Wiedźmy w pracy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 16:59   #1
Temperance30
Raczkowanie

Unhappy

Wiedźmy w pracy

Dziewczyny, czy u was w pracy są wiedźmy tzn. sfrustrowane babsztyle, które obgadują, pomawiają, sieją ploty, zazdroszczą wszystkiego, robią na złość? Co robicie? Jak reagujecie?

U mnie w pracy to jakaś plaga jest... każdy z kim rozmawiam to potwierdza. Pod obstrzałem wiedźm są i kobiety i faceci, każdy może podpaść i być obiektem gorących niusów (niekoniecznie prawdziwych) Niektóre z nich mogą być bardzo szkodliwe...
Ja nawet się nie przyznaję, że wychodzę na mąż w tym roku, żeby tylko temat mojego życia prywatnego nie był poruszany przez te baby.
Temperance30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-30, 17:08   #2
frezja18
Zadomowienie

Dot.: Wiedźmy w pracy

W każdej firmie znajdzie się ktoś taki , a już szczególnie to widać tam gdzie same kobiety pracują niestety .
Najlepiej nie zwracać uwagi i nie dać sieę sprowokowac do dyskusji na żaden temat ,obojętnie swój a jeszcze gorzej innych .
Stary 2010-01-30, 19:04   #3
madana
Zakorzenienie

Tyle będą wiedzieć o twoim zyciu osobistym, ile im powiesz, nie mów nic i tyle.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-30, 19:19   #4
Temperance30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Tyle będą wiedzieć o twoim zyciu osobistym, ile im powiesz, nie mów nic i tyle.
Pewnie, że nic nie mówię - za stara jestem na popełnianie takich błędów

Bardziej chodziło mi o to, jak ludzie radzą sobie z takimi sytuacjami - u mnie część osób się tym przejmuje (tzn. kobiety) a faceci jakby mniej - chociaż zależy czego plota dotyczy.
Myślę, że to częsta ale trudna sytuacja i ciężko jest powiedzieć sobie "nie przejmuj się".
Temperance30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 09:47   #5
frezja18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Temperance30 Pokaż wiadomość

Bardziej chodziło mi o to, jak ludzie radzą sobie z takimi sytuacjami - u mnie część osób się tym przejmuje (tzn. kobiety) a faceci jakby mniej - chociaż zależy czego plota dotyczy.
Wiadomo że każdy się przejmuje , nic miłego jak wiesz że ktoś ciągle zajmuje się Twoimi 4 literami , jeszcze niezbyt miło może komentując . Ja jeżeli spotykają mnie takie sytuacje to newet jeżeli mnie to ruszy staram się po sobie nie pokazać , bo to tylko woda na młyn takich wiedźm i jeszcze bardziej je nakręca .Jeżeli większość się postara nie pokazywać po sobie że ich rusza wiedźmom się znudzi .
Stary 2010-01-31, 12:34   #6
evela28
na drugie mam Irena

ja miałam taką sytuację w domu,tzn bardzo ciekawską i wszystko wiedząca sąsiadkę,wkurzała mnie jak diabli a plotki rosły jak grzyby po deszczu
raz się wkurzyłam i zaczełam sama rozsiewać plotki o sobie ,stek kłamst,np że jutro przywiozą mi sofę ze skóry, białą ona oczy w słup i cały dzień przy oknie oby tylko nie przegapić tego wydarzenia
gdy ktoś pytał się mnie o sofę pukałam się w czoło, udałam Niemca,ale widać jak plotki poszły w ruch,
oczywiście że to nic nie pomogło ale satysfakcję miałam

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 16:41   #7
Monifash34
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy u was w pracy są wiedźmy tzn. sfrustrowane babsztyle, które obgadują, pomawiają, sieją ploty, zazdroszczą wszystkiego, robią na złość? Co robicie? Jak reagujecie?

Przez wiele lat pracowałam z takimi wiedzmami.
Co robiłam:nie wdawałam się z nimi w dyskusje
O sobie też lepiej za dużo nie opowiadać zwłaszcza w pracy,bo wszystko co powiesz może zostać wykorzystane przeciwko Tobie
Stary 2010-02-01, 11:11   #8
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Ahahahahahahahaaaaa.... Wiedzmy

Powiem, ze fajnie ze sa wiedzmy, bo je widac.... duzo bardziej niebezpieczni sa tak zwani "zyczliwi przyjaciele".

Taka osoba moze byc mloda i piekna.... poopowiadac nam kilka swoich wlasnych historii aby wzbudzic tym nasze zaufanie, a potem powyciaga wszelkie informacje z nas po to aby przekazac dalej odpowiednio spreparowane.... i to jest dopiero szczyt szczytow.

Taka osoba moze sie okazac nawet partner czy tez maz... nie ma regul, ostra walka.

Jak sobie radze z wiedzmami... to w sumie sympatyczne osoby, ktorym serial w TV to za malo i chca wiedziec wiecej, ale tak naprawde to chca aby ktos je wysluchal i okazal zainteresowanie..... stad ten ich gossip.

Jak sobie radze z falszywymi "przyjaciolmi".... ehhhh.... nie radze sobie.... ale coraz bardziej nabieram wprawy i gdy tylko wyczuje "lekki i niewinny" falsz to zrywam kontakt, szybko, bolesnie i bez zbednych tlumaczen.... wystarczy, ze ta osoba powie do mnie cos negatywnego na ktoregos ze wspolnych przyjaciol... wystarczy, bo wiem, ze to samo powie o mnie do innych.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 12:55   #9
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:

U mnie w pracy to jakaś plaga jest... każdy z kim rozmawiam to potwierdza. Pod obstrzałem wiedźm są i kobiety i faceci, każdy może podpaść i być obiektem gorących niusów (niekoniecznie prawdziwych) Niektóre z nich mogą być bardzo szkodliwe...
Ja nawet się nie przyznaję, że wychodzę na mąż w tym roku, żeby tylko temat mojego życia prywatnego nie był poruszany przez te baby.

W firmie, w której pracuje jest pewna , która pochwaliła się, że spała z szefem, który jest moim bliskim kumplem. Miał odbyć sie jego ślub w czerwcu, ale przez jej gadanie niestety prawdopodobnie nie dojdzie do skutku. Wcześniej miał na kącie zdradę i z niedoszłą żoną poradzili sobie z tym faktem. Ona mu wybaczyła i dała szansę, niestety na zaufanie miał sobie pracować, a że w firmie aż huczy od niusów,to dość świeża rana w serduszku jego przyszłej....no nie poradziła sobie z tym. Oczywiście zdrady żadnej nie było- laska wymyśliła sobie wszystko. Nie usprawiedliwiam kumpla- nie rozmumiem, ale akceptuję, jednak jak tu zrozumieć tę laskę?
Cel I- 55 kg
Cel II- 53 kg

... by w codzienności widzieć niezwykłość,
mieć cel i podążać ku spełnieniu marzeń,
z przeciwnościami losu radzić sobie jak Jack Sparrow ;]
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 13:54   #10
zamiana
BAN stały

nie wdawaj sie z nimi w plotkarskie, obgadujące dyskusje. Miło się uśmiechnij do nich i powiedz, żty nic nie wiesz i nic nie słyszałaś. Dadzą Ci spokój , bo zobaczą, że z toba nie pogadają.
zamiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 11:27   #11
eli_
Raczkowanie

oczywiście- i nic się przed nimi nie ukryje- nawet cichy ślub w innej miejscowości. U mnie te osoby miały fory u starych pracowników- nie można było z nimi nawet dyskutować.A najgorsze że są wścibskie.
Proste pytanie- czy pani ma narzeczonego? i co odpowiedzieć takiej "cioci" z pracy.??
eli_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 14:36   #12
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eli_ Pokaż wiadomość
oczywiście- i nic się przed nimi nie ukryje- nawet cichy ślub w innej miejscowości. U mnie te osoby miały fory u starych pracowników- nie można było z nimi nawet dyskutować.A najgorsze że są wścibskie.
Proste pytanie- czy pani ma narzeczonego? i co odpowiedzieć takiej "cioci" z pracy.??

Nie, jestem lesbijka hihihihi juz widze jakie by miny strzelily
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 18:37   #13
Brookit
Rozeznanie

Miałam takie "życzliwe" w pracy. Zwłaszcza jedną ale ze sporym wianuszkiem "psiapsiółek". Z racji sporej różnicy wieku początkowo miałam do niej sporo szacunku. Była na początku baaardzo miła. Ale do czasu.. Aż zaczełam się dogadywać z reszta dziewczyn z pokoju. Aż uświadomiłam ją, że nie musi szpanować swoimi zagranicznymi wycieczkami bo byłam więcej razy w bardziej różnorodnych krajach. Nieświadomie to zrobiłam bo nie chciałam dopiec ale wiedźma z normalnej rozmowy odnośnie wyjazdów znienawidziła mnie... Bo już szpanować nie mogła. Ileż to dziwnych rzeczy nie usłyszałam o sobie... Ale atmosfera zaczęła robić się coraz gorętsza. Z jej strony, bo ja nadal jeszcze miałam do niej szacunek z powodu wieku. Ale i wiek przestał mieć dla mnie znaczenie bo psychicznie podupadałam i to znacznie. Aż przestałam się całkowicie do niej odzywać. By nie powodować nerwowych sytuacji (cokolwiek zrobiłam to niby było złe - mimo, że miałyśmy niezależne stanowiska a także czepiała się nie tylko pracy). Tak więc ostatnie dwa miesiące mojej pracy w tym urzędzie przebiegały w całkowitej ciszy. Jedyne śłowa jakie padały w pokoju to "dzień dobry" "do widzenia". To było już totalnie nie do zniesienia. Zapomniałam dodać, że na początku pracy byłam nowa i ona miała mi pomagać i odpowiadać na moje pytania. Moja przełożona zaczęła mi zwracać uwagę, że źle robię. A co źle robiłam? To o co pytałam tamtą wiedźmę....

Obecnie pracuję z samymi facetami. Więc jedyną wiedźmą mogę być ja. Ale atmosfera w pracy z facetami jest niepowtarzalna. Uwielbiam tych facetów, mimo że niedomywają sztućcy, kubków i ogólnie mają szczególną wadę wzroku (nie widzą brudu). Ale nawet jak zwrócę uwagę to i tak kończy się śmiechem bo nikt się nie obraża. Kochane te chłopaki, nooo.
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 13:57   #14
Paris Paris
Zadomowienie

GG do Paris Paris

niestety tak to już jest, że zawiść jest wszędzie a najbardziej zazdroszczą nam młodości, bo to przemija i te stare wiedźmy zdają sobie sprawę z upływającego czasu, ze zmarszczek , których nie cofną, z młodości której już nie zaznają itp itd a gdy jeszcze, nie daj boże, powodzi nam sie lepiej niż im... ooooo wtedy to już jest dramat; pozostało nam tylko modlić się o to, że jak już będziemy w ich wieku, żebyśmy były lepsze
I don’t mind
I don’t hold on
to the tail of your kite
I’m not like the girls that you’ve known
But I believe I’m worth coming home to
Kiss away night
This girl only sleeps with Butterflies

Paris Paris
Paris Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 14:27   #15
sine.ira
BAN stały

A mnie tam nigdy nie przeszkadza, jak ktoś się czymś chwali...no niech szpanuje, ubywa mi coś od tego ? Wysłucham, podpytam o to co mnie tam jakoś zainteresowało i tyle. Nie uważam, żeby byl to powód do robienia komukolwiek uwag.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 21:09   #16
linaya
astro-loszka

Podobno wszędzie tam, gdzie pracują same kobiety, są jakieś plotki i nienaski, są sympatie i antypatie...niestety muszę się z tym zgodzić.

U mnie w pracy jest taka jedna cwaniara i lizuska, podlizywaniem się szefostwu i paru mającym coś do powiedzenia osobom "wychodziła" sobie awans. W dodatku strasznie podstępna, z powodu jej intryg omal nie wyleciałam z pracy, musiałam wszystko odkrecać...to było jakiś czas temu, sprawa ucichła, a lizuska nagle zrobiła się dla mnie cholernie miła i słodka, a ja wietrze nowy podstęp.
Stary 2010-02-24, 14:41   #17
nusia74
Przyczajenie

U mnie chyba się mnożą. Najgorsze są ksiegowe, traktują innych ludzi pogardliwie, wszystkim rąbią 4 litery. Są wyjątkowo antypatyczne i trzęsą cała firmą. Nikt w sensie szefów nie zwraca im uwagi bo to rodzinka. Pozostałe gwiazdy też tworzą obozy, obgadują jedna drugą, chodzą nadąsane i zazdrosne o wszystko i wszystkich. Zakompleksione małpy. Ciężko tak sobie powtarzać "nie przejmuj sie" nie zwracaj uwagi itd. to minie. Nie mija ja to mam od dwóch lat i mam już tego serdecznie dość..
nusia74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:57   #18
aganieszkab
Raczkowanie

Moje drogie tak to juz niestety jest, ze tam gdzie duzo bab tam i wiedzmy sie trafia
Wg moich obserwacji wiedzmy knuja i sieja plotki tylko dlatego, ze maja za duzo wolnego czasu, a jezeli takowe sa w pracy to znaczy ze maja za malo roboty!!
Jak ktos ma praca zajete cale 8 godzin to nie ma czasu na snucie intryg!! TAKA JEST PRAWDA
Najlepiej w dyskusje sie nie wdawac (najlepsza wymowka to ze sie nie ma czasu, a w swoim biurze ignorowac, nie sluchac i zajac sie praca), jak ktos juz zaczepi i podzieli sie najnowsza plotka najlepiej sie sprawdza wysmianie "no co tez pani opowiada!!", albo zdementowanie "no kto takie bzdury pani nawygadywal??", lub z szerokim usmiechem na ustach obracac wszystko w zart...
W ten sposob przetrwalam juz ladnych kilka lat wsrod "wiedzm", same wiedzmy wiedza ze mnie w plotki nie wciagna, a i boja sie czarowac mnie jakimis historiami - bo moge sie nie nabrac i je grzecznie wysmiac...

P.S. Slowo "wiedzmy" nie pasuje do osob o ktorych tutaj piszemy poniewaz uslyszalam kiedys, ze kobiety dzieli sie na:
- niewiasty - to te co nic nie wiedza
- czarownice - to te co czaruja ze cos wiedza
- wiedzmy - to te co wszystko wiedza

pozdrawiam i duzo wytrwalosci zycze

Edytowane przez aganieszkab
Czas edycji: 2010-03-03 o 20:58
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 21:22   #19
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

haha ja też mam w pracy taką wiedźmę
ogólnie, to olewam ją sikiem prostym
parę razy się pokłociłyśmy, bo uważa się za kogoś na wyższym stanowisku, co jest niepradą - pracuje na takim samym statusie jak ja
jest wazeliną i szefowi to by w tyłek weszła
nie cierpię jej i nie tylko ja

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości