielu młodych chłopaków w jego wieku. Całkiem sporo o tym można poczytać na typowych forach kulturystycznych. Dobrze by było gdyby brat sam się gdzieś zarejestrował, napisał co,gdzie i jak ma dostępne i ktoś mu pomoże
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja korzystam z tej strony
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ przy czym omijam ćwiczenia których nie mogę zrobić w domu z hantlami, albo szukam zamiennika. Jednak dobrze by było jakby ktoś go nauczył wykonywac poprawnie te ćwiczenia i miał na niego oko jak ćwiczy do puki się nie nauczy, bo przez złe wykonywanie ćwiczeń można sobie bardziej zaszkodzić. |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A może podrzuć mu to forum:
SFD Junior Tam akurat wiekowo się łapie. Poza tym znajdzie tam na pewno lepsze porady niż tutaj zarówno w kwestiach treningowych, jak i zapewne odżywiania
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Proste - podciąganie się (wystarczy prosty drążek między wysoki drzwiami
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Niech chłopak ćwiczy, jest w dobrym wieku, żeby coś już zaczynać z siłowymi treningami. Ale jedna ważna rzecz:
Nawyk garbienia się nie jest rezultatem posiadania słabych mięśni pleców. I ich wzmocnienie nie zniweluje problemu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

)