![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Powrót na targowisko - Kasza Manna zaprasza :)wątek nieaktualny Witam w moim wątku ![]() Niestety-stety znów tu trafiłam z nadmiarem kosmetyków. Będę wdzięczna za pomoc w pozbyciu się ich ![]() dokładki - na niebiesko Warunki standardowe, czyli:
Moja wish się wyczerpała, ale wciąż można kusić różnościami ![]() ![]() zapraszam także do wątku ubraniowego, a w nim: kurtka H&M
buty Cropp i Graceland ![]()
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2010-04-27 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powrót na targowisko - Kasza Manna zaprasza :)
Makijażowe:
Cienie: 1) Sensique, Inspired by earth, paletka 5 cieni (ciemny brąz, jasny brąz, rudawy, kremowy i zielony), użyte może 2 razy, więc ubytek znikomy. Waga - 8g. Data ważności - 10.2011. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-33372-opis-Sensique-Inspired-by-Earth-Paletka-5-cieni-do-powiek.htm 2) Lovely, Terra Cotta Compact, zestaw rozświetlających cieni do powiek, masa pierwotnie 5g. Używane sporadycznie, najwięcej dwa odcienie brązu (czy raczej złoty i miedziany). Wydajne, więc jest ich jeszcze bardzo-bardzo-bardzo dużo. data ważności 09.2010. Aplikator nieużywany. Świetne oceny na kwc! http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-29139-opis-Wibo-Lovely-Terra-Cotta-Compact-Zestaw-rozswietlajacych-cieni-do-powiek.htm 3) i 4) Miss Sporty, Fabolous Eye Shadow, cienie pojedyncze w odcieniu 106 Wild (odcień buraczkowy?) i 116 Desire (zgaszony fiolet). Data ważności 30mcy od otwarcia, kupione w zeszłym roku. Kod z opakowania 7136 (116) i 8183 (106). Oba użyte kilka razy. 5) 6) 7) 8) My Secret, Matt eye shadow, Kupione w zeszłym roku, data ważności - 36mcy od otwarcia. Świetne opinie na KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-32094-opis-My-Secret-Matt-Eye-Shadow-Matowe-cienie-do-powiek.htm Kolory: 505 - kremowy, cielisty. Użyty kilka razy. 506 - jasny, czekoladowy brąz. Użyty kilkanaście razy, ale ubytek niezauważalny. 507 - ciemny brąz. Użyty kilkanaście razy, ale ubytek niezauważalny. 508 - szary. Użyty ze 2 razy. 9) Paletka cieni z wymianki, pierwotnie dołączona do gazety. Data ważności 05.2010. Największe zużycie - kolor złoty i brązy. Zielony ma ubytek - zarysowany. Za drobiazg. 10) Essence, Soft Touch Mousse Make-Up. Kolor 01 - matt sand. Pierwotnie 16g, pozostało ok 1/4 (a może i 1/3? trudno określić, bo większość skryła się w zagłębieniach po bokach słoiczka). Kupiony we wrześniu, data ważności - 24mce od otwarcia. Świetne oceny na KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-22389-opis-Essence-Soft-Touch-Mousse-Make-up-Podklad-w-musie.htm 11) Essence, Bronzing Compact Powder, odcień 01 Bronzing Queen. Pierwotnie 11g, teraz na pewno więcej, niż 1/2. Z niedawnej wymianki. 12) Essence, 50's fever, róż podwójny (część matowa i z drobinkami) w kolorze 01 Love me tender. Ubytek po stronie rozświetlającej malutki, większy po stronie matowej, ale na pewno 80% jeszcze jest, bo używany był sporadycznie. Z wymianki. To limitowanka, więc kupiony musiał być w pierwszym kwartale 2009 roku. Data ważności to 12miesięcy od otwarcia, ale wszystko z nim w porządku ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-29172-opis-Essence-50s-Fever-Duo-Blush-Podwojny-roz.htm 13) Tisane, balsam do ust. Użyty 3-4 razy, więc ubytek kilka%. Z wymianki - był nowy, nieotwierany. Jest kartonik. Data ważności 06.2011. Na KWC wysokie noty http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-341-opis-Herba-Studio-Tisane-Balsam-do-ust.htm. 14) 15) 16) Błyszczyk AA Fruit Kiss, pierwotnie 10ml. Drobinkowe. Kupione w zeszłym roku, leżały zapomniane w szufladzie. Zapach/smak nie zmienił się, wszystko z nimi ok. a)zapach waniliowy, bardzo jasny, użyty kilka razy. Ważny do 09.2010. b)zapach grejpfrutowy, kolor naturalny, użyty kilkanaście razy, ale ubytek nieznaczny. Ważny do 11.2011. Wibo, Juicy Kiss, owocowy błyszczyk do ust z witaminą E. Kolor rozjaśnionej jagody, na ustach raczej nie daje koloru. Drobinkowy. Pięknie pachnie czarną porzeczką. Pozostało więcej niż 1/2 z 15ml. Ważny do sierpnia 2010. Makijażowe część druga (zdjęcie w poście poniżej) 1) Rimmel, Stay Matte, puder w kamieniu (starsza wersja), kolor 005 silky beige, zostało ok. 1/5 z 14g. Kupiony ok. rok temu w Rossmannie. Kod z tyłu opakowania: 8045. Wieczko ma starte napisy, ale trzyma się dobrze (tylko nowsza wersja ma wszystkie luźne wieczka L ) 2) Rimmel, Stay Matte, nowsza wersja z minerałami, kolor 004 sandstorm, zostało ok. 1/8 z 14g. Kupiony wiosną zeszłego roku w Rossmannie. Kod z tyłu opakowania: 9015. Napisy częściowo starte, wieczko luźne od nowości. 9) Cienie do powiek, firma nieznana, z wymianki (podobno dodatek do gazety), data ważności - 05.2010. Zużycie różne - najwięcej złoty. Bladozielony ma rysę (dość głęboką). Dobrze się rozprowadzają i dają ładny, nie bazarkowy efekt. Za drobiazg. Ciało 1) Rossmann, Fusswohl, Fuss Deo Spray (Dezodorant do stóp) prawdopodobnie ciut mniej, niż połowa opakowania. 2) Johnson's, 24 godzinne nawilżanie, balsam do ciała z wyciągiem z miodu, skóra sucha i normalna. 3/4 z 400ml. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...j-i-suchej.htm Włosy 1) Dove, Odżywka z odbudowującym serum, dwie próbki po 10ml. 4) Pantene Pro V, próbka odżywki Repair & Protect, zostało 2/3 z 75ml czyli 50ml. 6) L’Oreal Elseve, Ekspresowa odżywka Color-Vive bez spłukiwania, do włosów farbowanych i z pasemkami, zostało więcej niż 1/3 ze 150ml. (możliwe zacieki z wody na opakowaniu- stała blisko prysznica) 7) Ziaja, Plantica, Olej rycynowy, odżywka do włosów farbowanych, bez spłukiwania, ok. 1/3 z 200ml. (uwaga j.w.) 8) Clear Complete Soft Care, szampon przeciwłupieżowy, dwie próbki 50ml (obie próbki ważą z opakowaniami 66g, pod światło są wypełnione do tego samego poziomu (do trochę powyżej 2/3), więc taki już był kaprys producenta, żeby dać niepełne opakowanie z dobrą pojemnością). Farby do włosów: 2) Garnier Color&Shine, Szampon koloryzujący do 28 myć, kolor: Jasny brąz nr 5, wszystko w komplecie.
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2010-04-25 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Twarz
3) L’Oreal, Age Perfect, dwie podwójne próbki kremów (każdą próbkę składa się krem na dzień przywracający gęstość skóry i Intensywne serum przywracające gęstość skóry) dla skóry dojrzałej. 4) Ziaja, Herbika Plant, bio-żel pod oczy ze świetlikiem, kojący. Ok. 2/3 z 15ml. Data ważności 01 2011. 5) Sisley, Instant Perfect, krem minimalizujący błyszczenie i wygładzający zmarszczki, próbka 1,5 ml, kod z próbki 127360 A. 6) ni ma. 7) Clinique, Clarifying Lotion, Exfolier, Step 2, próbka 1,5ml. Kod z próbki B07 2. 10) Oceanic, AA Kuracja Przeciwzmarszczkowa 30+, Jedwabiste mleczko oczyszczające , zostało ponad 3/4 z 200ml 11) Nivea Visage Young, Wash off - żel do mycia twarzy, ok 1/3 z 200ml 12) Johnson's, Holiday Skin, krem do twarzy nawilżający stopniowo brązujący, do skóry suchej i normalnej. Dwa opakowania, jedno nowe, nieotwierane, drugiego więcej niż 1/2 z 50ml. Perfumy: 3) Puma, Jamaica Man, więcej niż 1/2 z 30ml. Naklejka z dna zdrapana, kupiony w Rossmannie. 4) Puma, Aqua Man, ok 1/2 z 30ml, kod z naklejki - 530701 5) Robespierre, eau de toilette, Type Good Life Davidoff, ok 1/5 z 50ml. INNE (RTV/AGD ![]() 1) Suszarka podróżna, składana, mpm product, pomarańczowa - taka: KLIK 2) depilator BRAUN, Silk Epil ever soft, taka: KLIK tylko różowa ![]() ZAPRASZAM!!
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2010-04-25 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
9) Biosilk, Smoothing Conditioner, odżywka wygładzająca, próbka 15ml.
10) Biosilk, Volumizing Conditioner, odżywka dodająca objętości, próbka 15ml. 11) Biosilk, Hydrating Shampoo, szampon nawilżający, próbka 15ml. 2) Elizabeth Arden, Green Tea, EDP, ok. ž z 30ml. coś u mnie?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Przekupka: 96 pkt / 100% pozyt.
|
Witaj Kochana!
Mam nowa nieuzywana zafoliowana pomadke Nivea dragon Fruit, mgiełke Granat i Mango Avon, nowy błyszczyk Essence z limitowanki Moonlight i kredke wysuwana złota Essence ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Przekupka: 96 pkt / 100% pozyt.
|
U Ciebie kochana podoba mi sie :
Kuleczki Pierre Rene Balsam Palmers Kredka jest nowa i mgielka tez ![]() A czego jeszcze szukasz to chetnie poszperam w moich kosmetykach Jestem w trakcie przeprowadzki wiec wszystko mam w kartonach i musze poszukac kredeczki i mgielki A co bys jeszcze chciala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
cos za:
) Pierre Rene, Glamorous Powder Balls czyli kulki a’la meteoryty. Kolor 01 Pastel, wymienione jako nowe (i faktycznie były nieużywane, bo nie miały śladów na wewnętrznej gąbce) jesienią na Targowisku. Kilka-kilkanaście razy maźnięte pędzlem (fajny bajer ale za bardzo podkreśla moją bladość, TŻ protestuje, niestety). Puszek nieużywany, wewnętrzna gąbka zabezpieczająca ma naturalnie ślady od kulek. Cudowny pudrowy zapach. Proporcje kolorów kulek: 12 białych, 13 różowych, 6 pomarańczowych, 11 zielonych, 7 fioletowych. Waga aktualna – 18,5 g (początkowa – 19g). Seria C(?) 08, nie ma wyraźnej daty produkcji/ważności, jednak zalecenie to zużycie w ciągu 12 miesięcy od otwarcia. Ja dostałam nieużywane, więc wciąż są ważne. ? zapraszam do obu wątków ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() coś u mnie za: 9) Biosilk, Smoothing Conditioner, odżywka wygładzająca, próbka 15ml. 10) Biosilk, Volumizing Conditioner, odżywka dodająca objętości, próbka 15ml. 11) Biosilk, Hydrating Shampoo, szampon nawilżający, próbka 15ml. 2) Elizabeth Arden, Green Tea, EDP, ok. ¾ z 30ml.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a jaki nosisz rozmiar?
mam rózne w wątku, także większe ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za:
4) Pierre Rene, Glamorous Powder Balls czyli kulki a’la meteoryty. Kolor 01 Pastel, wymienione jako nowe (i faktycznie były nieużywane, bo nie miały śladów na wewnętrznej gąbce) jesienią na Targowisku. Kilka-kilkanaście razy maźnięte pędzlem (fajny bajer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
9) Biosilk, Smoothing Conditioner, odżywka wygładzająca, próbka 15ml.
10) Biosilk, Volumizing Conditioner, odżywka dodająca objętości, próbka 15ml. 11) Biosilk, Hydrating Shampoo, szampon nawilżający, próbka 15ml. coś u mnie? ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podobają mi się jeszcze kuleczki PR, ale to z kolei Tobie chyba by się nie opłaciło za bardzo
![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam poza wątkiem odżywkę accent (ok. 3/4 opakowania); szampon też mam ale raczej niewiele go zastało (ok. 1/4 opakowania)
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
9) Biosilk, Smoothing Conditioner, odżywka wygładzająca, próbka 15ml. 10) Biosilk, Volumizing Conditioner, odżywka dodająca objętości, próbka 15ml. ale to trochę za mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za
1) Dove, Odżywka z odbudowującym serum, dwie próbki po 10ml. 2) Garnier Fructis, Szampon wzmacniający bez silikonu (włosy cienkie, bez objętości, osłabione), próbka 10ml. 4) Pantene Pro V, dwie próbki odżywki Repair & Protect, każda po 75ml. 6) L’Oreal Elseve, Ekspresowa odżywka Color-Vive bez spłukiwania, do włosów farbowanych i z pasemkami, zostało więcej niż 1/3 ze 150ml. (uwaga j.w.) 9) Biosilk, Smoothing Conditioner, odżywka wygładzająca, próbka 15ml. 10) Biosilk, Volumizing Conditioner, odżywka dodająca objętości, próbka 15ml. 11) Biosilk, Hydrating Shampoo, szampon nawilżający, próbka 15ml. coś u mnie? daj znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
cos za kuleczki ?
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ok, jakby co to ja przeżyję bez kuleczek, bo mam własne opakowanie, ale chciałabym zapasowe
![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
niestety nic nie znalazlam, masz mzoe jakies probki perfum?
jesli chdozi o kredke to mam 04 look at me, jakos na mnie nie jest widoczna, wiec ubytek wynosci tak na ok centymetr od paczatku kredki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
z próbkami będzie cienko, mam chyba tylko napoczętą mikro próbkę C-thru pearl garden. Jak coś znajdę, to dam Ci znać, ok?
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
przypominam się
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
niestety mi nic innego nie wpadło w oko, żeby dobrać do tych próbek
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ja bym wzięła same próbki, tylko że u mnie wysyłka do UK, to nie wiem czy Ci się to opłaci? ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- tak, tak KaszkoManna, ta pani jest tam, żeby uroki rzucać ![]() udanych wymianek, pozdrawiam ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
owszem miejsce piekne
![]() takze pozdrawiam ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie martw sie nie zapomnę o Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
kochan mleczko leci w świat , nie zdążyłam zakyualizować wątku, a nie znajdziesz nic innego?
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Niestety podoba mi się tylko Palmers, mozesz napisac ile go jest? Bo kurcze mi cos dziwnego wyskakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.