|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
6th_Sense:Biżu na wiżu
Witam.
Oglądając piękne prace na wizażu, szczególnie dotyczące wire-wrapów, co tu dużo mówić, zapragnęłam spróbować. Nieśmiało i niepewnie będę tu rzucać swoje robótki i poddawać je Waszym opiniom. Piszcie co chcecie, pomagajcie w wycenie i takie tam inne historie ![]() I muszę od razu prosić o wybaczenie, że tak skromnie zaczynam, ale obiecuję, że będę się starała wytworzyć więcej biżuterii wartej pokazania ![]() Pierwszymi kiedyś gdzieś się pochwaliłam, ale nie ma co tego odświeżać. A tu pokazuję Wam drugą moją pracę - nazwy nie ma, bo nie mam zwyczaju nadawać.. Zastanawiam się czy dorobić tylko krawatkę, czy zrealizować - jeśli resztki materiału na to pozwolą - inny projekt, a mianowicie kolię. Taką na sztywnym drucie dookoła szyi.. Jeszcze nie wiem co zrobię. Wszystko jest ze srebra 930, owijka 999, 2 Swarki. Nie oksyduję, bo po pierwsze nie mam oksydy, a po drugie nie przepadam za taką ciemną biżuterią.. Muszę to jeszcze czymś wypolerować, dopracować ewentualne niedociągnięcia. Robiłam to pół dnia, bo zaczynałam od robienia kulek na drucie, co także było dla mnie nowością. Ale się rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 6th_Sense:Biżu na wiżu
Uważam, że całkiem ładna jest ta praca
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A dziękuję. Z tłem jeszcze pokombinuję. Nie chciałam nic kolorowego, chciałam żeby to było takie bardzo delikatne i eleganckie. Poza tym miałam dużo Swarków AB, więc chciałam je wykorzystać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
witay
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czekam na kolejne prace ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A faktycznie zdjęcie trochę duże. Dociskam, ale wiadomo że po czasie to już paluszki bolą..a drut do najprostszych niestety nie należał :/
Pierwotny plan zawierał zawieszenie Swarków w pozycji pionowej, niestety w trakcie realizacji nie wszystko poszło po mojej myśli i musiała nastąpić zmiana. Dziękuję za komentarz. I tak jestem z niego dumna, bo na żywo wygląda ekstra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A tu już takie zwyklaki zrobione w rozpaczy, że mało drutu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.