![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Chudnijmy razem ;)
Witam wizażanki
![]() Mam 16 lat ważę 58 kg i mam 165 cm wzrostu ![]() Oprócz tego robię dziennie 60 brzuszków(30 rano 30 wieczorem) i jestem na 3 dniu A6W. Chciałabym ważyć około 51-52 kg. Najbardziej mi zależy brzuchu i udach, bo to z nimi mam największe problemy. Może ktoś zna jakieś fajne ćwiczenia ![]() ![]() Wiecie w grupie raźniej więc zapraszam do wspólnego wspierania się w odchudzaniu ![]() ![]() ![]() Dzielimy się swoimi zamiarami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chudnijmy razem ;)
Hej Amanda
![]() Przyłączam się!! Kiedyś udało mi się ładnie schudnąć (do poziomu ok. 60 kg), ale ponieważ jestem mistrzynią efektu jojo, teraz znów ważę ponad 70kg:/ Moim celem jest dotarcie do wagi 60kg i utrzymanie jej bez efektu jojo. Od początku stycznia jestem na diecie (chrupkie pieczywo, warzywa, owoce, chude mięso i zupy no i rzecz jasna- duużo wody - posiłki co 3h, ostatni ok. 3-4h przed snem). Poza tym zażywam witaminę E (zalecenie lekarza, pomaga w przemianie materii). Zamówiłam też sprawdzony preparat: Therm Line II - zażywałam go już kiedyś i bardzo pomagał w osiąganiu efektów, więc polecam ![]() Mam pod nosem siłownię na osiedlu, więc chodzę do niej 3-4 x w tygodniu- mam nadzieje, że wkrótce zobaczę efekty!! Co do ćwiczeń domowych - polecam Ci serię '8 minutes' - zajmują mało czasu a dają naprawdę dobre efekty, jak się ćwiczy regularnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! To i ja się przyłącze
![]() jestem już w innym wątku ale co tam ![]() ważę 63kg /173cm na początek chciałabym schudnąć jakieś 3-4kg, byle ważyć mniej niż 60 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No to jeszcze ja dołącze a raczej MY tzn ja i moja 10 letnia córka Klaudia
Klaudia po dzisiejszej wizycie u lekarza dostała prikaz zrzucenia kilku kilogramów.Będzie z nią ciężko bo to jeszcze dziecko któremu ciężko wytłumaczyć że to dla Jej zdrowia. A mnie czyli mamusi też będzie przyjemnie zrzucić te 8 kg które przybrałam od kwietnia ubiegłego roku(wtedy mieliśmy ślub koscielny z mężem) i wesprzeć córcię Powodzenia dziewczyny ![]() moja waga 75, wzrost 175 lat 31 Klaudia 151 wzrost, waga 55 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! przyłączam się do Was
![]() ![]() moje postanowienia to: -zero fast foodów i slodyczy -duzo wody- -wiecej ruchu -jedzenie 4-5 razy dziennie i przede wszystkim mało kalorycznie macie jakieś ciekawe cwiczenia na uda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej,
gadalam z gosciem w silowni wlasnie o udach i posladkach i mi zalecil cwiczenia na orbitreku z malym obciazeniem. Mowil, ze male obciazenie i duza liczba szybkich powtorzen jest najlepszym przyjacielem chcacego zgubic zbedne kilogramy. Polecam tez 8 minutes - legs (mozna znalezc na youtube) - szybki iefektywny trening. Sama znow sie za niego wzielam i czekam na efekty;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mroziq, ja tez nie wlaze na wage (bo nie mam wagi w domu
![]() Moze jak pojade odwiedzic mame to sie zwaze, choc podobnie jak Ty zalezy mi po prostu na efektach!! powodzenia! PS. Ta kasze jesz sama, czy z jakimis warzywami / sosami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kaszę jem samą,nawet jej nie solę przy gotowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Dobrze, że sie wspieracie i motywujecie.
Pamietajcie,że trzeba odchudzać sie z głową i mieć ogromną siłe woli i motywacje. Nie mozna głodowac,bo po kilku tygodniach przyjdzie wilczy głód. Podstawy to: - 5 małych posiłków co 2,3 godz. - duzo płynów, ok 2l rownież wody mineralnej - rezygnacja z białego pieczywa i słodyczy (badz ograniczenie) - w każdym posiłku warzywo - ostatni posiłek ok 3 h przed snem - ostatni posiłek najlepiej białkowy - owoce owszem, ale z rozsądkiem, maja dużo cukrów - warto zaopatrzyc sie w jakiś suplement diety ktory moze dopomóc itp itd ![]() POWODzENIA ! ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Też się z chęcią dołączę. Chce schudnąć 5kg , i poprawić brzuch (bez fałd) oraz pozbyć się nadmiaru tłuszczu z ramion . Narazie jednak nie wiem jak i co jeść. Może podacie jakieś jadłospisy swoje? Jak wasz plan wygląda ? wstajecie i np brzuszki? a jakieś inne polecane ćwiczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() wagi nie podaję, bo nie lubię jej bardzo ![]() Na dzień dzisiejszy od tygodnia (od 1 stycznia) śmigam na rowerku stacjonarnym i stepperze. Codziennie po 30 min na każdym. Z czasem zwiększę 'dawkę' i dołączę ćwiczenia siłowe. Od 29 grudnia nie jem słodyczy (nic a nic! ![]() No i znacznie mniej jem. Wykluczyłam też pieczywo, ziemniaki a nawet owoce - zastępuję je warzywami. Wcinam 5 posiłków dziennie - z tym, że w małych ilościach ![]() Kurcze, muszę uciekać - jak będę miała czas (czyli zapewne jutro, napiszę dokładniej co i jak u mnie ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hej ;***
Ale Nas duuużo ![]() Muszę spróbować tego treningu 8 minutes czy jakoś tak ![]() Ale to jutro, bo dziś już troszkę późno. Jak narazie to jadę z a6w mam nadzieję, że pomoże ![]() ![]() Mam pytanko co ile się ważycie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ha ! Ja się właśnie ładnie zmotywowałam
![]() ![]() ![]() I takie małe pytanko do was,opowiedzcie coś o waszych ćwiczonkach,bo ja to stane sobie przed lustrem,troche sie porozciągam,brzuszki,rowe rek i nie mam pomysłu co dalej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() 8 minutes to seria ośmiominutowych treningów. Z tego, co pamiętam: 1. legs 2. stretch 3. arms 4. buns 5. abs 6. chest Powiem Wam, że ja wybrałam sobie trzy z nich (legs, buns i stretch) i robiłam każdy przynajmniej raz dziennie - stretch polecam robić rano, fajne rozciąganie dobre na początek dnia ![]() Wystarczy wpisać w youtube "8 minutes" i przeglądarka sama podpowie Wam resztę. Myślę, że nawet robiąc jeden dziennie można coś osiągnąć! Co do owoców - byłam jakiś czas temu u dietetyczki i mi powiedziała, że owoce owszem, ale tylko rano - najlepiej jako pierwszy posiłek. Wiecie, że podobno nasze organizmy są w stanie prawidłowo trawić owoce tylko rano? W życiu bym nie powiedziała, ale to ponoć prawda. Ja się do tego staram stosować. Słyszałam też o ujemnych kaloriach - dowiem się więcej i Wam poźniej opowiem ![]() Miłego dnia ![]() ![]() Fajnie, że nas tak dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
no ciekawe te 8 minutes
![]() ![]() Teraz nareszcie chwila wolnego czasu,więc właśnie gotuję sobie kaszę ![]() Pogoda nie sprzyja mi na spacery więc nadrobię w domu :P ![]() A jak tam u was?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Pół roku temu byłam na diecie, gdzie przez 10 dni jadłam tylko i wyłącznie kaszę gryczaną i piłam tylko wodę niegazowaną. Kaszy nie soliłam, nie dodawałam przypraw, nic (szczerze mówiąc - okropieństwo). A zastosowałam ją dlatego, aby oczyścić organizm - bo kasza oczyszcza głównie z resztek jedzenie, ktore zalega nam w jelitach..a uwierzcie, ze jest tam tego mnóóóóóóóstwo. Po tych 10 dniach - czułam się lekko, zgubiłam jakieś 4 kg - ale były to głównie resztki z jelit i woda.
A dzisiaj.. hmm.. trochę przesadziłam ![]() Rano zjadłam jogurt naturalny z 1/2 ogórka zielonego i 1/2 pomidora + kroma chleba wasa + zielona herbata bez cukru. na drugie śniadanie wypiłam kefir truskawowy .. i wszystko byłoby dobrze, gdybym... nie zjadła dwóch kawałków pizzy o godzienie 14.30 ![]() Koniec - już dzisiaj tylko woda i zielona herbatka!! I jeeeeeeeeejku, jak mi się nie chce jeździć dziś na rowerzeeeeeeee! Stepper jakoś zniose, ale ten rower..
![]() |
#19 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
No, zle sie wyrazilam - masz racje, chodzi o produkty, ktore zawieraja mniej kalorii, niz ymaga ich spalenie, czy jakos tak
![]() ![]() Z tym kiwi tez prawda - akurat moj TZ mnie ostatnio zaopatruje wieczorami w kiwi (meska intuicja ![]() ![]() PS. Foltynka, ale masz wyniki! Imponujace!! Dalas mi teraz kopa mobilizujacego ![]() Edytowane przez Agata1983 Czas edycji: 2010-01-08 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Agata1983
![]() ![]() ale ciagle jestem na dietce i marzy mi sie 50 kg ![]() chodz juz jestem jak to mówia "chudzielcem" heeh ale z nóg by mi mogło troche zejść jeszcze.. ![]() wszyscy powtarzaja, że mi zazdroszczą silnej woli, jak sie chce to wszystko można, a każda chwila to szansa aby wszystko zmnienić ![]() naprawde laseczki, tylko wam potrzeba mobilizacji, a jak zobaczycie efekty to zapragniecie więęęcej ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam moje modeleczki
![]() ![]() ![]() ![]() No to dziewczęta bądźmy wytrwałe ![]() Buziaki ;**** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
-17 stopni masakra
![]() na weekend też zapowiadaja wielkie mrozy ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
w prognozie przed chwilą mówili, że u mnie na śląsku halny przez weekend..
[ja chcę słońce! ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
No fakt zimnica straszna.
A u mnie wielki postęp jestem przed @ i nie zjadłam ani grama słodyczy .Nawet nie myslę o nich. Na ćwiczenia nie mam narazie czasu ,miałam strasznie pracowity tydzień.W pracy do 23 A z tym kiwi to ciekawe.Ja ostatnio zjadłam chyba z 5 naraz wieczorem.Były takie pyszne ![]() Klaudka przerzuciła się całkowicie na grahamek,zero słodyczy i zjada 1 obiad narazie tylko ten w szkole bo są juz opłacone . I czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Czołem Dziewczyny!
U mnie dziś +1.5 stopnia na polu (czyli nie ma na co narzekać zważywszy na ilość leżącego śniegu - nie jest źle!) Kurcze, powoli zaczynam żałować, że nie mam wagi w domu. Jutro pewnie pojadę z TŻ na obiad do jego rodziców - oni mają wagę, więc się zważę i będę wiedziała na czym stoję. Myślę, że mam około 73-75 kg teraz na liczniku, a moim celem jest 60> ![]() Dziś spróbuję się wybrać na siłownię - w soboty fajnie, bo mało ludzi chodzi, więc zawsze można sobie powybrzydzać ze sprzętem ![]() A poza tym to mam teraz mały sajgon, bo się bronię we czwartek i ciągle siedzę nad książkami ![]() ![]() Ślub mam za pasem, fajnie by było 'jakoś' wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ale za to ja żałuję,że ją mam
![]() Wiem,że robię troszkę źle,bo nie dowiem się ile stracę przez ten miesiąc,ale to nic ![]() Przyznam wam się dziewczyny,że troszkę się obijam i nie ćwiczę...Nie mogę się do tego zebrać ![]() ![]() ![]() Życzę dalszego powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Przy ostatniej diecie ważyłam się nałogowo każdego dnia i pamiętam, że mi to nie służył0 - zwłaszcza psychicznie. Dlatego chyba jednak lepiej, jak będę się ważyła u rodziców TŻ raz w tygodniu.
Ciekawe, ile teraz ważę... Jak się dowiem, to napiszę. A teraz zaczynam 8 minutes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ahh mnie też bardzo ciekawi ile ważę
![]() Wcześniej zrobiłam sobie 8 minutes na nogi - rewelacja !! nie męczę się,a czuję,że mięśnie nóżek pracują ![]() Próbowałam jeszcze 8 na abs,ale niestety mój brzusio takiego skoku na głęboką wodę nie wytrzymał (jestem raczej leniem i ćwiczenie u mnie to rzadkość) więc pozostanę przy klasycznych brzuszkach wieczorem ![]() Dodam do tego rowerek i ogólne ćwiczenia rozciągające i jakoś to będzie. Co do jedzonka,to rano wsunęłam woreczek kaszy (żadna nowość bo tylko to jem ![]() i 0.5 litra wody juz za mną :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.