|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Maternity w Uk
dziewczyny mam pytanie do tych ktore byly badz sa na maternity.
w internecie znalazlam informacje ze aby otrzymac maternity trzeba pracowac minimum 26 tyg do 15 tyg rzed ciaza czyli rozumiem ze trzeba w momencie porodu miec przepracowane 41 tyg tak?? jesli nie,niech ktos wyprowadzi mnie z bledu ![]() znajoma ma problem, zmienila praca a potem zorientowala sie ze jest w ciazy,i teraz sie zastanawia czy wogole cos sie jej nalezy ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maternity w Uk
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złe informacje. http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...en/DG_10018741 a tu po polsku: http://www.polkadot.pl/pl/mama_i_dzi...p_macierzynski Kobieta może otrzymać SMP lub Maternity Allowance, gdy się do SMP nie kwalifikuje.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
luna ma racje - ja zmienilam prace w styczniu a w litym odkrylam ze jestem w ciazy. zeby pracodawca wyplacal mi pieniadze nalezne musialam min 26 tygo pracowac u niego, zwazywszy ze ciaza trwa 40 tyg a ja pracowalam do 39 latwo to osiagnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A jak to jest gdy w UK pracuje tylko moj maz
Czy kobieta w ciazy dostaje jakies hmmm nie wiem jak to nazwac zapomogi Czy dopiero po urodzeniu dziecka Czy jest to w jakis sposob zalezne od zarobkow meza lub czasu mojego pobytu w UK Jesli tak, to jaka jest to kwota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jesli masz insurance number to wydaje mi sie ze dostaniesz od panstwa (revenue bedzie co to wyplacac) 120f tygodniowo. ale to musisz spr
polozna dala mi ksiazke w ktorej szczegolowo bylo wyjasnione kto,. ile i na ile daje jakie pieniadze, ale nie mam jej przy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.