|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dojrzała( miękka) szyjka w 32tc, czy któraś z Was tak miała?
Witam !
Mam do Was Kochane Wizażnki pytanko. Jestem w 32tc i kiedy ostatnio byłam na wizycie kontrolnej u lekarki dowiedziałam sie ze moja szyjka jest juz dojrzała a dzieciątko bardzoo niziutko. Pani doktor powiedziała tylko żebym sie oszczedzała choc bez przesady, zakaz współżycia do 36tc i w sumie chyba tyle. O leeniu nie było mowy wiec nie wiem co miała na myśli oszczedzać sie. Lekarka powiedziala ze raczej wczesniej urodze niż mam termin. Może miałyscie podobna sytuacje, napiszcie czy to cos grożnego i czy faktycznie wczesniej urodziłyście a jeśli tak to ile wcześniej. Troche sie niepokoje bo jakoś dokładnie nie dopytałam położnej co i jak z ta szyjką
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png Edytowane przez bandziorka007 Czas edycji: 2010-04-18 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dojrzała( miękka) szyjka w 32tc, czy któraś z Was tak miała?
bandziorka nie pomoge ale trzymam kciuki ze maluch wytrzymal do 36tc
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie pomoge ale trzymam kciuki zeby wytrzymal przynajmniej do 35 tygodnia bo ten tydzien bierze sie juz za bezpieczny
![]() Ja urodzilam w 34 tygodniu, powodu nie bylo zadnego, poprostu malemu sie juz spieszylo, byl calkowicie zdrowy, problemow nie bylo z nim zadnych.... Moim zdaniem powinnas duzo lezec i odpoczywac a wytrzymasz jeszcze te pare tygodni, no i oczywiscie zero sexu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
witam
ja byłam w takiej sytuacji, tylko ze u mnie sie zaczelo w 28 tyg i do tego bylo rozwarcie.maialm naet szew szyjkowy założony, lezalam plackiem w szpitalu do konca ciazy i urodzilam w 35 tyg ciazy. moja rada dla ciebie lez, odpoczywaj, zero stresu i bedzie dobrze, kazdy dzien sie liczy w brzuszku u mamusi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ja mam bardzo skróconą szyjkę od około miesiąca. Jestem obecnie w 31 tyg. Nie mogę nic robić, biorę Luteinę. Nie wiem co znaczy dojrzała szyjka ale jeśli się jeszcze nie skraca to w takiej sytuacji w każdej chwili może się skrócić. Moja rada to leżeć, odpoczywać i nie dzwigać. A przede wszystkim to dmuchać na zimne. Ja miałam od czasu do czasu nieregularne bolesne (ale nie mocne) skurcze, bolało mnie przy chodzeniu, niby nic, czytałam na internecie, że to normalne, że tak co druga miała itd. Jednak nie do końca tak jest- jak widać- każda z nas jest inna i ma inny organizm. Żadnego sygnału nie można lekceważyć. Nie ma też co kierować się doświadczeniami koleżanek. Pozdrawiam Magda
Pozdrawiam Magda ![]() ____________________ Edytowane przez mmmmz Czas edycji: 2010-04-20 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
No ja miałam podobnie,a może nawet bardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.