|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trudny wybór
Wybaczcie jeśli to zły dział...
Jestem teraz w II gim i zaczęłam się zastanawiać nad szkołą do której pójdę. Mam dylemat między liceum ogólnokształcącym z rozszerzeniem: sportowym, policyjnym lub dziennikarskim. Na dzień dzisiejszy wybieram rozszerzenie policyjne. No tak, tylko jest jedno "ale". Bardzo ciągnie mnie do aktorstwa, podróży i muzyki. Tak się zastanawiam, czy po tym liceum z rozszerzeniem policyjnym, będę mogła iść np. do szkoły teatralnej? Czy po takiej szkole bardziej "opłaca się" iść już do szkoły policyjnej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trudny wybór
Jeśli masz szkołę o profilu dziennikarskim to przygotowuje cię ona poprzez warsztaty dziennikarskie do tej pracy. ( Ja się na taki wybieram) Ale chyba zawsze można zmienić kierunek. Masz jeszcze rok, musisz przemyśleć co chcesz w życiu robić.
A my raczej nie pomożemy, to tylko twoja decyzja będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trudny wybór
profil liceum tak naprawdę nie ma wiele do kierunku studiów - nikt nie patrzy na to w jakim liceum byłeś,liczą się wyniki z matur. Na pewno będziesz mogła iść do szkoły teatralnej,ale to,czy tam cię przyjmą zależy też od tego,jak zdasz egzaminy wewnętrzne. A to wymaga warsztatów dykcji,tańca,śpiewu. Idź do takiej szkoły do jakiej chcesz teraz iść i jeśli masz czas,zapisz sie na warsztaty. jeśli nie,nie martw sie za bardzo,zawsze możesz zrobić sobie rok przerwy między maturą a egzaminami na akademię teatralną i wtedy nadrobić straty
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.