|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co mnie teraz czeka?:(
Naturalne mam włosy w kolorze hmmm.. taki mysi brąz.
Pierwszy raz zafarbowałam włosy w wakacje - był to rudy. Jesienią ufarbowałam na brąz a zimą na czerń (miał wyjść brąz ale wyszła czerń). Teraz coś mi odbiło i zachciało mi się znowu rudego. Wyszło takie wielkie jedno nie wiadomo co - odrosty rude z tendencją do czerwieni, reszta brąz z ciemnymi (prawie czarnymi) pasmami. Dziś byłam u fryzjera, żeby ratować tą moją klęskę na głowie. Miałam wielki dylemat - albo dekoloryzacja albo ufarbować całość na ciemny brąz, praktycznie czerń. ![]() Wybrałam farbowanie, nie chciałam ich katować dekoloryzatorem ![]() Moje włosy co prawda wygladaja lepiej, jednak nie podobają mi się te czerwono-rozowe(?!) przebłyski w słońcu. Dodatkowo czarnawe włosy przy mojej karnacji niezbyt ładnie się prezentują ![]() Narazie zostawiam włoski w spokoju. Do wakacji. Ale co dalej? Czy pozbędę się tych czerwono-nie wiadomo co przebłysków (ponoć farba czerwona szybko złazi z włosów??) i czy ta ala' czerń się spierze do brązu czy do takiego szarego-również-nie wiadomo co? Chcę moje naturalki ![]() Załączam zdjęcia, żeby pokazać odcień. Jeszcze jedno pytanie. Czym mam zmyć farbę ze skóry, bo fryzjerka zrobiła wszystko tak byle by było? ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co mnie teraz czeka?:(
Chyba Ci tym nie pomogę, ale mnie tam się podobają Twoje włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ta poświata będzie coraz bardziej widoczna, bo ciemna farba stopniowo będzie się... yyy... wypłukiwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- EJ! Bo ja sobie tak teraz myśle, na chłopski rozum. Bo myje włosy zawsze szamponem przeciwłupieżowym. Szorowałam je dosłownie przed chwilą, żeby trochę chociaż wypłukać tą czerń. I moje obserwacje? Woda nie była czarna/ciemna, ale różowa. Więc może jest szansa, że Twoja teoria, Anethko, się nie sprawdzi? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hm, może rzeczywiście się nie sprawdzi (i oby tak było). Niestety moje doświadczenia z ciemnymi farbami kładzionymi na rudy zawsze kończą się tak samo - początkowo kolor jest bardzo ciemny, a potem brąz płowieje i pojawia się kasztanowo-ruda poświata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A tak w ogóle to jak ja mam wrocic do tych nieszczesnych naturalkow, jesli mam na glowie i czerwony i czarny? Ale oczywiscie nie juz tylko za dwa-trzy miesiace wiec zdazy sie farba znacznie wyplukac ale pewnie i tak zostanie tylko dekoloryzacja, prawda?
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
pasuje ci ten kolor!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
być może... nie wiem, ja tam się lepiej czułam w brązie
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja Ci szczerze powiem, że ślicznie wyglądasz w tym kolorze-i on wcale nie jst czarny
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja bym tak zostawiła,bo bardzo ładnie wyglądasz w tym kolorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.