|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() z rana -promienna cera, wieczorem - masa kurzych łapek:(
Mam 22 lata, cerę suchą i naczynkową. Moją główną bolączką jest skóra pod oczami. Z rana, po wstaniu z łóżka wygląda normalnie, tzn dobrze, widać delikatny zarys zmarszczek mimicznych, ale wszystko jest w normie. Niestety wraz z upływem godzin jest coraz gorzej
![]() ![]() Co mogę zrobić, żeby moja skóra wyglądała tak samo z rana jak i wieczorem? Bo spojrzenie w lustro wieczorem mnie dobija ;/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: z rana -promienna cera, wieczorem - masa kurzych łapek:(
up up
nikt nie ma pomysłu czym się suplementować, czego jeszcze używać pod oczy? bardzo proszę o opinie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam to samo. A jakich używasz kosmetyków na twarz w ciągu dnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o kolorówkę to burżuja 10hour sleep effect
![]() nie wiem gdzie lezy haczyk, co mam robic a czego nie... bo jakoś nie chcę się godzić ze zmarszczkami w tym wieku;P najbardziej wkurza mnie kiedy wychodzę ze znajomymi wieczorem i wyglądam tak jak wyglądam;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Może zwykła oliwka pod oczy? Skoro maść z A nie pomaga....
Edytowane przez mlle Czas edycji: 2010-03-13 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To kosmetyki mi też tak wysuszają skórę. Oliwka dużo nie pomoże.
o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
czy ja wiem czy to jest kwestia kosmetykow? ten moj podklad jest bogaty w witaminy, leisty, dla cery suchej. i tak nic to nie daje.
nie wiem, moze po prostu zaczac uzywac kremu wygladzajacego zmarszczyki/przeciwzmarszczkowego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A co ma w składzie? Jakieś oleje parafinowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Skład: Water, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, PEG-10 Dimethicone, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Methylparaben, Disteardimonium Hectorite, Disodium Stearoyl Glutamate, Tocopheryl Acetate, Propylparaben, Laminaria Digitata Extract, Fragrance, Alcohol Denat, Glyceryl Linoleate, Panthenol, Aluminium Hydroxide, Glyceryl Linolenate, Tocopherol +/- (CI 77491/CI 77492/CI 77499/Iron Oxides, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77019/Mica)
ja osobiście jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o składy, moja wiedza jest zadna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo silikonów, konserwantów i alkoholu denaturowego to ma więcej niż panthenolu (wit B5), propylene glykol może wysuszać też. Osobiście bym tego na twarz nie położyła ale to moja opinia. Ja miałam krem p zmarszczkowy pod oczy który paradoksalnie tak mi wysuszył skórę wokół oczu, że zrobiło się więcej zmarch. Szlag człowieka może trafić. Odstawiłam go i zmarchy spłyciły się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Koniczynka47, a możesz mi powiedzieć czego sama używasz na buźkę? Czy może nie używasz podkładu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, że używam. Podpasował mi dr hauschki ale ale i tak wydaje mi się że moja twarz (w sensie skóra) najlepiej czuje się bez takich upiększaczy. Niestety nie jest tak doskonała by mogłaby być bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko dokladnie tak jak opisalas (łącznie z wiekiem ![]() mnie pomaga, ale nie zawsze mam ochote sie w to bawic. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ooo, coś nowego
dziękuję bardzo za pomysł ![]() co do Hauschki - a ma on bardzo jasne odcienie? ja wczesniej używałam najjaśniejszego kanebo sensai fluid finish (202), burżuj tez najjasniejszy (71 abricote clair) edit: juz doczytalam ze nie ma ![]() Edytowane przez littleblackdalia Czas edycji: 2010-03-14 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Próbowałam wielu kosmetyków i najbardziej pomógł mi krem z Loreala Revitalift. Wiem, nie jest dla kobitek w moim wieku, ale kilka dni w miesiącu robiłam nim "kurację" (nakładam krem na noc) i problem znika ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa! Zapomniałabym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
mia88, dziękuję Ci bardzo. najpierw spróbuję dorwać tą maseczkę z Bielendy a jeśli to nie pomoże... no cóż, loreal na mnie zarobi ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
to ja jestem stara d..
![]() ![]() patent z nocnym odżywianiem maseczką jest bardzo dobry - najlepiej poświęcić trochę czasu na delikatne wmasowanie (ostatnio był art. o masażerach do oczu -pokazane jak masować), ja ostatnio używam nawilżająco-odżywczej z Miraculum. A mój najlepiej wspominany krem pod oczy to Nutri Ujędrianie AA, który porzuciłam ze względu na kofeinę (choć na samym końcu i w komplecie z Esculin, Centella Asiatica znanymi mi z innych kosmetyków dla naczynkowców, może więc powrócę do tego kremu ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
a ja mam zupełnie odwrotnie. rano wygladam tragicznie, a potem coraz lepiej.
radzę ograniczyć podkład, bo wchodzi w zmarszczki- coraz bardziej z upływem dnia i postarza wizualnie skórę. albo staraj się nie wcierać go w strategiczne miejsca(bruzdy nosowo wargowe, czoło miedzy brwiami it) lub po nałożeniu podkładu przykładaj wilgotną gąbeczkę w miejsca tworzenia się zmarszczek by ściągnąć nadmiar podkładu Edytowane przez rapunzel8 Czas edycji: 2010-03-16 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
mia88, a jak tej maseczki używałaś - bo są to dwie części - serum i maseczka - robiłas tylko maseczkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozostaje dbać o oczka szczególnie, uważać by nie rozciągać skóry, szczególnie przy zmywaniu makijażu, nigdy nie przecierać. Ja używam czasem płatków kolagenowych, i polecam dobry krem nawilzajacy pod oczy np flos lek. I mocno polecam koenzym Q10 do zażywania, a także kosmetyki z tym koenzymem. Są też specjalne kuracje u kosmetyczek. Skóra przy regularnym stosowaniu (+ odpowiednia pielegnacja) ładnie się nawilża, i spłycają się zmarszczki A na słoneczne dni zawsze okularki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Też mam podobne problemy ze swoją cerą. Ostatnio polecono mi preparat o nazwie SkinCeuticals - Hydrating B5 ale trochę się waham przed kupnem. Kosztuje sporo bo około 200 zł., a jest to maleńka buteleczka z zakraplaczem. Może słyszałyście coś na temat tego preparatu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.