![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
rozwijamy sie, polepszamy koncentracje it. :)
ostatnio cos zauwazylam ze gorzej mi sie mysli :P coraz gorsza mam pamiec, zero skupienia, zeby cos zrozumiec musze przeczytac 5x...masakra...nigdy tak nie mialam... Stwierdzilam ze musze cos z tym zrobic bo w koncu sesja sie zbliza :P proponuje abysmy w tym watku pisaly co robimy dobrego dla naszego mozgu
![]() ![]() Czekam na wasze proozycje, bo moj mozg potrzebuje pomocy :P
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozwijamy sie, polepszamy koncentracje it. :)
Więcej snu, przebywania na powietrzu i ogólnie dotleniania mózgu (może jakiś aerobik czy cuś?
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
lecytynka
![]()
setki serc, jedno bicie ASSECO RESOVIA miłość na całe życie Nie ma ideałów, ale są anioły, które spotyka się tylko raz w życiu. Bo masz w oczach niebo, moje osobiste niebo. To spojrzenie, które daje wiarę w lepsze jutro ban na zakupy kosmetyczne
40 dni czas start - koniec 25.08.2013 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
mam ten sam problem.. i niestety google średnio mi pomogło
![]() co radziło google? -sen -witaminy (magnez) -45 minut nauki 15 minut odpoczynku -muzyka klasyczna ![]() i dalej nie wiem dlaczego mam taki intelektualny zastój ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja wspomagam sie tranem, magnezem, plusszem active
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Perfumoholik z wyboru
|
taaa ze mna sie takie zastoje dzieja od ho ho ho czasu - LENISTWO, brak motywacji, inne czynniki rozpraszajace.
sprzydaloby mi sie wiecej magnezu i żelaza! poza tym przeszlam przez : lecytyne, plusze, milorzeby japonskie, zielone herbaty i inne i chyba tylko sila autosugestii na mnie podziałała
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
fajny watek
![]() ostatnio tez wszystko mnie rozprasz najmniejszy szmer wyrywa mnie od ksiazki, zazywam magnez ale tez pije duzo kawy wiec nie wiem czy to sie tak jakby nie zeroje... tez szukam sposobu na podniesienie swojej aktywnosci umyslowej ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
też próbowałam przerobić lecytynę i inne wspomagacze, ale jedyne co mi sie udało z nich zapamiętać to cenę
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co ja autentycznie mam wrazenie ze mi pomogl najbardziej tran, ale to i tak jeszcze nie jest to...tez mam jakis, jak wy to nazywacie, "zastój" i przydałby sie jakis trening mozgownicy
o tutaj wam na temat tranu wkleje co znalazlam w necie ![]() Warto zwrócić uwagę na to, iż tran jest szczególnie wskazany w czasie wytężonej pracy umysłowej, fizycznej i ma doskonały wpływ na polepszenie koncentracji. Bardzo ciekawe badania zostały przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii a także w Polsce, gdzie na grupie dzieci ze szkół podstawowych, którym podawano codziennie dawkę tranu badano jego wpływ na poprawę koncentracji i uwagi. Badanie zakończyło się powodzeniem a zadowalające wyniki, udowodniły ogromny wpływ nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w tranach rybich na rozwój, uwagi, zmniejszeniu nadpobudliwości psychoruchowej u niektórych badanych.koncentrację i skupienie uwagi u dzieci. Efekty były widoczne a w podsumowaniu badania autorzy pisali miedzy innymi o poprawie logicznego myślenia, zapamiętywania, koncentracji Edytowane przez sigila86 Czas edycji: 2010-04-25 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I również wspomagałam się wszystkim czym się da i najlepiej działa na mnie magnez ( bo mam chroniczne jego braki w organiźmie) i zielona herbata bo pobudza lepiej niż kawa ( kawa mnie usypia). Próbowałam też sesji , lecytyny i czułam się jeszcze gorzej po nich. A niestety efekty mojej marnej pamięci i braków skupienia odczułam w sesji zimowej ![]() ![]() Rok temu nauka szła mi o wiele lepiej, tak samo było też jeszcze w liceum jak uczyłam się do matury, a w tym roku jakaś intelektualna zapaść. Spróbuję zachwalonego przez was tranu raz dziennie i co drugi dzień magnez reszte wspomagaczy odstawiam. Do tego mnóstwo spacerów ( tym bardziej, że pogoda coraz ładniejsza i ciężko wysiedzieć w domu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Cisza,wczytanie się w tekst.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
tak masz racje, tylko ze np jakis czas temu nie potrzebowalam kompletnej ciszy ilatwiej bylo sie wczytac w tekst a teraz nie - czyli coss jednak jest nietak:P
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ciężko o ciszę, bo w domu zazwyczaj ktoś jest, za oknem toczy się życie, w czytelni ktoś wchodzi i wychodzi.. tylko stopery do uszu? tych się z kolei boję, bo widzę wtedy siebie ginącą w pożarze
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Perfumoholik z wyboru
|
ja lykam omega 3-6-9 czy ilestam xD generalnie tran i nic mi to nie daje.
A moze jakies hipnozy w sensie cos co wplynie na koncentracje, z chomika sciagalam swego czasu sporo takich rzeczy (zaznaczam ze jetem podatna na takie cos i faktycznie robilam to co mi kazano i wczuwalam sie w nagranie) i dzialalo
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
wow jak was tu duzo sie zrobilo
![]() ![]() Ja znalazlam w necie cos takiego, moze kilka tych rad jakos nam pomoze? ![]() ![]() 120 SPOSOBOW NA UMYSLOWEGO KOPA ![]() http://www.ift.uni.wroc.pl/~rdurka/b...yslowego-kopa/ Co do tranu, to ja tez duzoi sie nasluchalam ze to bardzo dobre i w ogole...ale nie moge sie jakos przelamac zeby to lykac...boje sie ze poczuje ten obrzydliwy smak ![]() A w ogole keidys to ja sie strasznie szybko uczylam...nie mialam problemow z niczym...i wkrecilo mi sie ze to przez to ze przestalam jesc ryby ![]()
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też przerabaiam jakąś "zapaść" umysłową, bo rok temu, gdy uczyłam się do matury, wystarczyło mi przeczytanie wszystkiego dwa razy i praktycznie znałam czytany tekst na pamięć, sesja zimowa poszła mi dobrze, ale była okupiona całymi tygodniami ślęczenia nad skryptami, bo nic mi do głowy nie wchodziło, teraz wielkimi krokami zbliża się letnia, mam 7 egzaminów i załamuję ręce, bo zaczęlam powtarzać wszystko wcześniej żeby zdążyć, a dzisiaj okazało się że nie pamiętam tego co czytałam parę dni temu. Mam tak już od prawie roku i tragedia. Przerabiałam wszystko, nawet tran ![]() ![]() Z podanej strony spodobał mi się zwłaszcza punkt "101. Naucz się czytać Brillem. " Taaaaa ![]() Nie wiem już jak sobie pomóc ![]() Edytowane przez kaktus236 Czas edycji: 2010-04-25 o 13:23 Powód: lit |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
kaktus236 witamy
![]() no mam nadzieje ze w tych tabletkach nie poczuje tego az ale jak sie powacha to opakowanie to smierdzi...;p Co do mnie to ja mam w czerwcu 10 egzaminow ![]() ![]() Ja proponuje najpierw zwalczyc lenistwo...bo zauwazylam ze czasem mam taka sytuacje ktora musze przemyslec, albo zadaje sobie jakies pytanie...i stwierdzam..ze nie chce mi sie nawet nad tym pomyslec troche.,..a to juz jest chyba lenistwo...albo jak juz zaczne myslec nad czyms bardziej ambitnym to po niecalej minucie juz zajmuje sie czyms zupelnie innym... ![]() Wiec moze zeby pomoc sobie rowniez do sesji...to postanowie sobie 2h nauki kazdego dnia (poza ta nauka na biezaco), zeby sie troche zmusic do wysilku...do tego odpowiednia ilosc witamin oraz snu w normalnych godzinach!
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba więc chyba pracować nad podejściem do nauki, stosować jakieś autosugestie, typu: uda mi się, coś w teń deseń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zapewniam, że takiepozytywne myślenie pomaga, ja osttanimi czasy uczyłam się na koła ale jakoś tak że ślęczałam nad książką parę dni i po kilku dniach dochoziło do mnei ze to juz jutro, przed rozdaniem pytan wmawialam sobie ze przeciez się uczyłam i musi coś tam mi się trafić...i zaliczyłam ![]() napewno jeszcze świeże powietrz najlepiej bieganie przed nauką albo w przerwie i rozkładanie materiału na mniejsze częśći które musimy ogarnąć w jakmś czasie wtedy skupiamy się głównie na tym jednym tylko to narazie tyle...a kawa napewno pomaga trochę ale krótkotrwale, no i wypłukuje magnez...
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Jutro lecę do apteki po magnez, bo brałam regularnie, ostatnio zaniedbałam, kto wie, może to znak, że trzeba znowu się z nim mordować?
![]() Mamuśka kupiła mi też żeń- szeń, biorę od 2 dni, ale na ulotce jest napisane, że trzeba łykać co najmniej dwa miesiące ![]() a lecytynkę pijałam swego czasu, działała nawet dobrze, ale po jakimś czasie spowodowała u mnie bezsenność ![]() ![]() spacerek odbyty, tabletki wzięte, plusz się rozpuszcza, zabieram się za naukę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Perfumoholik z wyboru
|
A mnie sie taaak nie chce...
ale powiem wam, że ! Jak przygototwuje sobie kilo tabletek i ziola do picia (tzn jakis magnez omega zen szen cokolwiek im wiecej tym lepiej ale bez przesady ![]() to moja sila autosugestii sie jeszcze bardziej nakreca ; cos na zasadzie - jak to zjesz, polkniesz, wypijesz to ci doda plus extra punkty sily do nauki ![]() ja mam leniwa z a a w a n s o w a n e g o. Trzeba by mnie bylo na jakis oboz przetrwania wyslac, wstawanie o 6 rano, godzina dwie cwiczen, obowiazkowo nauka. ZERO KOMPUTERA I WIZAZU ![]() Ktoras z was napisala wyzej ze przylapala sie na tym, ze nie chce jej sie nawet rozmyslac nad jakas sprawa wazniejsza. Jezu mam dokladnie to samo! Mowie sobie w myslach - nie, nie... jutro nad tym pomysle. W ogole zauwazylam ze jestem fanka spania, czy bylaby to godzina ranna czy wieczorna czy w poludnie na mysl o lozku i mysleniu o dobrych rzeczach takich mega przyjemnych przed snem sprawia ze wszystko wokol staje sie malowazne i musze sie polozyc ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.