|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o opinie
hej Dziewczyny. Mam do Was ogromną prośbę: napiszcie swoje opinie o poniższym rozwiązaniu jakie chciałabym zastosować:
Planuję otworzyć elitarne stacjonarne biuro matrymonialne dla ludzi bogatych, wykształconych, "ze sfery biznesu". Od dłuższego czasu zastanawiam się jak miałoby ono funkcjonować. Stwierdziłam, że w dobie Internetu należałoby z niego korzystać. Z drugiej strony chcę, aby główną cechą tego biura była dyskrecja i komfort psychiczny klientów z tej dyskrecji wynikający ![]() Oto co wymyśliłam: każdemu członkowi biura zostałoby stworzone portfolio - dość obszerne z licznymi zdjęciami oraz różnymi informacjami na jego temat (cel takiego portfolio to zdobycie maksymalnie najwięcej informacji o potencjalnym partnerze przed decyzją o spotkaniu z nim). Myślę, że portfolio to miałoby z kilka może kilkanaście stron. Dodatkowo, każdy klient miałby także mini portfolio, które umieszczane byłoby na stornie internetowej (duże portfolio nie byłoby na tej stronie umieszczane). Nie zawierałoby ono imion zdjęć, tyko informacje podstawowe (takie jakie zwykle zawierają oferty matrymonialne). Dodam, iż dostęp do tych mini portfolio na stronie mieliby tylko zalogowani członkowie biura. Szukanie partnera odbywało by się na kilku etapach: 1) Klient A szuka oferty wśród mini portfolio na stronie (oczywiście można też przyjść do biura i oglądać) 2)Wybiera odpowiednią ofertę i informuje mnie o tym 3) ja kontaktuje się z wybrana osobą (klientem B) i przedstawiam, że taki i taki klient A (pokazuje jego mini portfolio) zainteresował się tą osobą i chce zobaczyć jej duże portfolio. 4) Klient B decyduje, czy chce by Klient A zobaczył jego całe portfolio - jeśli się zgodzi to wysyłam do klienta A bądź mailem bądź pocztą bądź zapraszam do biura i ogląda on to portfolio. Jednocześnie wyrażając wspomnianą zgodę, Klient B ma prawo obejrzeć całe portfolio Klienta A. 5)Klienci oglądają portfolia i decydują o ewentualnym spotkaniu. Jeżeli natomiast Klient B nie wyraziłby zgody na pokazanie jego całego portfolio Klientowi A to koniec sprawy. Mam nadzieję, ze zrozumiałyście wszytko, bo dość skomplikowanie opisałam to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o opinie
Cytat:
![]() A czemu od razu tworzyć ograniczenie finansowe, wykształcenia itd.? Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2010-03-25 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jesli nie ogladasz, to obejrzyj Swatanie na Manhattanie w TVN Style. To jest chyba przyklad idealnie prosperujacego biura matrymonialnego. Nie chodzi mi tu o to, zeby stwarzac cos konkretnie na ten ksztalt, bo to wymaga nakladow finansowych, ale moze jakies dodatkowe pomysly wpadna
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Aby zrealizować swój pomysł, musiałabyś mieć (może masz?) rozliczne znajomości w takich właśnie "ekskluzywnym", biznesowym świecie. Żaden szanujący się bogaty, z koneksjami klient nie przyjdzie do kogoś, kogo mu ktoś ze znajomych / partnerów w interesach nie polecił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.