|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ekstramalne farbowanie! Pomocy!!
Mam do Was takie o to pytanie. Mój naturalny kolor włosów to dość ciemny szatyn. Mam je teraz ufarbowane na ciemny brąz (farbuje włosy generalnie od około 3 lat, miałem już wszelkie możliwe brązy, czarny, pasemka, balejaże a nawet srebrną platynę). Problem w tym, że ten ciemny brąz wygląda prawie jak czerń, jedynie połysk ma "brązowawy". Kupiłem farbę Garniera Color Naturals numer 8 czyli jasny blond, który co prawda na pudełku wygląda bardziej jak blond, a nie jasny blond, ale nie o tym już jest ten wątek. Mam również rozjaśniacz vella i poprostu nie wiem co mam zrobić żeby zmienić kolor włosów i żeby nie wyszedł mi ani rudawy brąz, ani słomkowy bądź rudawy blond. Czy powinienem położyć na moje włosy od razu tą farbę, czy może najpierw rozjaśniacz?? A może radzicie mi coś innego?? Proszę pomóżcie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ekstramalne farbowanie! Pomocy!!
najlepiej by było gdybyś wstawił zdjęcia (w dziennym świetle) koloru który masz obecnie i jaki chcesz uzyskać. Będzie zdecydowanie łatwiej coś doradzić
![]() Dodatkowo zależy jak długie masz włosy, im dłuższe tym ciężej będzie coś zrobić. Jeśli na tak prawie czarny kolor nałożysz rozjaśniacz to wyjdzie Ci ostry pomarańcz jak u liska z firefoxa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego odpowiedz na pytania: 1. kiedy farbowałeś włoski ostatni raz 2. jaki kolor miałeś przed farbowaniem najlepiej załaćz zdjęcia, tak jak pisałam wyżej, potem pomyslimy pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy sama mialam ten sam pomysl - bardzo ciemny braz - gozrka czekolada - mimo, ze nei boje sie ryzyka ![]() jesli masz krotkie wlsoy i dopuszczasz mysl, ze w razie czego bedziesz mogl to sciac - ja zaryzykowalabym w domu najpierw rozjasniacz (tzreba go tzrymac dluzej niz mowi opis na pudelku - w moim pzrypoadku zazwyczaj to godzina - a z natury nie mam bardzio ciemnych wlosow) i dopiero po odbarwieniu wlosow - wlasciwiy odcien farby. dobzre ,ze ten kolor ktory masz nie jest bardzo rozjasniajacy - masz szanse wytlumic wszelkie wsiekle zolcie powstale w wyniku uzycia rozjasniacza. odradzam ci kladzenie na to co masz farby, gdyz nei ma szans na podbicie prawie czarnego brazu do poziomu 8 (blond jasny) tylko za pomoca farby. pozdrawiam i zycze powodzenia ![]() Edytowane przez laudik Czas edycji: 2010-03-25 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dlatego odpowiedz na pytania:
1. kiedy farbowałeś włoski ostatni raz 2. jaki kolor miałeś przed farbowaniem bylem wtedy juz 3 tygodnie po farbowaniu, a przed farbowaniem mialem calkowicie bialy platynowy blond zbyt dlugo musialem czekac na Wasze odpowiedzi wiec pobawilem sie w ryzyka fizyka i tak oto wyszedl mi kolor taki: z ciemnego brazu wyszedl mi ciemny czekoladowy braz, a tam gdzie byly odrosty wyszedl mi slomkowo rudy blond. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Radze, kupić dekoloryzator na All "Color peel Prosalon , lub elgon a potem nałożyć farbę jaki kolor chcesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.