Podryw na poszkodowanego - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 19:23   #1
martynka89
Zakorzenienie

Podryw na poszkodowanego

Rozstalam sie z facetem. Wcale nie jest mi smutno, wrecz przeciwnie ulzylo mi. Koniec wyciagania pieniedzy i czekania az wszysko zrobie i wszystkim sie zajme. Koniec braku szacunku wobec mojej osoby.

Ale do rzeczy. Gdy poznalam poprzedniego faceta, na samym poczatku znajomosci opowiedzial mi historie jak to jego ex go zdradzala a on byl dla niej taki dobry, wszystkim sie zajmowal, pracowal, wszysko jej zapenial. Na poczatku bylo jak w bajce. Pomyslalam sobie jaka ta jego ex musiala byc glupia skoro zostawila takiego wspanialego faceta. Pozniej okazalo sie, ze byl wspanialy tylko na poczatku a pozniej pokazal swoje.

Z facetem, z ktorym teraz zerwalam podobna historia. On wspanialy, chodzacy ideal a jego byla go zdradzila. Na poczatku zwiazku bajka, pozniej okazalo sie, ze to on ma sklonnosci do romansowania z innymi kobietami. Wiem, ze bylo cos wiecej, ale on sie zapieral, ze tylko pisal smsy z innymi kobietami. Powinnam byla odejsc juz wtedy, ale przeciez on zapewnial, ze kocha. Pozniej pokazal prawdziwe oblicze i tego juz nie wytrzymalam, odeszlam. Ale jakis czas przed moim odejsciem on zaczal przygotowywac sobie nowy grunt pod nogami. Na dowody natrafilam pozniej. Bajerowal jakas dziewczyne, zwierzal sie jej, ze rozstal sie ze swoja byla (bylismy jeszcze wtedy ze soba), ze byla zniszczyla mu zycie i teraz ciezko mu sie pozbierac, powiedzial jej ze szuka szczescia bo w poprzednim zwiazku go nie zaznal. Zal mi dziewczyny, pewnie wpadnie w jego pulapke, tak jak wpadlam ja i wczesniejsze jego dziewczyny. Za kazdym raze to kobieta go zostawiala a kazdej nastepnej opowiadal, ze to on odszed bo byl w zwiazku nieszczesliwy.

Nie wiem ile czasu minie zanim komus zaufam, wiem tylko, ze jesli uslysze kiedys od faceta historie o tym, ze zostal poszkodowany w zwiazku to chyba wezme nogi za pas i bede uciekac gdze pieprz rosnie.

Wiem, ze bylam naiwna. Poprostu potrzebowalam sie wygadac.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 20:17   #2
Kica.
Zakorzenienie

Dot.: Podryw na poszkodowanego

myśle że często faceci (zresztą kobiety również) wypowiadają sie tak negatywnie o byłych nie po to, żeby zbajerować kolejną osobę, ale faktycznie tak odczuwają tamtą sytuacje i pomimo, że sami byli nie fair to winę widzą tylko u swojej eks

przyznaje, że sama nie spotykałam się z facetem, który w ten sposob wypowiadal się o swojej eks, ale ja zawsze trafiałam na meżczyzn, którzy o bylych partnerkach własciwie nic nie mówili, albo mówili bardzo niewiele, zreszta ja nigdy nie wypytywałam.
ale chyba faktycznie nabrałabym podejrzeń, gdyby facet opowiadał mi takie historie. po prostu musisz podchodzić do takich opowieści z dystansem
Stary 2010-09-04, 20:28   #3
wrily_curly
Rozeznanie

sama możesz stwierdzić po sobie jakie uczucia takimi opowieściami wywoływał u Ciebie ex, kobiety mają skłonność do bycia wybawicielką, pocieszycielką, która będzie tą dobrą, kochaną i ciepłą kobietą, która wynagrodzi mu cierpienia, będzie inna, lepsza, w której z wdzięcznością się zakocha. Sposób stary jak świat. Nie zaprzątaj sobie głowy kimś takim, kochana, trzeba iść do przodu i wyciągać wnioski
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 22:01   #4
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Nie zaprzątaj sobie głowy kimś takim, kochana, trzeba iść do przodu i wyciągać wnioski

dodam od siebie tylko, że niestety, ale człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach...

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 22:12   #5
ama4
High Quality Since 2007

Też tak miałam - ojj, co się ex nie naopowiadał jakie to te kobiety były złe...

A teraz myślę, że o mnie potem opowiadał to samo... Ja natomiast się cieszyłam, że go rzuciłam w cholerę.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 12:48   #6
Mereth
Raczkowanie

Jest coś takiego jak podryw na poszkodowanego. Spotkałam się z tym kilka razy, ale ci faceci, którzy tacy byli , nie interesowali mnie za specjalnie, więc te podrywy się i tak nie udały
Ale jeden przypadek szczególnie mi utkwił w głowie. Poznałam przez net pewnego faceta z innego miasta, wydawał się ideałem dla mnie, ale w trakcie rozmów na gg też się pojawiło kilka tekstów "na poszkodowanego", tylko ja wtedy na to nie zwróciłam uwagi. Głównie chodziło o to jak mu źle w życiu, że nie może sobie niczego ułożyć. Co ciekawsze, gdy przyjechał do mnie, to pierwsze o czym mówił to, że kupił sobie książkę o depresji, potem dużo gadał o sobie, jak to mu źle było w trakcie wyjazdu za pracą do Anglii, jak ostatnia kobieta była zła.

Wtedy to tak nie było widać, ale po tym czasie, którym minął, widzę jak marudził i jak ciągle wokoło wg niego było źle i do d...hehe
Z daleka od takich typów
Mereth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 13:01   #7
madana
Zakorzenienie

Gdy facet zaczyna nadawać na byłą, a siebie gloryfikować (on taki czuły, cudowny itp) i z siebie robić ofiarę (o, ja taki biedny), zapaliłoby mi się czerwone światło i dałabym sobie spokój, bo wiedziałabym, że gdyby coś nie wyszło, na mnie by tak nadawał.
Cóż, potraktuj to jako cenne doświadczenie życiowe.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-05, 20:10   #8
martynka89
Zakorzenienie

Nastepnym razem napewno mi sie czerwone swiatlo zapali, tylko szkoda, ze stalo sie tak jak sie stalo. Ale kazdy uczy sie na swoich bledach.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 21:28   #9
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Dlatego czesto smieszy mnie opisywanie tu na forum naiwych dziewczat jaka to ex straszna była, jak misia gnebiła, jak to go dalej gnebi i przymusza do kontaktów. Oj sa niezłe ziółka na tym swiecie.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 02:44   #10
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Dlatego czesto smieszy mnie opisywanie tu na forum naiwych dziewczat jaka to ex straszna była, jak misia gnebiła, jak to go dalej gnebi i przymusza do kontaktów. Oj sa niezłe ziółka na tym swiecie.
Prawda? Ale cóż on, boroczek ma robić, kiedy ona samobójstwem grozi, jeśli on do niej na noc nie przyjedzie.. .

Ja też kiedyś byłam "Złą ex". Oczywiście podczas trwania związku.
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości